Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

TACHO na mě působí přesně tak jako Landova hudební tvorba - objektivně vzato jde o totální šit uklohněný z těch nejhorších ingrediencí (šitózní scénář, amatérská režie, unterkameňákovské fóry, světla, která se v 99% záběrů odráží hercům v očích atd.), ale pohromadě to nějakým záhadným způsobem funguje alespoň to té míry, že jsem schopen to přežít a neodnést si trvalé následky. 30% ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Landa, Landa a zase Landa. Ne že by mi v tomto filmu vysloveně vadil, ale největší průser je, že to je prostě nuda. Ve filmu není pořádná pointa, scénář je katastrofální a film je neskutečně studený. Je to dlouhé, nudné a co s tím? Rozhodně nedoporučuji! Důvod proč nedávám odpad je, že jednou jsem se pobavil a nějak se mi odpad dávat nechce. 15% ()

Reklama

Petroff

všechny recenze uživatele

Když jsem se začetl do popisu obsahu filmu, rozesmál jsem se. Celej ansábl kolem Landy mám v hlavě vedle škatulky s Rozzenbergem a jeho dnes už snad i ve světě kultovní výrobou porna po česku. Oba plešatý hlavy, tupější výraz, za manželky blondýny německýho stylu a v Landově případě i národnosti (Bílej jezdec se nezapře). Ovšem ten Rozzenberg má možná alespoň nějakou soudnost a lecjaký jeho scény mají jistě zajímavější námět než tenhle Akční/Sportovní/Drama/Komedie film. No, hořím zvědavostí, až to někdy půjde v televizi, tak se na sebepropagaci tohohle kulturního odpadku našeho národa rád podívám. Ještě by něco měla natočit skupina Kabát .)) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Daniel Landa, tohle jméno ve mně vyvolává ty nejsmíšenější pocity. Přesto mi film utekl, byla to taková příjemná jednohubka na sobotní odpoledne. Moc jsem od toho nečekal a tak tedy nejsem zklamanej. sice tam nebyl nijak silnej příběh, ale ten průměr si to zasloužilo. Hlavně proto, že se to narozdíl od spousty jiných českých klenotů dá v klidu dokoukat. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný film o touze zvítězit a jít dál i přes to, že nic dalšího nemá smysl. Film o tom, jak prožít svůj sen i ve dnech, v kterých blízkost smrti nahrazuje radost ze života. Film o tom jak prolomit nepřízeň osudu a naposledy si v životě dokázat, že pro co tady žijeme, stojí za to. O tom všem Tacho je a jak to zní, tak to i vypadá. Všechno je prosáklé kýčem až to bolí. Lounová ač jí i tak nemusím a nechci aby to znělo zaujatě je tu hrozná, Landa ještě horší. Oba příkladně předvedli, jací jsou neherci a možná by se měli oba držet od filmu dál. Tacho je nezáživné a táhne k předem známému konci (alespoň u mě). Jediné, co je trošku zajímavé, je pohled na závodníky rally a jejich přípravu, tak si alespoň minimálně uděláte představu, jak takové závody vlastně vypadají a co obnáší. Režie a scénář hrůza. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Při tréninku, když Alex (Daniel Landa) a Lucie (Olga Lounová) vyjíždí na trať, je v odrazu čelního skla zřetelně vidět mikrofon. (Pepy)
  • Ve filmu se objevují i skuteční jezdci. Příkladem je Jaromír Tomaštík. (MichaelD)

Reklama

Reklama