Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (605)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podivný príbeh ponúka vcelku novú, nie príliš okukanú tému. Ponúka nepríjemné nahliadnutie do rodinných vzťahov medzi otcom a jeho dcérami. Pohľad do pocitov z nečakaného odhalenia nepríjemnej pravdy, ktoré ovplyvní ich lúčenie s umierajúcou matkou. Ponúka trochu dojatia, trochu úprimnosti, trochu humoru. Všetko je decentne a citlivo podané. Záver bol však dosť neuveriteľný. Celý snímok bol presne dávkovaný zmesou humorného nadhľadu a dojatia. Koniec síce vyšumel do prázdna a skoro zabil hutné - pôvodne horké a realistické pocity, ktoré film toľko odlišovali od iných, podobných. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem se na The Descendants vrhla víceméně z nudy, aniž bych věděla, oč se jedná. Čekala jsem nějakou komedii o taťkovi, který vezme své pubescentní děti na Havaj a zkrátka to bude jedna z těch průměrných komedií.. takže mě dost překvapilo, že jde o doják. Vtipné byly zřejmě jen situace se Sidem (přítelem starší dcery), jinak mi celá ta věc s nevěrou připadala více méně absurdní (nebo spíše její řešení-"musím mu říct, jak na tom je, aby se s ní stihl rozloučit"). Dojemný příběh s havajskými písničkami a prostředím není úplně dobrá kombinace. V jednu chvíli si představujete, jak tam ležíte na pláži a sluníte se a ve druhou se vám chce brečet. George to vystihl dobře na začátku, neumím si představit, že by se na Havaji stávaly smutné věci, protože je to přece Havaj (ač vím, že je to samozřejmě hloupost). Sem tam nastaly dost vleklé a nudné momenty, takže těch 115 minut se u mě protáhlo asi tak na 300. Takový ten film, co neurazí (no i když soundtrack mě vyloženě obtěžoval!) ani nenadchne a brzy se na něj zapomene. Tři slabší *. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $82,584,160 Tržby Celosvetovo $177,243,185▐ Tak strašne pomalé a nevýrazné až hrôza, strašne civilné a v konečnom výsledku aj prázdne, príbeh absolútne nezasiahne, k žiadnej postave si nevytvoríme vzťah, tá odrovnanosť tých deciek prezentované v hromade nadávok, má byť ako niečim srdcevrúcim, čo by zasiahlo? Sklamanie na celej čiare, toto má byť novodobé umenie, kto si môže takýto film užiť. Toto že zaujalo v rámci Oscarových nominácie, ešte väčšia zbytočnosť ako Moneyball. /25%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní vztahovka s neotřelou Havají v čele, dodávající překvapivě osobitou, značně uvolněnou atmosféru, která konfrontuje s napjatým příběhem o umírající matce a nefungující rodině. Payne objevil světu Shailene Woodley, takže za to palec nahoru a Clooney hraje svého typického sympaťáka s přehledem. Škoda některý očekávatelných druhořadých zvratů, ale v klíčových scénách si to udržuje dobrou dikci díky konverzačně vcelku vypilovaném scénáři. U autora vyhlášené Bokovky to asi nebude úplně náhoda, nýbrž jeho hlavní zbraň. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

George Clooney ušiel od čias Dr.Rossa poriadny kusisko cesty a dnes je z neho po zásluhe obdivovaný a vážený herec.Žiadne teatrálne gestá,žiadne dramatické fyzické premeny,žiadne silené ambície stať sa ďalším Marlonom Brandom-jednoducho vyzerá a hrá tak,ako ho Pánboh stvoril.To sa mi na ňom páči najviac.Tento film je ďaľšou názornou ukážkou jeho hereckej zrelosti a profesionality,človek totiž chvíľami doslova zabúda,že hľadí na hollywoodsku star prvej veľkosti a nie na akéhosi sympatického ujka odvedľa.To isté platí aj o filme ako takom.Absolútne plynulý,prirodzene pôsobiaci dej bez akéhokoľvek pátosu a zbytočnej dramatizácie postáv,skvele zobrazená bežná realita a život tak,ako ho žije a vníma väčšina z nás a správna dávka láskavého humoru,ktorý do istej miery odľahčuje tragickú situáciu okolo kómatickej matky-to všetko spolu robí tento film krásnym a takmer výnimočným.Rezervy tu,samozrejme,sú,preto je to u mňa zatiaľ ,,len"na štyri hviezdičky.Uvidíme po druhom pozretí. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Snímek získal Zlatý glóbus v kategorii nejlepší drama. George Clooney si pak odnesl stejné ocenění pro nejlepšího herce v dramatu. (Sekmen)
  • Postavu sekretářky Matta Kinga (George Clooney) si zahrála Kaui Hart Hemmingsová, autorka původního románu. (Terva)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama