Reklama

Reklama

Luther - Série 5

(série)
Trailer

Epizody(4)

Obsahy(1)

Když se v bezměsíčném přítmí Londýna zrodí nová noční můra, inspektor John Luther (Idris Elba) musí znovu čelit hlubinám lidské zkaženosti. Zatímco série děsivých vražd nabývá na troufalosti, Luther a nová seržantka Catherine Hallidayová jsou zmateni změtí stop vedoucích špatným směrem a zdánlivě nastražených tak, aby střežily nevýslovnou hrůzu. Přestože ho případ přivádí nebývale blízko k podstatě skutečného zla, zdráhavý Luther musí také čelit démonům z vlastní minulosti. Zatímco se znovu ocitá v palebné linii, musí si vybrat, koho má chránit... a koho obětovat. Ať už se rozhodne jakkoli, bude to mít pro lidi kolem něj zničující následky... a on sám už nikdy nebude stejný jako dřív. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Locksley 

všechny recenze uživatele

K čemu bylo zjištění, že je najatej zabiják teplej? K hovnu. Stejně jako v předchozí sérii nám museli vnutit informaci, že policejní kolegyně má doma těhotnou přítelkyni. Taky k hovnu. A nejvíc mě rozesmál pochůzkář Ind, kterej měl místo čepice policejní turban s odznakem. Zasmál jsem se nahlas. Z připitomělejch anglánů mám fakt dost. Luther je pěkná blbost a vysoký hodnocení si rozhodně nezaslouží! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako malé dítě jsem zbožňoval pudink, ale víc než ujídání z plného talíře mě bavilo lovení škraloupů z hrnce, takových těch zbytků, které ulpěly na dně a na stěnách nádoby. Užíval jsem si to s perverzní rozkoší a jen díky tomu dávám (jak doufám) poslední sérii Luthera tři hvězdičky, protože v tom případě se stávám imunním k viditelné snaze vytěžit z vysychajícího ložiska nerostu poslední zrnka komodity. Už dávno to ztratilo pocit preciznosti, chytrosti, jen to snaživě opakuje schémata, která kdysi u diváků tak bodovala. Dokonce ani návrat Ruth Wilson už nevytváří takovou chemii mezi Johnem a jeho femme fatale. Je to prostě po všech stranách nastavovaná kaše. Ale těch 50 % nechám, protože jsem toho zarputilého černého detektiva i jeho nebezpečnou protihráčku měl opravdu rád. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luther bol kedysi super seriál. Bol. Prvé 3 sezóny. Už počas nich ma síce štvala Alice, ktorá ma iritovala a znechutila mi mnohé scény (nie som si istý, či to bolo nesympatickosťou postavy, alebo herečky, ale asi šlo o kombináciu obidvoch faktorov), no hlavná postava, pochmúrna anglická atmosféra a brutálne zločiny z Luthera urobili jeden z najvydarenejších dramatických seriálov desaťročia. Skrátená štvrtá séria (obsahujúca len dva diely oproti dovtedajším štyrom resp. šiestim) bola nemilým precitnutím, ale piata je ešte výraznejším utrpením a po tomto by naozaj bolo najlepšie, ak by šiesta nevznikla. Vedel by som si ju síce predstaviť (alebo filmový celovečerák na spôsob Mlčania jahniat), ale keď vidím, čo Neil Cross so svojím dieťaťom stvára posledné dve série, tak si myslím, že stratil súdnosť a bol by na obtiaž. Piata séria nie je nič extra, niektoré zločiny a magori sú síce tradične lutherovsky pôsobiví, ale „hlavný“ mafiánsky scenár je biedny a ZNOVA nás otravuje príšerná Alice. Navyše už mám vážne dojem, že scenáristi Luthera zahnali do slepej uličky a sprotivili ho fanúšikom, i samému sebe. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátý, seriálový Luther balancuje první tři díly na hranice uvěřitelnosti, aby celkem solidní dojem totálně pohřbil v posledních, zhruba patnácti minutách. Nevím to sice na sto procent, ale můj dnešní dojem je takový, že jsem s tímhle seriálem asi na dobro skončil. I když mám Idrise celkem rád, tak takový scénáristický veletoč nemohu a ani nechci akceptovat. Jeho seriálovou postavu Russella 'Stringer' Bella v geniální Špíně Baltimoru stejně asi nic nepřekoná, tak jen budu doufat v nějaký mnohem lepší film s tímhle sympaťákem v hlavní roli. Pokud to bude třeba ve službách jejího veličenstva, nebudu se vůbec zlobit. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama