Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM ODVAHU ZEMŘÍT ZA TO, V CO VĚŘÍM, PROTOŽE ZNÁM SVOU CESTU.“ ... ,,MÁŠ ODVAHU ZEMŘÍT ZA TO, V CO VĚŘÍŠ?“....... /// Záchranná akce se Gavinovi trochu vymkla z rukou. (Co máš chlapče za problém?) To, že teď stojí na římse – je jen shoda náhod nebo má všechno svůj důvod? Možná za to může ta spousta ateistických myšlenek. Nebo láska. (Je i ona otázkou víry?) Je tím důvodem Bůh? Nebo je to v nás? V lidech? Filosofický mudrování podpořený skutky – tohle mám rád! Seriózní lidé (výborní Ch.Hunman a L.Tyler, mezi kterejma to ,,funguje“) a dialogy založený na vyšším IQ jejich postav. A co ten policajt? Život svými problémy neušetří nikoho! A lidé, kteří se cítí ztraceni, potřebují něčemu věřit. ,,Možná najdeš Boha.“ MOŽNÁ! (Uchylní dementi!) Jsou věci, za který Bůh nemůže. (A za který teda jo??) Fajnově se zamyslete. Už možná tohle stačí jako důvod pro zkouknutí tohodle filmu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále myslím na to, jak nalézt v kostele manžela. 2.) Dokážu ocenit sexy mozky (i prsa L.Tyler). 3.) Nelíbí se mi, že jsem paroháč. Mám začít věřit? 4.) Nevím, co řekl Ježíš cizoložnici. 5.) Thx za titule ,,dezibook“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To byl ale divný film. Zejména mne utvrdil v přesvědčení, že Patricka Wilsona sestavil ze součástek někdo, kdo sice má vágní představu o tom, jak funguje lidské tělo a jeho mimika, ale doopravdy tomu nerozumí, takže výsledný produkt sice tak nějak vypadá jako člověk, ale když to pozorovatel vidí v pohybu, tak přece jenom cítí, že to doopravdy není člověk. Ale vážně, je to snad jediný herec, u kterého mám takový pocit konzistentně u každého filmu, kde se objeví. Je jedno, jestli je to superhrdinský film nebo pošahaný horor nebo něco realističtějšího, pořád vypadá, jako by měl veškerou kůži na těle potaženou tenkou vrstvou plastu a nebo jako by jeho obličej někdo v real-timu pořád fotoshopoval. Děsivý chlap. Jenomže takhle děsivý chlap sám o sobě k zážitku nestačí, scénář by se musel taky snažit. A v tomto směru se Matthew Chapman moc nepochlapil. I proto mě překvapilo, že film měl po světe prý úžasnou odezvu mezi bojovníky proti spojení církevní a světské moci. Nemohli by si atheisté vybrat talentovanějšího filmaře jako svého vyslance? ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

A čo keď je biblická večnosť myslená ako zrniečko nášho prachu víriacom navždy v nekonečnom vesmíre. Ako môžme vedieť ako to "Boh" myslel, ale je jasné, že nejaké "božské" pravidlá nám predsa musel dať, pretože je ťažké používať zdravý rozum v záplave hormónov a sebaobdivu, ktoré nám štedro nadelil...Napriek tomu, že mi zjavne zrejme bol dopriaty nedostatok viery, verím, že ten fanatický hajzel a všetci jemu podobný skončia raz v plameňoch pekelných! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Vôbec som nevedel do čoho idem, prvotne som si myslel, že sa bude jednať o čistokrvný thriller, nakoniec som bol milo prekvapený zaujímavou drámou. Snaží sa položiť niekoľko kontroverzných otázok o viere v Boha, ale v konečnom dôsledku sa nanešťastie drží vo veľmi decentnej rovine a väčšia odvaha by nebola na škodu. Romantická línia medzi ateistom a podvádzajúcom manželkou jedného náboženského fanatika je vyobrazená skvelé a s takou jemnosťou, že Liv Tayler som veril každý jeden jej čin a po dlhom čase ju videl naozaj ako pani herečku. Scenár inteligentný, pár krát by sa zainteresovaný „neveriaci“ divák chcel debát priam zúčastniť, jemná hudba dotvárajúca atmosféru a línia s „ledge“ udržuje po celý čas nepríjemné napätie a tajomno s hľadaním odpovede, čo mohol jedného ateistu prinútiť vyliezť na rímsu, navyše doplnené o veľmi zaujímavú vedľajšiu líniu s otcovstvom vyjednávača, ktorá vôbec nepôsobila zbytočne a v určitých momentoch dokonca zatienila tú hlavnú. Samotný záver potom chtiac/nechtiac skĺzne z pozície existenčnej romantickej drámy skôr do thrilleru a táto zmena pôsobí mierne ako päsť na oko, ale uznám, že nejako „zmysluplnejšie“ to ani zakončiť nešlo. Rozhodne však zaujímavý snímok, ktorý by som určite neodporúčal zarytým veriacim, škoda len že sa držal trocha na uzde, napriek takým kontroverzným témam akým sa venuje. CELKOVO: 3,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobre rozohrané, ale rozuzlenie ma nechalo chladným. Akurát som sa dozvedel, že nie je cudzoložstvo ako cudzoložstvo. Môže byť také z lásky k podvedenému a môže byť také z rozkoše. Ale že by sa takto rozhodol situáciu riešiť fanatický veriaci? A ak je taký fanatický, mal by mu ateista uveriť, že urobí taký hrozný zločin? Proste absolútna nelogika, veď to ide priamo proti prikázaniam, v ktoré sám dychtivo verí. Nezabiješ! je predsa už v Starom zákone, na ktoré sa odvolal. Tak či onak, hlavný hrdina sa rozhodol úplne proti rozumu, mala sa na toho idiota vysrať, poslať ho do riti a nájsť si inú. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama