Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Americe ze stejného roku mě bavil nepopsatelně více, i když námět je vlastně skoro totožný. Brutální scény jsou zde málo brutální, takže milovníky drsné školy tento snímek nechá chladnými. Počet mrtvol také nijak nevybočuje z dnešního běžného standardu. Uklidit město je samozřejmě fajn nápad a člověk mu musí fandit. Jen by to chtělo i použít hlavu. Schody se zametají shora, chápu, film by sice dával smysl, ale neměl by takovou gradaci. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Film s gulema! Rutger Hauer předvádí opravdu snad nejlepší výkon své kariéry. Kam se na Hobo with a Shotgun hrabe The Hitcher. No, i když to je sporné. Je zde pár scén, které vám opravdu hnou žaludkem a bůhví čím ještě. Dá se říct, že je to takový novodobý Toxic Avenger. Skvělá odvazová řežba. Aspoň, že se dnes ještě může objevit slušný osmdesátkový masakr. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

HOBO WITH A SHOTGUN se pohybuje někde mezi dvaceti a osmdesáti procenty! Rutger Hauer ale tak absolutně válí, že mu přidávám na hodnocení, protože tenhle týpek pořád umí a od dob Stopaře nepolevil, ba naopak brutálně přidává na drajvu! HOBO je velká směs trapnosti, dokonalosti, hnusu, blbosti, strašných záběrů i úžasných hlášek. Je tak neuvěřitelně mimo veškerý vkus, že jsem vlastně nic takového ještě neviděl. K dokonalosti mu však chybí více nadsázkového humoru, který tak pěkně uměl Rodriguez v Planetě Terror. " I'm gonna sleep in your bloody carcasses tonight!" ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Je to síla. Určitě must-see pro fanoušky grindhouse a gore... Ale já bohužel zase takový fanoušek nejsem. Vím, že to není úplně na místě, ale při srovnání Machete a Hobo with a Shotgun u mě jasně vyhrává Machete, především proto že jsem se u sledování neuvěřitelně bavil a užíval jsem si to. Tohle byla prostě jen brutální podívaná, které postrádala něco navíc, co by ji odlišilo od standardní Troma produkce... ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lehce vyčichlou a lacinou poctu grindhouse, vezoucí se na módní vlně podobných projektů současností, s vyčpělým Rutgerem Hauerem těsně před koncem jeho kariéry v béčkových flácích. Nestává se to často, ale tentokrát jsem byl příjemně překvapen! Nekomplikovaný děj frčí bez zbytečných zastávek od jedné přehnaně brutální scény ke druhé, lidé umírají co pár minut z nicotných důvodů v až comicsově absurdních splaterových scénách, a brzo je jasné, že tohle není žádná parodie, imitace ani pocta - ale takřka vylepšení žánru! A Hauer v podstatě v životní roli. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Nové Skotsko, kde žije velmi početná francouzská komunita. Ve scéně se školním autobusem je tak možné na zadním okně autobusu vidět nápis "sortie de secours", což je francouzský výraz pro únikový východ. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama