Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

liberita 

všechny recenze uživatele

Fasicinujúci seriál plný úžasných záberov z pestrého života tvorov na našej planéte. Vysoko oceňujem aj výborné prepojenie hudobnej a obrazovej stránky a kvalitný dabing. Každá z častí sa zameriava na určitý živočíšny druh a predostiera tie najzaujímavejšie fakty, ktoré by ste mali o primátoch, veľrybách či chrobákoch vedieť. A popritom všetkom nenásilne apeluje na ľudí, aby sa viac začali starať o svet okolo seba a aktívne prispeli k jeho ochrane, ak chcú zachovať zázraky Zeme aj pre ďalšie ľudské generácie. ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Planet earth už tu bylo, zabavilo a zatímco leží uložené na externím disku je čas dát si malý přídavek. A tohle je sázka na jistotu, BBC a Attenbourough znovu vytvořili něco co v přírodopisných dokumentech nemá konkurenci a hlavně zase tak posouvá laťku že se divím že ještě někdo jiný vůbec dokumenty o přirodě dělá. V každém (tak od oka)dílu je něco zkdokumentováno poprvé a užasně. Jako je to sice věc především rozpočtu, protože jedna epizodka z každého dílu (každý jich má tak 10) musela stát víc než celý jiný dokument, ale jako divákovi mi to může být putna a jenom si to užívám. Vzdušnézáběry, mikrozáběry a taková kvalita hd že vedle toho svět za oknem vypadá jako levná konverze. Chtělo by to občas přidat na dynamice, ale zas usínat u něčeho takového tomu se říká luxusní život.. ()

Reklama

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Nejde jinak než za 5. Někdy do smíchu, někdy do pláče, ale vždy s otevřenými ústy. Neskutečné, nádherně natočené. Sice nevěřím, že jsou všechny scény real a nepřipravené a také se některé záběry v dílech opakují, ale to se lehce odpouští. Toto by se mělo pouštět při výuce biologie. Skutečná nádhera. 9,5/10 ()

heethen 

všechny recenze uživatele

Úžasné, dech beroucí, fascinující. Štáb oddaných filmařů BBC procestoval celou zeměkouli, aby nám mohli přinést tuto sérii naprosto dokonalých dokumentů o životě v přírodě. Namluveno nepřekonatelným Davidem Attenboroughem, kterého určitě znáte ze série Planet Earth. Došly mi superlativy, tak se jdu koukat. A co vy? Na co ještě čekáte? ;-) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, dechberoucí záběry, dechberoucí záběry... Rychlokamery, infrakamery, miniaturní kamery, zrychlené záběry, záběry ostré jak žiletka, záběry superdetailní a velkovelkocelkové - nádhera. Nejhezčí, nejkrásnější, záběry, co dech berou úplně nejvíc. +++++ Nemohu si pomoci od zdání, že BBC tentokrát přišlo s koncepcí natočit tisíce hodin materiálu, které se použijí pro několik dalších seriálů o přírodě, jež budou tematicky sevřenější, ale ty úplně nejlepší výsledky se všechny sestříhají do Života, kolem nich se udělají asi pětiminutové celky o příslušném živočichovi či rostlině a slepí se do dílů dle standardní středoškolské taxonomie. Fascinace válcuje porozumění. Senzace drtí střízlivost. I hudební podkres jakoby to přiznával. +++++ Ano, Život je nádherný, ale já si raději počkám na ty nenápadnější, úžeji zaměřené seriály, s kterými Attenborough, doufám, přijde. Silné ****. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)

Reklama

Reklama