Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

verbal 

všechny recenze uživatele

Upíři, zfanatizované kudlanky, upíří zfanatizované kudlanky a všichni děsně žerou nepostižené sapientní Homouše. Další zdařilá chuťovka, predikující, že se globálního oteplování, Íránu a Mayského kalendáře rozhodně bát nemusíme, protože dojedem na Drákuloviny a Vatikánský firemní manuál. I za drobky ze stolu megalomanských židovských producentů se dá zmáknout naprosto dokonalý "cestovní film", který s přehledem spláchne do hajzlu všechny ty předražené Bayovské vize, že nám jednou pustí žilou nejbližší vrakoviště a jedinou obrannou baštou bude Transka LaBlaf a Bárbie Lišková! ()

oje 

všechny recenze uživatele

Ponurý a ze všech sil vážný horror s depresivní neútěšnou atmosférou a excelentně děsivými zombie-upíry. Tedy velmi dobrá horrorová kombinace, jejíž scénář by navíc vystačil snad na dva filmy. Příběh je rychle vyvíjející se pestrá mozaika konfrontující tuláky s řadou postav i míst, ve kterých zomíci nejsou zdaleka jedinou hrozbou. Je znát, že režisér není žádný matador a že peněz na to dostal jak školák na svačinu, Stake Land ale i tak zůstává velmi sympatickým filmem, co vydřel z minima maximum. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Dlouhé putování zničenou zemí, v níž řádí zombie (kteří jsou ve skutečnosti upíry, i když vypadají jako vlkodlaci) a k tomu parta mordýřských křesťanů, která tyto občas používá coby živých bomb. Nepříliš chtěným bonusem je pak Kelly McGillis (ano, ta luxusní kočka z Top Gunu, případně Weirova Svědka), kterou v roli přestárlé jeptišky pozná asi jen málokdo. Stake Land má spoustu much, zároveň mu však nelze upřít i jistý špinavý půvab. Rozhodně jsem se nenudil, a to ani když příjemně pomalé tempo (v pravý čas šikovně prokládané nějakými těmi napínavými situacemi) ke konci ustrne na rychlosti skomírajícího šneka. Závěrečný zloun (respektive nesmyslnost jeho vzniku) je pořádným flekem na pošmourné kráse Stakelandu. Plusem je pak poměrná nepředvídatelnost umírání jeho hrdinů. Vcelku dobré, ale určitě ne pro každého (viz komentář Ony). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Upíri sú nuda. Strašná. Ale fakt že strašná. Aspoň pre mňa určite. Stake Land sa však relatívne vydarilo. Najviac tomu dal mentor v podaní Nicka Damiciho, ktorý si následne zahral vo vydarenom horore Late Phases. Na Stake Land je okrem Damiciho najosviežujúcejšie to, že sa na upírsku post-apokalypsu pozerá vcelku zaujímavo, pútavo a originálne, formou melanchólie a každodennej prítomnosti skepsy, dezilúzie atď. Potešilo ma tiež to, že upíri sú spracovaní skôr na spôsob zombies, čo mi vyhovuje, keďže zombies sa mi v hororoch predsa len páčia o dosť viac, ako upíri (hoci aj okolo nich je plno filmového klišé). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

JEDEME UŽ PŘÍLIŠ DLOUHO. NEVÍME CO SE NACHÁZÍ PŘED NÁMI, ALE VŠECHNO JE LEPŠÍ NEŽ TO, CO ZŮSTALO ZA NÁMI. SNAŽÍM SE O TOM PŘESVĚDČIT SÁM SEBE. ALE KDYŽ ZAVŘU OČI...... /// Kouzelný putování po ,,vybrabčený“ zemi s Mistrem, který je muž činu a jeho česnekovej olej má říz. TOHLE MĚ BAVÍ! Drsnej chlápek co toho moc nenamluví, ale libuje si, když přichází čas lovu. SMRT, KTERÁ MÁ ZUBY. Můžou zombíci ještě něčím překvapit? Oni možná ne, ale jméno režiséra si budu pamatovat. Výborný prostředí, super atmosféra, žádná zkurvená roztřesená kamera nebo debilní tma. Rozumnej film o zombie vampírech, apokalypse a touze přežít. Že to není možný? Dlouho mě nepobavil takhle dokonalej mix optimismu a pesimismu. Slovy Mistra (jinýho): ,,Tak tohle jsem opravdu nečekal“. Neznámé osazenstvo a takováhle paráda! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím v monstra pod postelí. 2.) Vždycky jsem si přál zamáčknout zombíkovi víka. 3.) Pochopím, proč všichni chtějí do Kanady. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama