Reklama

Reklama

The Lady and the Reaper

  • Španělsko La dama y la Muerte
Animovaný / Krátkometrážní
Španělsko, 2009, 8 min

Roztomilá babička na sklonku života už vyhlíží ten okamžik, kdy se opět setká se svým zesnulým mužem. Její původně poklidný odchod na onen svět ale poněkud komplikuje egoistický snaživý doktor a jeho sexy team sestřiček, kteří si prostřednictvím jejího života na vážkách porovnávají svaly se smrtkou. Pochopitelné je, že naší babičce nakonec dojde trpělivost. (Arbiter)

(více)

Recenze (68)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vtipné, originální, zajímavé a mohla bych použít řadu dalších přídavných jmen a synonym, ale myslím, že pro představu to stačí. Celý souboj mladého herkulovského doktora obklopeného čtyřmi sestřičkami, které vypadají všecky stejně asi jako v Pokémonovi všechny sestřičky Joy, a smrťáka snažícího se dostat starou babku na druhou stranu /což by chtěla i ona/ je prostě hilarious. No a co se týče konce? Babka zaválela :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Formou grotesky zpracované žertování na velmi černé téma aneb jak to vidí Španělé, když se těžce nesympatický doktor ála Johny Bravo přetahuje se Smrťákem o život stařenky, která se chce konečně sejít se svým zesnulým chotěm. K tomu hraje hudba jako vystřižená z Burtonovy Corpse Bride, což zřejmě nebude úplně náhoda. Celkově vzato po technické stránce perfektně zvládnutý snímek, jehož námět je jistě zajímavý, ale pointa už tak skvělá není. Nejlepší atmosféra je v první minutě. Ode mě 70% - btw byl to jeden z nominovaných na Oscara za krátký animovaný film, rok 2010 ovšem v ohledu zlatých plešounů ovládla Logorama (což nechápu;)). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až přijde můj čas, tak důrazně žádám veškerý zdravotnický personál, aby se o mě nepral se Smrťákem. Vzhledem k "ochotě" lékařů českých nemocnic je tato žádost patrně zbytečná, ale když se i ve Španělsku se našel lékař s touhou dostat se dobře načasovaným zákrokem opět na obálku magazínu, tak tu žádost žádost raději podávám. A pokud někdo právě dostal chuť na vtipný animák černějšího typu, tak tohle bych si rozhodně dovolil označit za správnou volbu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I ty nejlepší úmysly se někdy můžou setkat s nevděčnou reakcí, a tak snaživý doktor s celým týmem usilovně bojuje o život staré dámy, která netouží po ničem jiném, než dostat se na onen svět, aby od ní následně dostal pořádnou pěstí. Černý humor, který jako by vypadl z hraného seriálu Mrtví jako já, jenom tempo a ztřeštěnost odpovídá stylu animované americké grotesky. Vtip, nadhled a dynamika. Celkový dojem: 80 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stará, ale hodně nabroušená a vitální babička, která to ještě nehodlá vzdát, versus neurotická Smrtka, která musí za každou cenu vyřešit a dokončit tento, jak později zjistí, velmi obtížný kšeft. Vtipné, hororové, adrenalinové a celkově velmi povedené. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Vidět tenhle kraťas je do slova a do písmene otázkou života a smrti. Brilantní groteskní příběh zavinutý do peřinky příjemné animace. Chudák babča! Můj oscarový kandidát, kterému budu zaručeně držet pěsti. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukázka humoru černého jak čertova prdel. Na tuhle myšlenku musel přijít velký životní realista. A neodcházejte před koncem titulků, toho pudlího Kerbera a Cháronovu loďku s centrálním zamykáním nechcete prošvihnout, věřte mi. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kraťas pocházející z První černohumorné ligy. Čekal jsem sice, že Smrťák problém s všehoschopným doktorem vyřeší po svém (tzn. kosou), ale nakonec bylo všechno jinak - nevadí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborná animace a dokonalé zapojení grotesky k tomu. Bavil jsem se od začátku do konce (teda až na ten trochu smutnější začátek). Souboj smrtka vs. doktor neměl chybu. Pro mě ale smrtka vládne ;) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Myšlienky pred zhliadnutím: dúfam že to je v dobrej kvalite a dúfam že sa tam nerozpráva veľa španielsky... Kvalita a spracovanie bolo super a dialógy tam nie sú žiadne. Výborný nápad a vtipné prevedenie smutného príbehu, priam pixarovskou formou. S výsledkom som absolútne spokojný. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

".... ale ona nezaplatila poplatek u lékaře?!" Nervově labilní Smrtka? Konečně někdo, kdo se mnou bude hrát v Pekle karty. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tento kraťas se mi nijak zvlášť nelíbil. Trochu blázinec. Dobrý nápad, ale zpracování na mě nezapůsobilo. ()

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama