Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (289)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi z tech ceskejch filmu, ktery nemaj moc co nabidnout, ale neurazi a da se u nej docela pobavit. Hlavne diky Jaromiru Hanzlikovi, kterej je tady spravnej frajer a haze jednu hlasku za druhou. Navic jeste vic vynikne, kdyz je s nim na scene Kolarova a nebo hlavne Oldrich Vizner. Pohodovej letni film. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Lehoučká letní komedie. Hanzlík-perfektní vesnickej rebel, Kolářová-skvělá zamilovaná psycholožka. Nho a Vízner ? To je takový trénink na Saturnina. Prostě neškodná příjemná komedie na letní nedělní odpoledne, která je bohužel také z jedněch, které jsou nelítostně ždímány komerčními televizemi. Přitom, co se týká režie, jedná se podle mě o průměrný film. Což asi ale při neustálém opakování tohoto snímku nehraje roli. ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Druhý z mých oblíbených filmů s letní a zamilovanou tématikou, i když jinak podobně zaměřené filmy moc nevyhledávám. Film má skvělé obsazení hlavních rolí Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka, tak i vedlejších rolí např: Marie Rosolková, Dana Medřická, Slávka Budínová, Květa Fialová atd. Film působí svěžím letním dojmem se spoustou zábavných situací, k tomu láska jako trám. Co víc si člověk může přát na odreagování. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná letní komedie s mnoha vtipnými scénami (Ale jak se, Dorka, vidím? - Když ty máš srdce na jiném místě. - A jak ti to říkal, že hledá nocleh? - Kykyryký.. atd., atd.) a dokonalými hereckými výkony (kde nejvíc se mi vždy líbí dědeček v podání Bohuše Záhorského). Co je podstatné, že se na tento film dá dívat znovu a znovu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* v rámci doplnění k dávno viděným filmům se dostává i na tuto zábavnou letní romanci, která mě vždycky potěšila. Sice je to už deset či dvacet let, ale přesto příjemné vzpomínky zůstávají. Uvidíme až se někdy dostane na reprízu, tak zda si známku hlavní ověřené duo Kolářová-Hanzlík zaslouží, ale zatím čtyři hvězdy nechám. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Točilo se v okolí České Lípy, kde měl Ivo Novák a kameraman Rudolf Milič chalupu. Vesnice, kde se film odehrává, nese jméno Bezdědice. Rybník, ve kterém se koupe Doubravka (Daniela Kolářová), se nachází u obce Malá Lečice. (mimuzik)
  • Titulky s herci a všemi účinkujícími ve filmu jsou promítány před filmem, nikoliv po jeho skončení, jak to bývá zvykem. (zuza99)
  • V tomto snímku si Oldřich Vízner zahrál nepříliš úspěšného studenta medicíny. Naproti tomu v seriálu Velmi křehké vztahy (od r. 2007) si zahrál úspěšného a uznávaného lékaře Dr. Strnada. (majky19)

Reklama

Reklama