Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (235)

ywo666 

všechny recenze uživatele

No to bol film. Totálne otrepaný námet obohatený o niekoľko originálnych prvkov. Je to celkom zlé. Ale pre mňa lahôdka. Užil som si aj akciu aj hlášky a pár krát som sa dobre zasmial. Pár vecí je vskutku cool. A pár vecí sa vymyká stereotypu. Režisér pár krát načrtne niečo, čo sme už tisíckrát videli a potom to zmení. Oveľa lepší film ako by sa niektorým na prvý pohľad mohlo zdať. Niekto napísal do diskusie, že odpad mohol dať len človek, ktorý to nevidel (alebo to nemal čo pozerať). U mňa za 4*. Rozhodne sa nejedná o počin, ktorý by vyšumel po pár dňoch do stratena. Neskutočné ako Trejo naštartoval kariéru po 65. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Nepopsatelně trapná záležitost. Když jednoho dne sedmašedesátiletý veterán naklepal v autobuse otravujícího hulváta/ukřivděného občana (nevím, pozadí oné bitky neznám), nemohl tušit, že se na základě jeho minipříběhu natočí film, v němž se odehrává následující: 1) Konflikt v autobuse je upraven tak, aby byl rasově korektní. 2) Dědek veterán nezbije jednoho joudu v autobuse, nýbrž celou řádku nebezpečných zločinců, přičemž některé nehezky zmrzačí. 3) Dědek veterán randí s mladou kočkou a poslouchá od ní, jak má dobré srdce. 4) Dědek veterán s největším záporákem ukradnou dva autobusy, scénu z Rudého horka a rozflákají polovinu města. 5) Dědek veterán ho vlastně neukradne, on prostě řekne řidičovi, že je ten frajer z videa a dostane autobus bez řeči k dispozici! 6) Dědek veterán bojuje proti korupci! 7) Herci jsou špatně vybraní, špatně hrají a každou chvíli vypadají, že budou potřebovat zásah ortopeda. 8) Celé to působí děsivě amatérsky - ostatně stačí si projít dosavadní úspěchy tvůrčího týmu... ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Danny Trejo je velkým lákadlem filmu. Jemu bych obrovskou životní roli (mimo reklam na Mountfield - to životní dílo je) opravdu přál. Bohužel si nasadil hodně težké břemeno. Veterán z Vietnamu je Danny přeci jen jeden!... Ostatně kdyby Rambo nebyl samotář, tak by s Frankem Vegou tvořili určitě super duo! Věkem jsou si blízcí, vzrůstem taky, snad jen rozdíl je, že Sly má na rukách namísto Dennyho omalovánek křečáky jak horolezecký lana... Za Treja tři hvězdy, jinak si ale myslím, že snímek vidět už nepotřebuju, ale určitě mi podruhé vadit nebude. 50% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Filmu, ve kterém Danny Trejo nosí tričko ´I am a motherfucker´, musím dát tři hvězdičky snad z povinnosti :) Ale i kdyby nosil jen nátělník posranej netopýřím guánem, stejně bych ty tři dal. Je to taková pohodová béčková žánrovka, hlavnímu hrdinovi fandíte, bitky vypadají správně drsňácky a prostinký děj lemuje skvělej song I´m a badass od Kid Frost & Big Tank. Bavilo mě to, toť vše. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Spíš než jako akční drama to na mě působilo jako dokonalá akční komedie. A ať už to tak autoři zamýšleli nebo ne, bavil jsem se více než dobře. Inu Danny Trejo jako obstarožní, kulhající, pupkatý páprda s vizáží mladého Fidela Castra, co zcela v duchu vládní protikorupční politiky "padni komu padni" mlátí jak skinheady, tak i gangsta černoušky, je prostě k sežrání :o) P.S.: A chci retro dvojku, kde bude vybotoxovaný Bad Trejo natrhávat ass Vietkongu! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Frank Vega (Danny Trejo) sedí na posteli, pozerá televízor a prepína kanály. Ale na obrazovke svieti stále ten istý kanál s poradovým číslom 3. (beso74)
  • Film je natočený na základe udalostí v autobuse spoločnosti AC Transit Bus, ktoré nahral jeden z prísediacich a zverejnil na YouTube, kde sa to okamžite stalo hitom. (beso74)
  • Frank (Danny Trejo) si bere autobus na pronásledování padoucha a po několika okamžicích docela těžce havaruje – levá strana autobusu je zbořena, chybí světlo atd. V následujících záběrech je autobus opět v pořádku. (pjotri)

Reklama

Reklama