Reklama

Reklama

Major - Season 1

(série)
Animovaný / Drama / Komedie / Sportovní
Japonsko, (2004–2005), 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Takuja Micuda (komiks)

Kamera:

Taró Sató

Hrají:

Džunko Noda, Rie Kugimija, Takehito Kojasu, Micuki Saiga, Džunko Takeuči, Reiko Kiuči, Kenta Mijake, Kaoru Sasadžima, Fujuka Óura, Noriko Hidaka, Tóko Aojama (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Malý Goro Honda obdivuje svého otce a chce se stát jako on profesionálním hráčem baseballu. Svět ale není růžový a Gorův otec kvůli zranění musí předčasně ukončit svoji kariéru nadhazovače, aniž by v ní dosáhl jakéhokoli úspěchu. Světlou chvilku do života mu přinese až seznámení s Gorovou vychovatelkou z mateřské školky Momoko, která připomíná Gorovu zesnulou matku. Dodá mu to energii na poslední zoufalý pokus, jak zůstat hráčem baseballu - stát se z nadhazovače pálkařem. Vše vypadá, že se v dobré obrátí, ale těžké zkoušky rodinu teprve čekají. Goro ovšem nástrahy života překonává a přežívá s nově vytyčeným cílem, nadhazovat v nejlepší lize na světě, americkém Majoru. (Genryuusai)

(více)

Recenze (1)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že Major mě mile překvapil a jako celek je jedním z nejlepších sportovních anime, co jsem viděl. Vynikající je jeho formát, kdy postupně pokrývá celé dospívání hlavního hrdiny, a tak nenudí stále stejnými turnaji nebo protivníky. Přitom je to ale klasický sportovní shonen. První série je navíc na sportovní anime nebývale emotivní a díky tomu určitě zajímavá i pro ty, co sportovnímu žánru dvakrát neholdují. ()

Reklama

Reklama