Reklama

Reklama

Hektor je výstřední psychiatr, který je čím dál nespokojenější se svým zaběhlým způsobem života. Své přítelkyni Claře se jednou svěří, že si připadá jako podvodník - přestože ještě nic pořádného nezažil, nabízí rady pacientům, jejichž stav se ani trochu nelepší. A tak se Hektor rozhodne opustit svůj pošetilý, jednotvárný život. Vyzbrojen nezměrnou odvahou a zvědavostí dítěte se vypraví na cestu kolem světa v naději, že se mu podaří najít tajný recept na opravdové štěstí. A tak začíná hrdinské dobrodružství s velmi legračními výsledky. Film Hektorova cesta aneb hledání štěstí, který natočil režisér Peter Chelsom podle celosvětově úspěšného stejnojmenného románu, vypráví podnětný, vzrušující a veselý příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (139)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Britský bratranec Waltera Mittyho, který rád jedl, meditoval a miloval. S těmihle filmy se poslední dobou roztrhl pytel a vypadá to, že už by to mohl být téměř samostatný filmový žánr, tak podobné kostry všechny tyhle filmy mají. A spojují je taktéž další rysy, třeba to, že vždy jde o opravdu krásně natočený midcult. A Hector hledající štěstí tedy zvlášť. Jestli jsem Walteru Mittymu vůbec něco vyčítal, tak teď to všechno musím vzít zpět, protože oproti Hectorovi je to hluboký film, Hector jen tak ledabyle klouže po povrchu. Walter byl o odvaze udělat rozhodující krok, o odhodlání zažít něco nového, kdežto Hector se jen chce utvrdit v těch svých zaprdlých maloměšťáckých hodnotách, vyrovnat se nějak se svým syndromem vyhoření a krizí středního věku, Walter chce poznat svět, Hector se chce co nejrychleji vrátit domů... Hector je vlastně takový šedesátiletý stařík, který vylezl z okna a zase se vrátil, přičemž to bylo taky celkem zábavné, ale narozdíl od stoletého kolegy se to celou dobu tvářilo, jako že to zná skutečný návod na to, jak nalézt v životě štěstí...a to je ,,fake" srovnatelný s televizními věštci... ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Pegg si vždycky vybírá trochu zvláštní filmy a vždycky je to sázka na nejistotu - bude to tentokrát dobrý, nebo to budou ujetý pseudohumory? Uff, tentokrát to bylo dobrý. Moc dobrý. Krásně pojatá a natočená cesta za štěstím, které - jako vždy - máte rovnou pod nosem. I na Peggův standard mi to vlastně ani nepřišlo ujeté, opravdu civilní komedie / drama (ano, drama) s nápadem a grácií. Dost jsem váhal, jestli 4 nebo 5 hvězd, protože tohle se mi líbilo opravdu hodně. Nakonec dávám ty nejlepší 4, jaké umím. 84,9 %. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak určitě... Je to naivní, kýčovitý a většině lidí se tohle asi nikdy nestane. Jenže - on zaplaťpánbůh svět není jenom pro většinu. Ba spíš naopak. Film s krásně uvolněnou atmosférou, který se dá lehce rozválcovat na čtyřiadvaceti řádcích, jak tady někteří ukazují, no ale na který se taky dá normálně v klidu podívat a nebejt u toho hnidopich. Je to na tobě, já jsem si Hektora oblíbil. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Škoda tak promarněné šance. Po velmi zajímavém traileru, který nabízel krom osvědčených jmen i parádní zábavu, přišlo celkem zklamání. Pegg je parádní komik a i příběh mohl být skvělý, bohužel scénář stál za starou bačkoru a i těch vtipných scén bylo zatraceně poskrovnu. Výsledkem je jen slabší bráška Waltera Mittyho, kde se pořádně nevyužilo žádného z nabízených potenciálů, ať už v příběhu, nebo v hereckém obsazení. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Waltera Mittyho (lehce nadprůměrná oddychovka s nabušeným soundtrackem) se roztrhl pytel s filmy o nešťastných chlápcích co se vydaj na džurny poznat svět a najít sebe sama.Ač ten výraz úplně nesnáším tak Hector and the Search for Happiness nemá prostě ten správnej ''drajf'' a místy docela nudí.Nemůže se ani zdaleka pochlubit tak efektivním střihem a povzbuzujícím soundtrackem, který Walter Mitty měl a i když byl mnohem komerčnější a dělaný pro široký publikum, mě stejně úplně nevoblbnul a tu svojí rádoby hloubku si může strčit za klobouk, stejně jako Hector, který jen o trochu míň baví právě tím, že se snaží být artovějším filmem.Některé pasáže mě rozesmáli a potěšila camea pár slavných hvězd, ale jinak šlo čistě o průměr na který jsem buď neměl tu správnou náladu, nebo v něm prostě nic nad 3* hvězdičky není.Místy to bylo moc vážné (afrika) a jediná emotivní scéna byla s tou nemocnou ženou v letadle.Konec v tý budce byl hodně velká kreč.Slušný, ale místy hodně uzívaný průměr, který využil talent Simona Pegga hodně minimálně a Hectore, mít doma nádhernou Rosamund Pike, tak bych stejně bych tu číňanku i tu afričanku vyprášil jak nikdy ;) 65%. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (1)

  • Předlohou filmu byla kniha "Hector's Voyage or the Search for Happiness" autora Françoise Lelorda, který je také psychiatr. (Domajzlik)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama