Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (289)

ad 

všechny recenze uživatele

mnoho spoustu "JZD" scén, velmi mnoho nepravděpodobní a ani jeden normálním způsobem inteligentní hrdina, se kterým by se dalo jít. Nevyčítám, že už od prvních dvou minut po skončení úvodních titulků je jasné, co se bude celý film dít a že každá postava je natolik schématická a neprochází žádným vývojem, že se z filmu pomalu stává přehlídka typových šarží... to vše se dá u podobného filmu prominout, protože není-li důležité co, mělo by nás zajmout jak... a to se bohužel nestalo... ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Já jsem nehodnotila Léto s kovbojem - film mého mládí? V té době se moc romantické komedie netočily. Spíše se točily komedie komunální, pohádkové nebo crazy. Proto se mi jako holce Léto s kovbojem dostalo pod kůži a nostalgicky přiznávám, že se na něj dívám skoro při každé repríze, už kvůli Hanzlíkovi a Víznerovi. Jeho Boba je skvělý. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní venkovská romantika, jenž se nikdy neokouká a která voní po jahodách, senu, čerstvě posečené trávě, rozpáleném asfaltu, pšenici, borovicích, řece a splavu a vším dalším pod čím si dokáže vaše fantazie představit to nejkrásnější období v roce. Navíc kopec opravdu vtipných replik všech hlavních představitelů (skvělá scéna s kytkou v ložnici). Hanzlík v životní roli, Kolářová jako vždy vynikající a Vízner geniálně natvrdlý. Minusem, jako vždy Kořínková, aby byl vesmír trošku v rovnováze... ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Druhý z mých oblíbených filmů s letní a zamilovanou tématikou, i když jinak podobně zaměřené filmy moc nevyhledávám. Film má skvělé obsazení hlavních rolí Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka, tak i vedlejších rolí např: Marie Rosolková, Dana Medřická, Slávka Budínová, Květa Fialová atd. Film působí svěžím letním dojmem se spoustou zábavných situací, k tomu láska jako trám. Co víc si člověk může přát na odreagování. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ivo Novák nenakrútil počas celej svojej kariéry poriadny film a je pre mňa záhadou, kto mu na ďalšie filmy podpisoval peniaze. Ani Leto s kovbojem nie je žiadnou výnimkou. Slabomyseľný príbeh, nesúrodá ústredná dvojica a množstvo epizódnych úloh obsadených v tej dobe známymi a populárnymi hercami. A máme z toho stráviteľný guľáš, ktorý množstvu divákov pripadá ako romantická komédia. Majú ju mať. Veď nakoniec podľa mierne upravených receptov sa dnes varia sledované seriály. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • V záběru, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) přichází do chatky a Bobo (Oldřich Vízner) dělá stojku na hlavě, má pod hlavou složku papírů – skripta. V dalším záběru, když stojku ukončuje, pod hlavou žádná skripta nemá. (horskejvlk)
  • Ve filmu se objevuje i "pojízdný řezník", který má medailonky, játra, telecí nebo svíčkovou, což je v době hlubokého socialismu nereálné. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno