Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Wooke 

všechny recenze uživatele

Nesmrteľná legenda. Už nespočetné roky sú Pat a Mat synonymom neschopnosti. A pritom každá práca, do ktorej sa dali, vyzerala tak sľubne. Miloval som časti,keď robili víno či opekali v byte, pretože tie boli pre nich viac menej úspešné. Nie je čo ďalej dodať, táto rozprávka tu bude navždy a každé malé dieťa, ktoré ju nevidelo, stratilo kúsok svojho života. A netreba ani slová. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat je další z mých oblíbených filozofických seriálů, u kterých se vždy velice rád totálně ponořím do děje a užívám si naprostou tvůrčí genialitu, která se na mě valí ze všech možných stran i úhlů. Jako dítě jsem tento seriál měl velice rád, ale teď, když jsem starší a dokážu myslet více komplexněji, tak si uvědomuji, že je tento seriál víc než jen obyčejný seriál pro malé děti. Ve skutečnosti je to jedinečné umělecké dílo, které právoplatně spadá mezi nejlepší československé seriály všech dob. ()

Reklama

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Tí dvaja sú takí tupci, že degradujú celý seriál, čo je zle, keď je na tej ich nešikovnosti vlastne vystavaný. Bolo by ale krivdivé ho zatratiť, lebo tí dvaja majstri sa ozaj snažili niečo dokázať a mnohokrát sa im to nedarilo takým fenomenálnym spôsobom, že to tvorci museli mať z reálneho života :)) ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 8,5/10 | Rotten Tomatoes - ? | FDb.cz - 86,9% | ...A je to! Tato věta nás provázela dětstvím. A ti dva troubové nás dokázali vždy rozesmát. Dospělost není výjimka. Ano teď už tento seriál moc nesledujeme, ale na něj nikdy nezapomeneme. Prostě česká klasika mezi animovanými seriály. Ve škole jsme slyšeli, kdo je podle tebe lepší. Pat nebo Mat? A nebo kdo je zábavnější..... a který díl je nejlepší a to bychom tady byli ještě dlouho. Prostě jednohubka, která dovede vždy rozveselit :D 100%!!! ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý seriál! U těhle dvou kutilů, balancujících na hranici mezi genialitou a debilitou, se od srdce zasměju ještě dneska (je mi 25-jen pro info). To, co dokážou Pat a Mat vymyslet, je neuvěřitelné a vždycky ukážou, jak se dá jednoduché řešení udělat sice velmi komplikovaně, ale zato vypadá cool. Každý díl má svůj vlastní příběh, při kterém jde jen o jedno - pobavit. A s úspěchem se jim to daří. Novější díly z posledních let se naštěstí drží stylu původního seriálu, takže i na ně je radost se podívat (což nebývá pravidlem). 5* zcela bez diskuse. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Auto Pata a Mata má pneumatiky značky Barum. (OJan)
  • Niekoľko islamských televíznych staníc na Blízkom východe vysielalo silne upravenú verziu pod názvom Sawilem a Obaid. V tejto verzií bolo úplne prepracované intro a outro a obom postavám bolo umožnené rozprávať. Taktiež bola úplne odstránená hudba a zvukové efekty boli zachované len tam, kde ich hudba nesprevádzala. (MerlinPolcic)
  • Až na první epizodu Postele (2009), ve kterém se o animaci postaral Bedřich Glaser, animoval všechny epizody Jan Smrčka. (halkovka)

Reklama

Reklama