Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Člověk nechce věřit, že se dají udělat takové záběry. Někdy to bylo až neskutečné. Opravdu neuvěřitelné záběry a zajímavé povídání. Dokumentární skvost, který bude bavit i ty, kteří se o Zemi jako takovou nezajímají. Jen moc nechápu, proč po normálním dílu trvající 45 minut následuje 10 minut čehosi, co se podobá bonusů. Tohle mělo být třeba na DVD, ale rozhodně v klasických dílech. Hodnotím to ale bez těchto záběrů "za kamerou". V průměru 4,3*. Celkově tedy 4*. ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Planet earth už tu bylo, zabavilo a zatímco leží uložené na externím disku je čas dát si malý přídavek. A tohle je sázka na jistotu, BBC a Attenbourough znovu vytvořili něco co v přírodopisných dokumentech nemá konkurenci a hlavně zase tak posouvá laťku že se divím že ještě někdo jiný vůbec dokumenty o přirodě dělá. V každém (tak od oka)dílu je něco zkdokumentováno poprvé a užasně. Jako je to sice věc především rozpočtu, protože jedna epizodka z každého dílu (každý jich má tak 10) musela stát víc než celý jiný dokument, ale jako divákovi mi to může být putna a jenom si to užívám. Vzdušnézáběry, mikrozáběry a taková kvalita hd že vedle toho svět za oknem vypadá jako levná konverze. Chtělo by to občas přidat na dynamice, ale zas usínat u něčeho takového tomu se říká luxusní život.. ()

Reklama

Pimpy 

všechny recenze uživatele

Mrknul jsem na zkoušku na jeden díl(teď mám samozřejmě celou serií), Insects. Úmyslně připomínám, že kvalita byla HD. A to, co jsem viděl se snad nedá ani popsat. Jenom jsem čuměl s otevřenou pusou a hltal vše co se dělo na obrazovce. Precizní a detailní práce s kamerou. Pro milovníka dokumentárních filmů naprostá nutnost. A ještě bych rád vyzdvyhnul konec každého dílu v podobě bonusu, ten si nenechte určitě ujít, stojí to za to. Kvůli tomuhle existuje rozlišení HD. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, dechberoucí záběry, dechberoucí záběry... Rychlokamery, infrakamery, miniaturní kamery, zrychlené záběry, záběry ostré jak žiletka, záběry superdetailní a velkovelkocelkové - nádhera. Nejhezčí, nejkrásnější, záběry, co dech berou úplně nejvíc. +++++ Nemohu si pomoci od zdání, že BBC tentokrát přišlo s koncepcí natočit tisíce hodin materiálu, které se použijí pro několik dalších seriálů o přírodě, jež budou tematicky sevřenější, ale ty úplně nejlepší výsledky se všechny sestříhají do Života, kolem nich se udělají asi pětiminutové celky o příslušném živočichovi či rostlině a slepí se do dílů dle standardní středoškolské taxonomie. Fascinace válcuje porozumění. Senzace drtí střízlivost. I hudební podkres jakoby to přiznával. +++++ Ano, Život je nádherný, ale já si raději počkám na ty nenápadnější, úžeji zaměřené seriály, s kterými Attenborough, doufám, přijde. Silné ****. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

BBC a prírodopisný dokument, ako už len toto mohlo dopadnúť? Samozrejme je to špička toho, čo sa dá v so súčasnými prostriedkami natočiť, najvyššiu známku ale nedávam z dvoch dôvodov. Jednak sa zábery naprieč epizódami častokrát opakujú, ale hlavne je záber seriálu až príliš všeobecný a jednotlivé veľké témy (vtáky, cicavce, ryby...) sú preskúmané veľmi povrchne a podľa tradičného mustru boj o život/potravu/partnera. Skutočne unikátnych zistení a tvorov tu nie je tak veľa ako by som chcel. 9-/10 ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)

Reklama

Reklama