Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zlatý fond československé animované školy a jedna z věcí, na kterou my i Slováci můžeme být oprávněně hrdí, takový úspěch našeho výtvoru ve světě se málokdy vidí. Dodávat něco více je podle mě i zbytečné. P.S. Omlouvám se za původní zařazení komentáře k pilotnímu filmu "Kuťáci", jelikož jsem o existenci profilu uceleného celku neměl donedávna tušení. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

"A je to" Šikulové je asi slabé slovo. Tahle dvojka Vám ukáže jak si se vším poradí a žádná věc jim nestojí v cestě. Když nevíte, jak si něco sami postavit nebo vylepšit, tak se podívejte na tento večerníček "Pat & Mat", vám určitě poradí. Zajímavost - Nikdy se na sebe nezlobí. Postavy se při činnosti vždy pozorně sledují a nikdy neprojevují pochybnosti i při zjevně chybných pokusech toho druhého o řešení problému. Když se ukáže, že se situace skutečně místo vyřešení zhoršila, nikdy se nezlobí, jen zavrtí hlavou a i to působí spíše jako konstatování zjevného neúspěchu než negativní hodnocení úsilí toho druhého. / Viděné epizody *78.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Reklama

LadyAjva odpad!

všechny recenze uživatele

Ano,ano,já vím, že hlavním tématem je nešikovnost těch dvou pajduláků, ale mě to přišlo tak strašně hloupé, neustále jsem jako dítě křičela do obrazovky, ať už to konečně opraví...ano, mám z toho doživotní trauma a obávám se, že mě to poznamenalo i ve vztazích k mužům..=D Já jako perfekcionistka jsem nechápala, jak může být někdo tak hloupý, neúnavný ve svém (ne příliš zdrařilém) počínání, nehledě na to, že doteď nevím, který je který...Nelíbilo se mi to jako dítěti, a teď se mi to už tuplem nelíbí.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je zkrátka klasika, která nestárne a nerezaví. Stále funguje a šlape jako správně namazaný stroj. Některé epizody jsou opravdu velmi zábavné a i ty méně zábavné jsou pořád nadprůměrné. Oceňuji obrovskou nápaditost, zpracování, ale rovněž vtip a hudbu. Kdo by neznal slavnou znělku "Pa pá pa! Pa pá pa!"! Suprsupr. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Pata a Mata zbožňuji pořád. Prostě ty jejich kutilské nápady nemají chybu. Jako malý jsem s nimi strávil hodně krásného času, dnes samozřejmě už tolik ne, ale kdykoliv si je rád pustím. Jednoho času jsem sledoval i parodie na ně, ale originální bez mluvení jsou nejlepší. Navíc to má v podstatě už dnes i legendární hudbu, která k tomu prostě patří. A je to! /95%/ ()

Galerie (139)

Zajímavosti (89)

  • Série byla původně především plánovaná pro zahraniční produkci. Proto některé epizody v České republice vyšly v roce 1989 a některé zase v roce 1990. Rozdíl je (kromě roku v závěrečných titulcích) patrný i odlišným fontem, které mají písmena v úvodní znělce a titulcích. (mnaucz)
  • Seriál zpočátku promítal jako předfilm v kinech. Teprve poté z něj vznikl večerníček. (Pierre)
  • Prvních 8 dílů bylo vydáno v průběhu natáčení na DVD s názvem Pat a Mat 9 - na venkově jako součást edice s příběhy těchto dvou kutilů. V dalších letech se natočilo ještě dalších 5 dílů. Všech 13 dílů vyšlo na DVD Pat a Mat na venkově. (halkovka)

Reklama

Reklama