Reklama

Reklama

V Dublinu 19. století žije Albert Nobbs, excentrický muž středního věku. Pracuje jako číšník v Hotelu Morrison, který řídí nekompromisní Marge Bakerová. Albert pracuje tvrdě a šetří peníze aby si jednoho dne mohl koupit trafiku a žít vlastní život. Nemá na světě nikoho, kromě svých spolupracovníků. Albert (Glenn Close) je totiž žena, která více než třicet let předstírá, že je mužem. Je mužem, který má své tajemství a ženou, která má svůj sen. Jednoho dne najala paní Bakerová malíře jménem Hubert Page (Janet McTeer), aby vymaloval jeden z pokojů v hotelu. Přinutí ho, aby na jednu noc, dokud nedokončí práci, sdílel Albertovu postel.  Hubert zjistí důvod, proč s ním Albert nechtěl sdílet pokoj. Odhalí mu vlastní- stejné tajemství. Skrývá se v mužském převleku před svým tyranským manželem. Oba jsou uvězněni ve vlastní pasti... (TV JOJ)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (139)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Něco k tomu, aby to byl dokonalý snímek, chybělo. Tou ingrediencí je dle mého nedotažený scénář. Z daného tématu, chladného Dublinu a snobské doby, by určitě šlo vyždímat mnohem více. Vyzdvihovaná Glenn Close svůj part zahrála na výbornou, ale daleko více se mi líbila, a to svou přirozeností, ležérností a nadhledem, Janet McTeer. Svou vedlejší roli pana Page, malíře, všechny doslova válcuje. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je o žene, ktorá sa vydáva za muža, aby prežila v Írsku 19. storočia. „Albert Nobbs“ je dobre natočený film. Zobrazuje Alberta Nobbsa do posledného detailu. Jeho osobnosť, jeho nádeje a sny, jeho smutná minulosť sú podané nádherne a pútavo. Postava je dobre vykreslená a stvárnená. Je veľmi súkromný, aby strážil svoje najhlbšie tajomstvo, a napriek tomu je tiež emocionálnym človekom, ktorý túži po láske a priateľstve. Jeho utrápená duša vytvára u divákov veľkú rezonanciu a súcit. Albertova smutná minulosť a súčasnosť je srdcervúca a vo filme diváci túžia po lepšej budúcnosti pre Alberta. „Albert Nobbs“ je krásny film o smutnom a potlačenom živote človeka. 7/10 ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Nevím. Albert mě nezaujal, měla jsem z něho/ní pořád takový nepříjemný pocit oplzlosti nebo čeho a vím, že to rozhodně nebyl záměr. Wasi je tady na přesdržku jako vždycky a jeden se přistihuje, že jí všechno to trápení vlastně přeje. Aaron na mě působil dokonale prázdně a nijak. V kameře a hudbě přešlapy nebyly, ale ani mě ničím nezaujaly. Jediný velký plus byl Hubert McTeer a doktor Brendan Gleeson. Shrunuto: jedna hvězda za Janet, jedna za Brendana a jedna za nehappyend. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný film o transgenderové problematice 19. století, odehrávající se v jednom dublinském hotelu. Myslím, že se jak z tématu, tak z herců dalo vyždímat ještě o trochu víc. Glen Close je samozřejmě dobrá herečka, ale jako Albert Nobbs mě zkrátka nepřesvědčila. O to větší překvapení pro mě byla Janet McTeer. Scéna, ve které ukáže pravou tvář mě fakt překvapila. Nečekala jsem to. Nejen že se jí skvěle daří hrát sympatického malíře, ale i v citlivých momentech je její hraní opravdové a bez přetvářky. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

(viděno 6. 1. 2012) Zase jeden z těch snímků, který jsem chtěla vidět, abych byla v obraze na nadcházejících udělování filmových cen. Herecky výborné, Glenn Close si pravděpodobně odnese oscarovou nominaci, ale myslím, že na samotného Oscara to ani tentokrát není. Film sám je na tom hůře. Pro mě naprosto chladný, odtažitý a bez emocí. Jenom kolem vás propluje a za pár týdnů si na něj pravděpodobně ani nevzpomenete. Škoda, že Albert Nobbs je takový nedotažený a nepropracovaný, protože námět je to slibný a určitě z něj šlo vytřískat více. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (5)

  • Roli Helen měla původně ztvárnit Amanda Seyfried, postavu Joa zase Orlando Bloom. Oba však natáčení opustili z důvodu účasti na dalších projektech. (oje)
  • Natáčení probíhalo v irském Dublinu a Wicklow. (Saku)

Související novinky

Glenn Close je chlap a chce za to Oscara

Glenn Close je chlap a chce za to Oscara

20.03.2010

O tom, že je Glenn Close vynikající herečka, se nemusíme dohadovat. Přestože by měla sbírat nominace a Oscary s frekvencí Meryl Streep (neříkejte mi, že jste si je nikdy nespletli), má na kontě jen 5… (více)

Reklama

Reklama