Reklama

Reklama

Hektor je výstřední psychiatr, který je čím dál nespokojenější se svým zaběhlým způsobem života. Své přítelkyni Claře se jednou svěří, že si připadá jako podvodník - přestože ještě nic pořádného nezažil, nabízí rady pacientům, jejichž stav se ani trochu nelepší. A tak se Hektor rozhodne opustit svůj pošetilý, jednotvárný život. Vyzbrojen nezměrnou odvahou a zvědavostí dítěte se vypraví na cestu kolem světa v naději, že se mu podaří najít tajný recept na opravdové štěstí. A tak začíná hrdinské dobrodružství s velmi legračními výsledky. Film Hektorova cesta aneb hledání štěstí, který natočil režisér Peter Chelsom podle celosvětově úspěšného stejnojmenného románu, vypráví podnětný, vzrušující a veselý příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (139)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

R. Pike úžasně ztvárnil poznávací cestu světem, při které zjistil, že to co hledá se nachází úplně jinde. Nádherná vizuální stránka, výbroná kamera a hudba. Hector je vtipný, dobrodružný i dramatický, a těch 120 minut prolítne tak rychle jako Hector světem =).Jediné, co mě trošičku štve, je neoriginalita, protože tenhle námět tady už za poslední rok byl viděn, a to ne jedinkrát. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Moje chyba bylo příliš vysoké očekávání, ale svůj podíl na tom má i trailer, který sliboval zábavnější podívanou, a také atraktivní herecké obsazení. Uvažované čtyři hvězdy definitivně zazdil nepovedený a přeslazený konec. Mohl to být další Walter Mitty, ale nebyl. :-( Chyběl ze všeho nejvíc lepší scénář, určitý nadhled nebo třeba i výraznější hudební doprovod. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jako v každém z těchto hravých a rádoby inspirativních filmů podsouvajících divákovi "rozvracecí" myšlenku, že mít úspěšnou lukrativní práci, luxusní byt a krásnou milující přítelkyni vlastně nestačí, protože tím člověk NEŽIJE, propadá stereotypu a potlačuje autentické pocity (načež musí dát všechno všanc a vydat se na exotickou dobrodružnou cestu za sebepoznáním - zdravíme Waltera Mittyho!), se zde nevyhneme povrchní poetice, nadnesené idyličnosti či vykonstruovaným dramatům. Ale úplně uměle to ve výsledku nevyznívá, možná proto, že pro svou odyseu má vyhořelý titulní psychiatr relativně obhajitelný (pracovní) důvod: hledání a porozumění štěstí, ať to zní sebeklišovitěji. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

V té současné záplavě silně cynických, sarkastických a vůbec drsoňských filmů je Hektor, co hledá své štěstí jako pohlazení, můžete mu vyčítat jeho naivitu a kdesi cosi, ale takovýto film nám naposledy přinesl Ben Stiller se svým Walterem Mittym. A Hektor jde ještě dál, jde hledat to své životní štěstí, přestože, jak nakonec zjistí, ho měl celou dobu přímo před nosem- jasně, je to stará dobrá láska (c'mon, shut up! :-). "My všichni máme schopnost být šťastni. My všichni máme právo být šťastní. My všichni máme povinnost být šťastní." ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S pojmom komédia by som to vôbec nespájal, to už viac vtipných situácií uvidíme pokojne aj v thrilleri typu Sedem. Film sa snaží tváriť fundovane a že prináša nejaké múdra, no vyslovene nudí a končí ako obyčajný snímok vysielaný v nedeľné popoludnie na Prime. Ešte, že sa tam aspoň objavil Jean Reno. V konečnom dôsledku je Hektorova cesta ešte fádnejšia než Tajný život Waltera Mittyho. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (1)

  • Předlohou filmu byla kniha "Hector's Voyage or the Search for Happiness" autora Françoise Lelorda, který je také psychiatr. (Domajzlik)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama