Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Dětský seriál, u kterého se baví všichni. Koumalové, kteří na vše mají řešení, které se ale ne vždy povede dle jejich představ. Kromě vtipnosti jednotlivých nápadů a konstruktů mě zaujalo, s jakou nezdolností a odhodláním vycházejí vstříc novým a novým výzvám a jak, přes všechny nehody a neshody zůstávají věrnými přáteli. ()

JurajKa 

všechny recenze uživatele

Neprekonaný zábavný seriál o dvoch skvelých priateľoch, susedoch nie len v CeskoSlovensku, ale na celom svete, dovolím si tvrdiť. Dokonalý nápad!!! Dôkaz, že skutočne skvelý seriál pre deti a určite aj pre dospelých sa dá robiť bez strieľania, bez blikajúcich subliminačných efektov, bez idiotských dialógov a bez politického vymývania mozgov. Kto tomuto seriálu nedokázal dať 5 hviezd*, potom ho asi vôbec nedokázal pochopiť. Možno preto, že mu chýbajú práve negatíva, ktoré som už opísal. Nič v zlom. :) :) :) :) :) ()

Reklama

The_God 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý seriál! U těhle dvou kutilů, balancujících na hranici mezi genialitou a debilitou, se od srdce zasměju ještě dneska (je mi 25-jen pro info). To, co dokážou Pat a Mat vymyslet, je neuvěřitelné a vždycky ukážou, jak se dá jednoduché řešení udělat sice velmi komplikovaně, ale zato vypadá cool. Každý díl má svůj vlastní příběh, při kterém jde jen o jedno - pobavit. A s úspěchem se jim to daří. Novější díly z posledních let se naštěstí drží stylu původního seriálu, takže i na ně je radost se podívat (což nebývá pravidlem). 5* zcela bez diskuse. ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sprostým aritmetickým průměrem (snad správně vypočteným, u 80 dílů se člověk může lehce seknout) určené hodnocení. Klasické díly jistě zasluhují plný počet, a však ty nové hodnocení dost srážejí. A jak často píšu u seriálů - hodnotíme celý seriál, NE jen pár částí, které se nám líbí. Proto pouze 70% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Kult svojej doby, najmä v Československu. Tak jednoduché a pritom tak vtipné a trefné, čo sme dokázali v našich podmienkach vyprodukovať je obdivuhodné. Pat a Mat sú jednou z najlepších animovaných dvojíc. Všetko dotvárala vtipná hudba. Nebolo to isto na ocenenie za najlepší seriál v danej dobe, ale mnohé to predčilo svojou nápaditosťou a štýlom. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (89)

  • Lubomír Beneš zpočátku kreslil vtipy s Patem a Matem do novin. Postavy se původně jměnovaly pan Ouholíček a pan Sedlec. (Pierre)
  • Seriál za svoje pôsobenie prešiel viacerými štúdiami. Pre nedostatočné „socialistické cítenie“ sa produkcie ...A je to! spočiatku chopilo bratislavské štúdio Československej televízie, ktoré bolo najďalej z dosahu pražských cenzorov. Seriál sa vtedy natáčal v pražskom Krátkém filmu. V druhej polovici 80. rokov vznikal už priamo pre Krátký film a s iným názvom Pat & Mat. V roku 1990 založil Lubomír Beneš svoje vlastné AIF Studio a z neho zišlo ďalších 14 dielov. Všetkých 49 epizód štúdio začalo distribuovať na medzinárodnom trhu. V rokoch 2002 až 2004 pribudlo k päťdesiatim už existujúcim nových 28 epizód. Vyrobené boli v Ateliéri Bonton Zlín. Od roku 2009 patrí seriál pod Patmat film. (Raccoon.city)
  • Na začiatku seriálu v roku 1976 boli obe postavy bez čapice a s hudbou podobnou dychovke. Neskôr získali svoje typické čiapky. (kacer4)

Reklama

Reklama