Reklama

Reklama

VOD (1)

Donucen vylézt ze svého suterénního pokoje kvůli pochůzkám pro svou matku, flákač Jeff možná objeví svůj osud, když celý den doprovází svého bratra, který tajně sleduje svou ženu, aby zjistil jestli ho nepodvádí... Bratři-režiséři Jay a Mark Duplassovi zkoumají v této komedii osud a rodinné vztahy. Jason Segel si zahrál hlavní roli absolutního flákače, který stále žije se svou matkou. Drtivou většinu svého času stráví kouřením trávy a vysvětlováním, že čeká až pochopí svůj vlastní osud, přičemž jako modelový příklad uvádí film Znamení. Jeho bratr Pat (Ed Helms) se živí jako prodejce a momentálně prožívá krizi středního věku a navzdory námitkám své ženy (Judy Greerová) si pořídil zbrusu nový sporťák. Jednoho dne Jeff zvedne telefon a hlas na druhém konci chce mluvit s Kevinem. Zhulenec Jeff to okamžitě považuje za znamení, na které tak dlouho čekal. V průběhu dne si bratři vyřídí všechny nevyřešené problémy, které spolu mají a jejich ztrápená matka (Susan Sarandonová) možná najde poprvé od smrti svého muže lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (13)

Trailer

Recenze (142)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Žánr indie komedie je mi s každým dalším filmem stále bližší.Naštěstí nebo bohužel jsem jich ještě neviděl tolik, abych mohl říci, že se v nich vyznám.Pravdou, ale zůstává, že Jeff, který žije s mámou je úplně o něčem jiném než říká název.Podle názvu, by se mohlo zdá, že se film bude zaobírat o tom jak si nějaký třicátník pokusí srovnat život, najít lásku a odejít od maminky.Samozřejmě není to zas, tak daleko od pravdy.Přesto je Jeff o něčem jiném.A to, něco možná uvidíte hned a nepřijde Vám, že je to něco extra, nebo jako já až v nádherným závěru, který mě vyloudil úsměv od ucha k uchu.Je to ten typ filmu, který se tváří, že Vám řekne něco co už jste stokrát slyšeli, ale když tak udělá, tak Vám to nebudete vadit a možná Vám to přijde mnohem milejší než jste si z počátku mysleli.Je dobré se zmínit, že film nemá moc společného s obsahem, jelikož je úplně o něčem jiném.Parádní herecké obsazení a herci v netypických rolí, působí příjemným neokoukatelným dojmem.První půlku jsem byl přesvědčený o třech hvězdách, ale pak se změnilo tempo vyprávění a přišlo nádherné finále a já byl na čtyřech hvězdách.Velmi osobitý a dojemný a ne pro každého. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Upřímná karma indie dramedie o bloudících dušičkách, místě na slunci, znameních, obsesích, duze, jednorožcích a jiné sluníčkové havěti. A ačkoliv se již může Jason Segel hrdě zařadit po bok své filmové matky Susan Sarandon do zástupu kompletních herců, na podobná malá nezávislá dramátka musíte zkrátka mít náladu.....no a já byl zřejmě zrovna naladěn na jinou frekvenci. ()

Reklama

kikin01 

všechny recenze uživatele

Jak už tady jeden uživatel psal, bych tento žánr nepřirovnal ke komedii, protože je to s několika málo vtipnými scénkami jinak zasloužené drama, kde jako roli matky zahrála herečka Susan Sarandon, která je prostě skvělá, ať jí natáčí kamera z kteréhokoliv úhlu. Jason Segel taky rozhodně zabodoval, a roli třicátníka, který věří, že všechno má svůj smysl, osud, zvládnul opravdu dobře. Pro mě to byla velmi příjemná podívaná, a závěr filmu mě nenechal chladným. Těsně před čtvrtou hvězdičkou ()

Brousitch 

všechny recenze uživatele

"Popravdě jsem si během psaní scénáře neuvědomil, že z toho vyleze v podstatě detektivka. Až během natáčení jsme si řekli: "A do prdele, tohle je film s pevným soustředěným syžetem, který vyžaduje uvolněný a rozcuchaný improvizační styl." Je to jako když si ráno hodiny upravujete vlasy a pak je trochu rozcucháte, aby to vypadalo, že jste se s tím moc nepiplali. - Mark Duplass ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu spíše festivalový snímek. Rozhodně bych jej neoznačila za čistou komedii, spíš říznutou dávkou psychologického dramatu,... jako v životě. Velké masy ho rozhodně hltat nebudou. Z mého pohledu se jedna o velmi pěkný počin, na který musíte být v rozpoložení svobodné mysli a přijmout jednoho snílka, jednoho pesimistu a vzteklouna, jednu starostlivou matku, která bojuje sama se sebou a taky pár scén, které by mnozí z nás řešili v životě jinak. Nicméně každý člověk na tomto světě se může stát hrdinou. Snímek je o učení se z životních situací a od jiných lidí, toleranci, morálních hodnotách, znovunacházení i objevování a o hledání, o naplnění smyslu života. Všude jsou znamení. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans. (MikaelSVK)
  • Režiseři snímku Jay a Mark Duplassovi údajně proplakali celou premiéru filmu. (Ignus.cz)
  • Ve scéně, kdy Jeff (Jason Segel) zdvihá zvonící telefon, se ozve pípnutí charakteristické pro přijetí hovoru, avšak Jeff žádné tlačítko pro přijetí nestiskl. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama