Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zach Galifianakis, Keir Gilchrist, Lauren Graham a Emma Roberts září v povznášející komedii o hledání duševního zdraví na tom nejméně pravděpodobném místě. Někdy to, co má člověk v hlavě, není tak šílené, jak myslí…což rozhodně platí pro Craiga (Gilchrist), vystresovaného teenagera, který raději sám odchází do psychiatrické léčebny, aby si od všeho trochu odpočinul. Místo toho potkává poněkud neobvyklého mentora (Galifianakis), možnou novou lásku (Roberts) a hlavně dostává příležitost k novému začátku. Okouzlující, zábavný a moudrý – takový je příběh o dospívání Něco jako komedie. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (409)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Zápory: Docela trapné, nesympatická hl. postava v podání K. Gilchrista, který neumí hrát a vyjadřovat emoce, prostě tam jen je; hodně nudných pasáží, kdy jsem měl chuť posunout film o něco kupředu, trapná moudra, hodně klišé. Klady: Emma Roberts, občas zajímavé nápady a obrazy (kupříkladu pěvecké vystoupení/ztvárnění hitu od Queens), pár lepších momentů; Emma Roberts (abych zdůraznil, jak moc prozářila tenhle průměrňák, uvádím ji podruhé). Celkově 50%, spíš podprůměr. Já už to vidět podruhé určitě nechci, ostatním to příliš nedoporučuji, snad jen fanouškům Emmy R :-) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Takový den otevřených dveří v blázinci i s delegátem (nepovedený klon Keanu Reevese), který nás krom svých bolístek, co trápí každého druhého adolescenta, seznamuje s chorobopisy spolunocležníků, vstřebává jejich životní moudra a balí neteř Julie Roberts - vše se záměrem oduševnělé osvěty, ale bohužel i s dávkou hypnotik... ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

To byla naprostá bomba, zatraceně!!!!!!!! Vůbec jsem nepočítal s tím, že se dočkám tak promakaného scénáře a úžasně barevné režie. Příjemný soundtrack dodává každé scéně vlastní charakter a nechybí ani příjemné oddechové pasáže, jež se prolínají s přirozeně dramatickými. Film i působí dost autenticky, hlavně jak se dostaneme do hlavy hlavní postavy, každej z nás má vlastní architekturu různých situací v hlavě. Potěšil mě výborný epilog a hlavně to má dost velkej tah na branku. Bohaté po všech stránkách, nemám co bych vytkl. Na tenhle film budu vzpomínat fakt rád.. Keir Gilchrist byl fantastickej. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, když řeknu, že jsem film rozkoukala aspoň 10x a 9x jsem ho nedokoukala, na podesátý už to ale vyšlo a já nebyla nijak zvlášť unešená ani na potolikátý, jak příběhem, tak moudrama či vtípkama, ani hereckejma výkonama, ničím nijak zvlášť... Byla jsem připravená na průměrné ohodnocení, tudíž 3*, ale na poslední chvilku mi tu 4 hvězdu urvala poslední věta, která kdyby nezazněla, tak by byla opravdu postrádána, jelikož a protože, deset vteřin před tím než zazněla, jsem prostě věděla... že tam bude :-) (SPOILERová věta - "Just live!") ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Tohle se dalo. A to tak, že hodně... chtěl jsem vidět jenom další film s Galifianakisem, ale dostal jsem něco víc... přiznávám, že hlavní hrdina je asi tak sympatickej, jako představa péra ve včelim úlu a některý situace byly řešený podle knížky: 1000 a jedno klišé z filmového světa, ale who gives a fuck? Pokud chcete vidět toho fousatýho špeka z Pařby ve vážnější roli a nejsou vám cizí psychický choroby.. jenom do toho:) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • V scéne, kde Craig opisuje svojich spolužiakov, je v zábere na neho vidieť, že číta knihu Be More Chill od Neda Vizziniho. Ten napísal aj text s názvom It's Kind of a Funny Story. (mimale)
  • Keď Craig (Keir Gilchrist) nastupoval do psychiatrickej liečebne, odobrali mu opasok a šnúrky z topánok, pretože v takýchto zariadeniach sú to nepovolené veci. Avšak niektorí pacienti aj napriek tomu nosili mikiny so šnúrkami. (U_S_O)
  • Ned Vizzini, autor částečně autobiografické stejnojmenné knihy, podle které byl film natočen, spáchal 19. prosince 2013 sebevraždu. V té době pracoval na několika dalších projektech, například na seriálu Believe (od r. 2014) z produkce J.J. Abramse. (Farley)

Reklama

Reklama