Reklama

Reklama

Martha Marcy May Marlene

  • USA Martha Marcy May Marlene (více)
Trailer 1

Martha (Elizabeth Olsenová) po dvoch rokoch utečie zo sektárskej komunity a snaží sa vrátiť späť do normálneho života s pomocou sestry a jej manžela. Pobyt v sekte ju však príliš poznamenal, začína trpieť paranoidnými stavmi a prestáva rozoznávať sny od reality. Má ešte nejakú nádej, alebo už je príliš neskoro? (TV JOJ)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (91)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

On to není špatný film, rozhodně je citlivě natočený a celkově je po technické stránce precizní. Ale ten příběh...dnešní filmaři si asi pletou originalitu a umění s nudou. Tady převládá to druhé. Hlavní ""hrdinka""je prostoduchá (pardon) blbka, stejně jako většina vedlejších postav (a teď samozřejmě nemyslím její sestru a švagra). Různí sektáři nebo náboženští fanatici mě dokáží opravdu naštvat, ale tohle je krásná ukázka toho, jak lehce se dá člověk zmanipulovat řečmi jako "Tvoje poprvé tě očistí a zbaví tě všech jedů" nebo "Smrt je ten nejkrásnější okamžik". Samozřejmě mluvíme-li o těch prostších a ovlivnitelnějších jedincích :) Každopádně na to, že je to debut, to dobré je... ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Působivý psychothriller s atmosférou nejistoty, paranoidním závěrem a precizní kamerou. Škoda jen, že příběhová linie popisující vztah sester se vyvíjí očekávatelně a nepřekvapivě a zdaleka není tak zajímavá jako flashbacky z farmy, kterou ovládá charismatický a chladnokrevný manipulant, démonicky zahraný Johnem Hawkesem. Závěr, který nechá diváka v tíživé nejistotě, mnohé kompenzuje. Každopádně Durkin si tímto debutem nasadil laťku hodně vysoko. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2013] Sekce věnovaná společnosti Bordelines se letos mimořádně vydařilo a nabídla mnoho kvalitních a zajímavých snímků americké nezávislé tvorby. Martha Marcy May Marlene je drama o dívce, která svádí marný boj s normálním životem poté, co se ji povede uprchnout z komunity srocené kolem charizmatického vůdce (John Hawkes). Zkrátka labilní mladé děvče uchváceno životní filozofií naprosto se neslučující s tím co je v civilizovaném lídském světě normální. S lehkým tajemným nádechem. Opravdu skvěle natočené rychle ubíhající drama. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Můj tajný tip na letošní nominace Cen akademie. Skoro pokaždé se mezi nominovanou desítku vklíní nějaký ten mrazivý thriller, stavící převážně na prostředí, komunikační syrovosti a výborných hereckých výkonech - loni to byly hned dva filmy, podobně syrová Winter's Bone a v hereckých kategoriích ještě Blue Valentine s Ryanem Goslingem a Michelle Williams. Mimochodem, ani jeden ze zmíněných nebyl v ČR v kinodistribuci a zatím ani nevyšel na DVD.... co dodat? Jen že MMMM je film, který se nebude zdaleka líbit každému. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný příběh. Plnou pozornost jsem věnovala filmu po celou dobu, ale stejně mi tam pořád něco chybělo. Proto to nižší hodnocení. Tyhle psychologický dramata mi hodně sedí. Tady se z toho dalo podle mě vytřískat daleko víc. I když je fakt, že z některých scén šel mráz po zádech.. Jen ten konec mě malinko zklamal. 60%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • Elizabeth Olsen (Martha) byla do své role obsazena jen dva týdny před začátkem natáčení filmu. (Terva)
  • V priebehu filmu sa objavuje niekoľko odkazov na film Tri ženy (1977): halucinácie hlavnej postavy, učenie streľby, dynamika medzi kolidujúcimi osobnosťami Marthy (Elizabeth Olsen) a Lucy (Sarah Paulson). (Pat.Ko)
  • Film sa natáčal v Hudson and Catskill (New York, USA) a v Hudson Valley (Wisconsin, USA). Film sa natáčal od 24. mája do 3. júla 2010 a natáčanie trvalo len cez 20 dní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama