Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupince přátel se přihodí na opuštěné silnici autonehoda. Po probuzení zjistí, že jeden z nich beze stopy zmizel. Uprostřed ničeho, obklopeni pouze kukuřičnými lány se ostatní vydají skrze jeden z nich a na jeho konci dorazí k opuštěnému domu. Mladí přátelé však velmi brzy zjišťují, že se tu dějí nevysvětlitelné věci. (Bloody13)

Recenze (179)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně nastartovaná atmosféra od půlky pozvolna upadá, protože scénárista se nám ztratil v bludišti logických děr a bez vyumělkovaných nesmyslů a vysvětlení (vidiny, šachy) by z něj nenašel cestu. Postavy jsou "naštěstí" debilní a nesympatické od začátku, takže ke zklamání dojít nemůže. Alespoň, že pravidla hry na babu v lánech kukuřice jsou pevně daná a v postavení mrtvola, švadlena, strašák platí přísně dodržovaná hierarchie. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Příjemný, svižně odsýpající horror, kterému ke slušnému hodnocení stačí pokoj v jednom starém baráku a kus kukuřičného pole. Úvod mi dost připomínal "Texaský masakr" - autonehoda a opuštěný barák. Film se tímto směrem sice neubíral, ale i tak nebyly honičky v poli k zahození. Trocha té tajemnosti tam byla také a navíc nám vše bylo v závěru vysvětleno. Myslím si, že tento film se do zlatého fondu horroru nedostane, ale svůj účel splnil nad očekávání. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Alfa samci a alfa samice na výletě, který jim překazí problém s autem. Že vám to je povědomé? Taky mi to něco říká, nicméně mi tahle šablonka nevadí. Na pohled neambiciózní film nijak nevybočuje z řady, díky trošce režisérského citu ale jako horror vcelku funguje, a to je hlavní. O atmosféru se v téhle survivor-duchařině obstojně starají ošklivě nepřehledné lány kukuřice a ztrouchnivelá barabizna, a i když se scénou paty mimozemšťana v poli z filmu Znamení se tohle rovnat nemůže, ke čtyřem hvězdám to nemá vůbec daleko. Podobným horrorem je Reeds. Alternativa: Reeds. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slušné horory s ústřední postavou vraždícího strašáka dokážu spočítat na jedné ruce. A jelikož Bloody strašáky opravdu může, je velice rád, že se objevil Husk, jenž chudou skupinu kvalitních strašáckých filmů trochu obohatí. Night of the Scarecrow, Scarecrows a Dark Night of the Scarecrow je přece jen slabý výčet, ale Husk do něj skvěle zapadá, ne-li o pár palců převyšuje... Snímek vypráví o partičce mladých, co mají na opuštěné silnici nehodu. Nikde žádná pomoc, všude je obkličují jen kukuřičná pole, tudíž se vydávají skrze jedno takové, aby narazili na opuštěný a tajemný dům... Od samého začátku tu hraje prim nejistá atmosféra, která alarmuje nebezpečí nejen v polích, ale i v onom domě. Ze strašáků na dřevěných křížích jde nefalšovaný strach, a co teprve až z nich slezou. Snímek není ale tak jednoduchý, má své tajemství, které kupodivu nepřekáží a nevyzní kýčovitě. Trvá necelých 80 minut, má to spád, slušně dávkované napětí, děsivé masky strašáků a výborně vrcholící finále. Prostě paráda. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Horory dnešní doby většinou nemusím, ale tenhle kousek se "povedl". Kdyby ale hlavní hrdinové nebyli (jako vždy) vypatlané mozky, příběh by byl méně předvídatelný a prostředí bylo originálnější, tak to mohlo být daleko lepší. Rozhodně stojí za shlédnutí a i toho strachu se někteří celkem dočkáte. 2,5* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo 18 dní a aj keď bol snímok natočený v auguste 2009, do distribúcie sa dostal až v januári 2011. (beso74)

Reklama

Reklama