foto

Michal Kavalčík

  • nar. 13.6.1975 (42 let)
    Český Těšín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michal Kavalčík se narodil v Českém Těšíně a je to herec, zpěvák a moderátor. Proslavil se zejména v divadelních hrách (např. Cikáni jsou do nebe), v divadlech Bez zábradlí, Karlín a Kalich, v muzikálech, ale i v rádiích (stanice City, Morava, Euro-K, Hrad, Blaník), kde vystupoval jako humorista.

Většina populace ho však také tak zná. A to jako "Ostraváka", který se často vyskytoval i v show NA STOJÁKA vysílané na HBO. Ale ještě před show NA STOJÁKA, vystupoval ve vedlejší roli v pohádce O KRÁLI, HVĚZDÁŘI, KEJKLÍŘI A TŘECH MUZIKANTECH, a v hlavní roli v pohádkovém filmu ZLATNÍK ONDRA. Ukázal se i ve známé soutěži X-Factor, kde bylo odhaleno, že "Ostravák" nebo také "Ruda z Ostravy" nebydlí v Ostravě, ale v Praze.

Martin "mafounkešu" Pešek

Herecká filmografie

Filmy

2016 Hloubka ostrosti (amatérský film)
Komici s.r.o. The Tour
Komici s.r.o. v Lucerně (divadelní záznam)
2014 Zejtra napořád
2013 Isabel
1996 O králi, hvězdáři, kejklíři a třech muzikantech (TV film)
1995 Zlatník Ondra (TV film)

TV seriály

2010 Vyprávěj (TV seriál)
Bytové divadlo (S02E11)
2009 První krok (TV seriál)
O krok vpředu (E13)
Rajské ovace (E12)
Jdu do toho (E11)
další epizody (13)

Dokumentární

2012 Koncert proti konci světa (koncert)
2008 X Mix (koncert)

TV pořady

2015 Barrandovský Silvestr 2015 (TV pořad)
Hvězdy na Barrandově (TV pořad)
Poslední zhasne (TV pořad)
Ruda Lejt Najt (TV pořad)
2014 Barrandovský Silvestr 2014 (TV pořad)
Překvápko! (TV pořad)
Volejte Cibulkovi (TV pořad)
2013 Divošky (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Sazka Fotbalista roku 2011 (TV pořad)
Selebrity (TV pořad)
Silvestr jak Hron (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Posádka v zapřažení! (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2009 Devatero řemesel (TV pořad)
Fakta Barbory Tachecí (TV pořad)
KnorTime (TV pořad)
2008 Experiment (TV pořad)
X Factor (TV pořad)
2007 Na plný kule (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Těžkej Pokondr: Sketmen (Kretén) (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace