Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův. Zejtra napořád je film o nás všech. O našich snech, o změnách v životě, které chceme udělat, ale často se jich bojíme. Film o přátelství a setkáních, která nelze čekat. Film o svobodě a touze cestovat a přitom vědět, že se máme kam vrátit. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,EXISTUJE JEN VELMI TENKÁ HRANICE, ZA KTEROU KONČÍ VEŠKERÁ SRANDA. A TUHLE HRANICI JSEM PRÁVĚ PŘEKROČIL…" /// Ten Batěk má fakt dobrej hlas. I díky němu se mi zdál trailer zajímavej. Nemůžu nezmínit soundtrack… Vyprávění vo chlápkovi, kterej má výraznej předpoklad, že nenajde svoje štěstí, je celkem fajn. Aspoň do doby, než to začne bejt (trochu) blbý (buď v klidu, taky to poznáš…). Upřít se tomu nedá způsob, kterým si to buduje svůj vlastní Happy end. A vocenit můžu i tu divnou romantiku. Navíc takovýho kámoše… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dlouho jsem neviděl českej film. 2.) bloguju. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Snaha o západný štýl zrejmá, čo je pozitívom pri technickej stránke, avšak z obsahu robí pozérsky flus. Voiceover ubíjajúci, niektoré dejovky (Lábus / Adadas) úplne zbytočné, humor silený. Ale sú tu holky! Vica patrí do tejto role; objemný hrudník a farba vlasov by chceli femme fatale, to pravé určuje citovou stránkou; sympaticky napísanou, obyčajnou zamilovanou ženštinou. A Klárka. Tých pár scén s Issovou pravdepodobne presne napĺňa autorský zámer, natočiť rekapitulujúci americký nezávislák o živote. V týchto momentoch, respektíve v týchto postavách, to Havlíkovi funguje, začo asi - aj cez nepreberné množstvo nedostatkov - aspoň z časti, môže minimálne rovnako scenár, ako casting. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zatracená škoda. Z traileru to vypadalo na české poměry náramně a i některé pasáže v samotném filmu docela hodně převyšují drtivou většinu současné české a slovenské produkce. Problém ovšem je, že sympatický vizuál a několik originálních nápadů pojí dohromady hodně špatný scénář, který prostě nefunguje, stejně jako nefunguje Jiří Lábus coby hlavní záporák. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Já tohle ale opravdu normálně nedělám!" ("Tuhle větu tesat.") Reakce na Havlíkův debut jsou spíše negativního ražení, já si ale myslím, že se nemá za co stydět. Už trailery naznačovaly, že se snímek bude snažit tvářit dostatečně světově, což se také stalo. Voiceovery hlavního hrdiny, zatmívačky (ne vždy byly vhodné), na české poměry dost dobrý hudební doprovod, cestování po republice i světových metropolích. Film má pomalejší rozjezd, ale v závěru příjemně graduje, i když samozřejmě víme, jak všechno dopadne. Batěk je sympaťák, který si větší roli po brouzdání televizními seriály opravdu zasloužil. Docela jsem mu záviděla tak obětavého kamaráda, který byl ochoten se uprostřed noci zvednout a jet ho zachraňovat přes půlku republiky ;). Trochu mě zklamala mafiánská dějová linie s Lábusem a Kavalčíkem, rozuzlení nepůsobilo vzhledem k předchozím událostem vůbec věrohodně. Tenhle film rekordy návštěvnosti trhat nebude, ale za scénu omračování Kavalčíka by si to rozhodně zasloužil. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

50 %. Z traileru jsem měl pocit, že se film snaží o světovost (střídání lokací), leč bohužel je to opět “zaprděné” u nás doma. Stejně tak trailerové lákadlo v podobě útěku před mafii, z čehož se nakonec vyklube směšná vedlejší linka s karikaturama. Ty 3 jenom za sympatické a dobré herce a fajn hudbu. Z product placementu, akčních scén a chování postav jsem obracel oči v sloup. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (8)

  • Film byl vybrán na americké festivaly Phoenix Film Festival a Tiburon International Film Festival. (Zdroj: Produkce filmu)
  • Film se natáčel v Brně, Praze, Plzni, Českých Budějovicích, Berouně či na zámku Zbiroh. a v Hongkongu. (Zdroj: wikipedia.cz) (VášaVF)
  • Režisér Rudolf Havlík v závěrečných titulcích poděkoval všem skvělým dívkám a ženám, které mu poskytly své fotografie pro použití do grafických konverzací ve filmu. (Terva)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama