Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh je filmovým přepisem deníků Colina Clarka, pracujícího jako třetí asistent režie na tvorbě filmu Princ a tanečnice, v hlavní roli s Marilyn Monroe. Colin Clark si svou na první pohled nevděčnou pozici v realizačním filmovém týmu vydobyl svou pílí a odhodláním. Postupně si získává sympatie i hlavní hvězdy a zároveň režiséra připravovaného snímku Sira Laurence Oliviera. Ten je zprvu velmi zklamaný zdánlivou neprofesionalitou herečky Marilyn Monroe, která si je i přes svou neskutečnou popularitou v práci nejistá a nespolehlivá. Tvůrčí proces je kvůli jejím pozdním příchodům a neschopnosti naučit se text již v počátku zpožděný. V tento moment zasahuje právě mladý Colin, který si velmi rychle získává její důvěru. Odkrývá její křehký charakter a také její psychické problémy pramenící z velké mediální popularity a nedostatku lásky v životě. Marilyn i přes svůj sňatek s Arthurem Millerem navazuje s Colinem důvěrný až intimní vztah. Záhy je Colin jediným člověkem, který dokáže Marilyn opravdu zvednout náladu a přimět ji tak i mimo jiné docházet včas na natáčení a docílit tak zdárného konce natáčení... (TV Prima)

(více)

Videa (41)

Trailer

Recenze (366)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Možná interpretace celovečerního debutu Simona Curtise se štěpí do dvou větví, jednak lze ve filmu spatřit reflexi onoho příslovečného Kunderovského hledání nesmrtelnosti, jak se o ní přesvědčil už autor předlohy, kterému pouhý náznak milostného románku s MM zajistil místo na Panteonu nesmrtelných, s čímž je spojena i interpretační větev druhá, tedy tázání se po smyslu a hodnotách našeho konání a světa a společnosti obecně. Marilyn Monroe představuje všechno to povrchní, krásné, mladé, pomíjivé, což paradoxně v případě hollywoodské hvězdy zakonzervované v časoprostoru pouhého krátkého výseku jejího života znamená absolutní, ikonickou a nesmrtelnou slávu. Ikona MM se stala nesmrtelnou, skutečná Norma Jeane Mortenseová byla zapomenuta. ,,Když jdu spát, mám na sobě jen Channel No.5" Slzy na její tváři už se do slavného výroku logicky jaksi nedostaly... ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Od první do poslední minuty jsem byl nadšen, ve sladkém opojení. S Marilyn Monroe jsem pár filmů viděl a naprosto chápu, že z ní v její době byli muži, ale i ženy, naprosto paf. Elegantní, krásná s kouzelným úsměvem a velkým talentem. Bohužel, přišla mi v tomto filmu i trpící depresemi a pocity sklíčenosti. Jak řekla: "Lidé mě vidí jen jako Marilyn Monroe, ale když zjistí že taková nejsem, utečou.". Což je podle mě ten pravý důvod. Skládám poklonu Michelle Williams za její stvárnění Marilyn. Byla naprostá nádhera na ní koukat a díky ní ten film má v sobě něco, co se těžko popisuje. Je natočen s lehkostí, ale přitom s důrazem na jeho vážné stránky. My Week with Marilyn má pro mě v sobě něco nepopsatelně kouzelného, díky čemuž nemohu jinak, než za plný počet a s krásnými vzpomínkami na tento snímek. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem (záměrně) viděl The Prince and the Showgirl jako první, možná je to tím, že mám rád jak Michelle, tak Kennetha, Judi, Emmu či Zoë, ale mě My Week with Marilyn opravdu nezklamal. Film jako takový rychle odsýpá, netlačí přehnaně na emocionální strunu a alespoň trochu se nám snaží přiblížit zřejmě jednu z nejslavnějších žen v celé historii. A právě Michelle ji vystihla perfektně, klobouk dolů. Ona nehrála Marilyn, ona jí byla, stejně jako brilantní Kenneth byl Laurencem. Film se nesnaží Marilyn idealizovat, ale ukazuje ji jako normální, někdy trochu praštěnou, ale většinu času nejistou ženu, která potřebuje vždy vedle sebe někoho, kdo se o ni bude starat. Celý ansámbl podal opravdu fantastický výkon, a jakmile jsem si řekl, že teď by mohl být konec, film opravdu akorát končil, takže za mě jednoznačná spokojenost. A nedůležitá poznámka nakonec, modrá barva takhle skvělému filmu opravdu nesluší… 100 %. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Křehký malý film o jedné velké první lásce. Tyhle filmy vždycky dokážu docenit, protože se jim málokdy dostane většího uznání, a to i přesto, že je v kolonce producenta uvedeno jméno Harveyho Weinsteina. Není to žádné výbušné drama. Jen film o velké hvězdě, která podle všech neměla právo být nešťastná. Kenneth Branagh je zkrátka výborný, polovina jeho replik by se měla tesat - skvělý scénář. Eddie Redmayne opět nezklamal. Jeho Colin je procítěný a skvěle zahraný. Nikdy však nezastíní Michelle Williams, která je tu za největší hvězdu. Jako Marilyn podává jeden z nejlepších výkonů, jaký jsem od ní viděla. Možná i ten nejlepší. 8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŘÍKEJ MI MARILYN“..... /// Už od samotnýho úvodu to má švih a tempo. E. Redmayne je pohodovej ,,zajíc“, ale všechno je samozřejmě podřízený příjezdu héérečky. Zajímá vás, jaký to je bylo bejt nejslavnější ženou na světě? Zajímá vás sonda do duší ,,těch kolem“ (ba dokonce i samotnýho sira Lawrence Oliviera)? A samozřejmě ještě je tu Colin a jeho něžný zoufalství. Roztomilá filmová pocta (ty vole, tolik poct v jednom roce, to vypadá na konec světa!!!), návrat do časů zbožňované (a nenáviděné) Marilyn Monroe – jako filmový ,,retro“ funguje parádně! Okamžiky s Marilyn vyvolávají potutelnej úsměv (nebo pocity štěstí?) a vůbec mě nevadí, že si občas připadám jako šmírák. Podlehnout ji bylo tak snadný!!! ...(jistě i pro chlapa mejch kvalit !!!) Parádní obsazení, korunovaný hereckým exhibicionismem Michelle Williams. Je mi celkem u prdele, že ostatní TO tam neviděli. Že TO necejtili. Jsem starší osoba a na svý platonický vztahy mám už nárok. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju M. M. ale ujíždím hlavně na tomhle. 2.) Nevěřím, že může někdo ( no tak dobře – ženská!!) motat hlavu i 40 let po smrti. 3.) Thx za titule ,,Stuďo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Simon Curtis začal na přípravách svého debutního snímku pracovat již v roce 2004. (DivX)
  • V záběru v šatně i v domě si můžeme všimnout, že Marilyn (Michelle Williams) čte ne úplně lehkou knihu – v obou případech leží na stolku román "Odysseus" od Jamese Joyce. (Chřástal)
  • Když hrál Derek Jacobi v divadelní hře „The Critic and Oedipus“ roli, která Oliviera proslavila, dostal od Oliviera v den premiéry telegram se slovy „Ty drzý zmetku.“. Na dotaz, co by si Laurence Olivier pomyslel o ztvárnění své osoby, Kenneth Branagh odpověděl: "Myslím, že bych byl velmi šťastný, pokud bych dostal jen 'drzého zmetka.“ (StarsFan)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

11.04.2012

Po Mém týdnu s Marilyn a právě natáčeném Alfred Hitchcock and the Making of Psycho se vynořil další projekt, jehož děj se točí kolem vzniku slavného filmu. Tentokrát se dozvíme, jak vznikala… (více)

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

06.03.2012

Aneb „Můj týden s Janet Leigh“. Snad nám odpustíte drobný bulvární trik. Pokud nás ale čtete dostatečně dlouho, už jistě víte, že téma bude čistě filmové. Ano, Scarlett si zahraje legendární Janet… (více)

Reklama

Reklama