Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 celé Německo slaví znovusjednocení, dva mladíci Veit a Tom se rozhodli vyjet do Ameriky. V kapse měli “pro začátek” 100 německých marek. Chtějí najít Veitova otce, který uprchl dlouho před pádem Berlínské zdi. Vypravili se do San Francisca, kde by údajně měl žít Veitův otec, peníze jim ale stačí jenom na letenku do New Yorku. Tady začíná odysea dvou „Ossis“ aneb Dederónů za velkou louží… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (99)

Honzek 

všechny recenze uživatele

Bylo to moc hezký. Takovej ten film, kterej umí vzít za srdce a je točený přímo od něj. Jen u málo snímků pociťuji od začátku jistý hřejivý pocit u něhož vím, kam směřuje. Krása, sranda, vtip, smutek, přátelství, dojemnost a good feeling, to vše a možná mnohem víc jsem z toho cítil a jsem moc rád, že jsem to viděl. A ano, je to ten případ filmu který pustíte rodičům a nebudete se za nic stydět ba naopak. Krásná kinematografie. ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Trošku jiná Road Movie, s hodně zajímavým prolínáním německé a vzápětí velmi pro-americké nálady. Originální vtipné scény, kterě tak jakoby náhodou vyplynou z děje (např. maska Darth Vadera v kufru). Musím přiznat, že zde mě všichni ti rozjásaní američané s otevřenou náručí až tolik nebrali, ale vše napravil skvělý dojezd filmu, který zajímavým způsobem dospěl k jedné z dalších etap německé minulosti. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil, rok byl v mém budíčku a já na něj byl pěkně nažhavený ... díky traileru. Právě trailer ale sliboval něco úplně jiného než jsem ve skutečnosti dostal, opět. Samotný film není špatný, pokud od něj nic neočekáváte. Je to spíše drama než bláznivá komedie, která byla slibována. Vtipné scénky jsou ve filmu tak maximálně tři, jinak je to zdlouhavé a rozvleklé drama spojené s tak trochu road movie a pěknou dávkou nudy. Zklamání. 45% ()

Vicco 

všechny recenze uživatele

Hrozně milý a upřímný film, ve kterém se dva mladí kluci z východního Německa po pádu berlínské zdi rozhodnou dojet do San Franciska, ale lístky jim stačí pouze do New Yorku, a tak jim nezbývá než s pár dolary v kapse na vlastní pěst projet celé Spojené státy. Cestou je nepotkají žádné zvlášť vyhrocené nebo nereálné situace, naopak, kdo někdy cestoval na vlastní pěst tak ví, že takhle nějak to přesně chodí, se vším dobrým i zlým. A právě tato realističnost a zmíněná upřímnost z filmu dělají víc, než jen další z řady road movie. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Povedená road movie dramedy, na níž mi nesedlo snad jen to, že by amíci byli ve všech případech až tak pohostinní a přátelští, že díky nim byla pro kluky cesta do San Franciska skoro procházka růžovou zahradou. Nejedna scénka se ale povedla, hlavní hrdinové byli sympaťáci, záběry na míjenou krajinu lahodily oku a film mě rozhodně bavil víc, než dle mého přeceňovaný Lenin. A Ondine to fakt seklo :-) 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Titulná melódia filmu je v skutočnosti štátna hymna bývalej NDR "Auferstanden aus Ruinen" - autorom textu je Johannes R. Becher, autorom hudby Hanns Eisler. Vzhľadom na to, že sa v texte hovorí o zjednotení Nemecka, od ktorého NDR neskôr upustila, spievala sa hymna ku koncu existencie NDR často bez textu. (andykanadan)

Reklama

Reklama