Reklama

Reklama

Erinin (Drew Barrymore) ironický smysl pro humor a naprostá otevřenost naprosto okouzlil Garretta (Justin Long). A to všechno u piva a u snídaně druhý den ráno. Jiskra přeskočila a byla z toho plnohodnotná letní láska a nikdo nečekal, že potrvá, až se Erin bude muset vrátit do San Francisca a Garrett zůstane kvůli práci v New Yorku. Jenže když se šest týdnů radovánek nenápadně změní v něco hlubšího, ani jeden z nich si není jistý, že to chce ukončit. A i když si Garrettovi kamarádi Box (Jason Sudeikis) a Dan (Charlie Day) dělají legraci z jeho vztahu s telefonem, nechtějí svého „kámoše“ ztratit kvůli úletu s nejistým koncem. Stejně tak Erinina upjatá a až příliš ochraňující vdaná sestra Corrine (Christina Applegate) chce zabránit tomu, aby se Erin vydala na tu neslavně známou cestu za zklamáním. Ale navzdory rozdílným pobřežím, opatrným kamarádům a rodině a několika nečekaným pokušením tenhle pár možná našel něco jako lásku a s pomocí textovek, „sextovek“ a nočních hovorů, možná tu vzdálenost překonají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (305)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Maya, statue! Vztah na dálku je v romantickém žánru jako horká koše, kolem níž se opatrně našlapuje. Není divu, budovat celuloidovou lásku je ožehavé i v případě, že postavy nevzdálí nosy nad dvacet centimetrů. Ale kdo jiný by do toho měl šlápnout, než skutečné partnerské hollywoodské duo? Klasické romance si hrají s konceptem so close, but still so far, s motivem abstraktního odcizení, mezi hrdiny GtD je ale prozaická fyzikální vzdálenost tisíce mil a časová propast několika pásem. Na rozdíl od jiných žánrových kousků tu nejsou klasické překážky jako odporná expřítelkyně/matka, slizký ctitel, shakespearovsky rozháraná rodina či složité sbližování z důvodu odlišných hygienických/morálních norem. Ti dva jsou dokonalý pár v nedokonalém světě ekonomické recese. Drew a Justin to publiku dost usnadňují- mají mezi sebou živelnou chemii a jejich postavy jsou sympaticky civilní urban youth s mozkem a smyslem pro humor. Pokud jste si navíc hororem jménem LDR prošli, připíše si film pár bodů navíc. Obešla bych se jen bez dvojky kámošů-podivínů, kteří se v romantických komediích stávají povinným plevelem. Zatímco vztah ústřední dvojice je překvapivě zakořeněn v realitě , jejich afektovaná jinakost jakoby vypadla z odloženého scénáře Kevina Smithe. P.S. Trik se sochou se v budoucnu šikne:) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film se drží klasického schématu jako všechny romantické komedie, ale z té nekonečné řady, kterou tvoří zástupci romantických komedií, docela vybočuje, protože se vydal odvážnějším směrem. To se týká používané mluvy a chování postav. Hlavní dvojice byla více než sympatická, asi za to mohl skutečný fakt, že Drew a Justin byli pár i ve skutečnosti. Dál než se zdálo sice není kdovíjaký skvost, ale ta svěžest, která je z filmu cítit, je téměř hmatatelná. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantická komedie. 1) Pěkný Garrett (32letý (!) Justin Long) žije na blahobytném Manhattanu. Je zdravý, vše mu zatím vychází, má zajímavou práci a dva milé poněkud excentrické přátele. A teď to vypadá, že získal i holku, se kterou si opravdu rozumí. 2) O světových problémech se tu tedy nedozvíte nic, zato si můžete vychutnat pohodu prosluněných manhattanských ulic. 3) Po skvělém nástupu však tvůrci neudrželi tempo a snímek po první půlhodině sklouzl do rutinního klišé, které neurazí, ale ani nepotěší. 4) Alespoň jsme se dozvěděli zajímavou charakteristiku švýcarského armádního nože: You cut your own hair and you suck your own dick. You're like a Swiss army knife. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkný odpočinkový film. Sice je pravda, že nemá nějaké výraznější momenty, a je dost možné, že si za pár dní už na nic pořádně nevzpomenu. Na druhou stranu splnil vše, co jsem chtěl. Odpočinul jsem si, pobavil jsem se a viděl jsem moji milovanou Drew, navíc se film vyhnul mnoha běžným klišé. Takže za mě spokojenost. 75% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než průměrná romantická komedie, i když celý příběh je založen vlastně na jediné premise (nefunkčnosti vztahu na dálku). Množství známých životních pravd (a filmových zmínek, potěší především na Top Gun) je celkem přiměřeně, parťáci hlavního hrdiny typicky "nechutní" a výstřední, tudíž snadno zapamatovatelní. Film má obrovskou výhodu (když odhlédnu od Drew Barrymore) v Justinu Longovi, který si pomalu ale jistě získává své pevné místo v amerických romantikách současnosti. Konkrétně v jeho kariéře je krásně vidět posun od teenage komedií k dospělejším a "serióznějším" projektům - Stáhni mě do pekla, Až tak moc tě nežere, After.Life a právě Dál než se zdálo. P.S. Já nemám rád žádné homosexuální filmy o stíhacích pilotech a open door policy preferuju na jiný způsob. :-) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Během a i po skončení natáčení byli Justin Long a Drew Barrymore partnery. (R´Hell)
  • Kapela, která Garetta (Justin Long) zaujme během koncertu a která se během filmu ještě několikrát objeví, se jmenuje The Boxer Rebellion. Tato kapela skutečně existuje a je z Velké Británie. (Posheidon)

Reklama

Reklama