Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Dokument ve své vrcholné formě a maximální využití nejmodernější snímací techniky. Když si k tomu ještě připočtu to úsilí, které muselo být vyvinuto, aby vznikly jednotlivé záběry (např. dvou a půlcentimetrová žabička padající ze stromu, zachycená po celou dobu pádu záběrem na stejné úrovni), dá se už mluvit o mistrovství. Navíc druhý díl o mých oblíbených plazech a jiné havěti mě naprosto dostal, že jsem si ho pustila hned 2x za sebou. Už se těším na další pátek! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Člověk nechce věřit, že se dají udělat takové záběry. Někdy to bylo až neskutečné. Opravdu neuvěřitelné záběry a zajímavé povídání. Dokumentární skvost, který bude bavit i ty, kteří se o Zemi jako takovou nezajímají. Jen moc nechápu, proč po normálním dílu trvající 45 minut následuje 10 minut čehosi, co se podobá bonusů. Tohle mělo být třeba na DVD, ale rozhodně v klasických dílech. Hodnotím to ale bez těchto záběrů "za kamerou". V průměru 4,3*. Celkově tedy 4*. ()

Reklama

truby 

všechny recenze uživatele

Pro mně je tohle především o naprosto fascinujících záběrech přírody. Ten komentář je také výborný, ale když jsem o tom přemýšlel, tak nejdříve musely vznikat záběry a pak doplňující komentář, čili ten každý jednotlivý díl se odvíjí od pořízených záběrů, mně by to vyhovovalo naopak - teorie doplněna potvrzujícími záběry, ale chápu, že je velice obtížné vůbec ony záběry pořídit a dávám za 5. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, dechberoucí záběry, dechberoucí záběry... Rychlokamery, infrakamery, miniaturní kamery, zrychlené záběry, záběry ostré jak žiletka, záběry superdetailní a velkovelkocelkové - nádhera. Nejhezčí, nejkrásnější, záběry, co dech berou úplně nejvíc. +++++ Nemohu si pomoci od zdání, že BBC tentokrát přišlo s koncepcí natočit tisíce hodin materiálu, které se použijí pro několik dalších seriálů o přírodě, jež budou tematicky sevřenější, ale ty úplně nejlepší výsledky se všechny sestříhají do Života, kolem nich se udělají asi pětiminutové celky o příslušném živočichovi či rostlině a slepí se do dílů dle standardní středoškolské taxonomie. Fascinace válcuje porozumění. Senzace drtí střízlivost. I hudební podkres jakoby to přiznával. +++++ Ano, Život je nádherný, ale já si raději počkám na ty nenápadnější, úžeji zaměřené seriály, s kterými Attenborough, doufám, přijde. Silné ****. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Fasicinujúci seriál plný úžasných záberov z pestrého života tvorov na našej planéte. Vysoko oceňujem aj výborné prepojenie hudobnej a obrazovej stránky a kvalitný dabing. Každá z častí sa zameriava na určitý živočíšny druh a predostiera tie najzaujímavejšie fakty, ktoré by ste mali o primátoch, veľrybách či chrobákoch vedieť. A popritom všetkom nenásilne apeluje na ľudí, aby sa viac začali starať o svet okolo seba a aktívne prispeli k jeho ochrane, ak chcú zachovať zázraky Zeme aj pre ďalšie ľudské generácie. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)

Reklama

Reklama