Reklama

Reklama

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mělo to fakt potenciál, jenže jako kdyby třetinu někdo vystřihl a to co zůstalo, je příliš rozházený a nepřesvědčivý. Tak namátkou... Náhlá změna hlavní postavy je prostě k neuvěření, ve filmu je X vztahů, který nedostanou dost prostoru a proto jsou ztrátou času, herecky tu zaujme jen Butler, ale i na něm něco nesedlo, a tak dál. Přitom téma hledání odpuštění v Bohu, vykoupení ze zla skrze snahu napáchat co nejvíc dobra, kontrast západu a masakrů v Sudánu, v tom všem je skrytá síla. Jenže ne - tohle jde do průměru, do ztracena. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

spousta křesťanských blábolů a neustálé mapování vývoje hlavního hrdiny namísto poctivějšího vyobrazení "kruté" Afriky.. o situaci v Súdánu / Ugandě se tady divák prakticky nic detailnějšího nedozví, což je vzhledem k palčivosti tohoto problému rozhodně škoda.. nepochybuji o tom, že příběh skutečného Sama Childerse je sám o sobě strhující, takže je škoda, že se jej v tomto snímku nepodařilo zachytit přesvědčivěji, autentičtěji a především s větší dávkou emocí.. ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zdravím! A nevěřím svým očím.. Co to tu čtu?? Že je film moc americký? Že je v něm moc kázání a velkých slov o Bohu, moc klišé? V takovém filmu tohle ale musí být! Jak jste si jistě ráčili povšimnouti, jedná se o skutečného člověka, amíka, skutečný příběh, a američané prostě tyhle velké věci dělají a říkají. Ten týpek Childers prostě opravdu byl špatnej, našel Boha, změnil se a v Africe se stal hrdinou. Jestli víra v jeho životě tolik znamenala a jestli ta kázání opravdu vedl a "pomohla" mu v rozhodování o jeho činech, asi by ve filmu měla být, když jsou důležitá. Myslím, že je praktičtější ptát se PROČ filmaři to a to udělali, než říkat tohle a tohle udělali blbě. Doufám, že to tady aspoň někdo takhle bere. Je to fakt silný příběh, který rozhodně vede k zamyšlení, a možná někomu pomůže udělat v životě správnou věc. Nejsem křesťan, ani věřící, jsem jen otevřený všem zkušenostem a oddaný naslouchat příběhům ostatních. Škoda, že spoustu lidí od tohoto pěkného filmu odradí název.. Butler byl skvělou volbou. Mějte se filmově - jestli to umíte.. Woo. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tento film bol z jedných, ktoré som si chcel tento rok pozrieť pretože sa G. Butler mal po dlhšej dobe ukázať v akcii. V titulkách o tomto filme je na prvom mieste uvádzaný ako akčný film, tu by som to poradie určite vymenil a na prvé miesto dal životopisný, pretože spôsob a prevedenie smerovalo do životopisného žánru a náznak akcie, len zapadal do tohto životného odkazu. Každopádne odhalenie skutočnosti, ktoré naozaj vykonal istý " biely kazateľ " sú niekedy až ťažko uveriteľné, no napriek tomu si tieto životné činy moju pozornosť udržali. Tvorcovia divákovi neponúkli nič extra skôr sa držali nižšie pri zemi v klasickom opísaní udalosti s niekedy až nedôstojným pridaním momentov ako keď v africkej krajine, ktorá je zmietaná chudobou si hlavný hrdina Sam dáva coca colu s vojenským dobrovoľníkom. Najväčšou a dosť viditeľnou slabinou bol aj neprimeraný časový sklz, keď podľa výzoru a veku Samovej dcéry som mal pocit, že sa to všetko udialo za obdobie aspoň piatich rokov, zatiaľ čo Sam a jeho manželka vôbec nezostarli, takže konečné hodnotenie vidím na 60%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Naváži na komentář kolegy =woodyho=. Absolutně odmítám shazování filmu jenom proto, že se někomu jednoduše nelíbí, jakým stylem se to celé odehrálo. Takový člověk shazuje práci nejen filmového štábu, ale především snahu skutečného Sama Childerse vykonat dobro. Kolik z nás by se o něm dozvědělo nebýt tohoto filmu...? Ano, také jsem Gerardovi úplně nevěřil jeho bleskovou proměnu v náboženského fanatika (na druhou stranu jsem ale už dlouho neviděl tak přesvědčivého kazatele s kulometem v ruce). Je ovšem nutné podívat se na to i tak, že přijmutí Boha může být jen jakousi metaforou ve snaze člověka udělat první krok novým směrem. Každý z nás se svou osobní vírou upíná k něčemu jinému, a není nic zvláštního na tom, když za život zažijeme několik náhlých převratů. A přemýšlení je nad tímto příběhem opravdu nutné - právě proto bohužel rozumím těm zdejším prázdným výkřikům do tmy... A proč tedy dávám jenom tři hvězdy, když jsem takový chytrák? Protože ani správná myšlenka ještě nezaručuje jistý úspěch. A Protože máme s Gerardem poněkud odlišné nátury, pročež jsem se s ním nedokázal dostatečně sžít, a tak v porovnání s jinými eposy beroucími si na paškál smutnou africkou situaci mě tento nechytl za srdce tak, jak asi měl. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Manželka Sama Childresna dodnes vede kostel, který společně vybudovali v Pensylvanii a i přes dálku, která je dělí, žijí oba ve šťastném manželství. (Pulos)
  • První volbou pro roli Lyn byla Vera Farmiga, nabídku ale odmítla kvůli těhotenství. (oje)
  • Sam Childres dodnes aktivně bojuje v Súdanu proti povstalcům. (Pulos)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama