Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Film se strašně spoléhá na Ivana Trojana, na kterého je toho prostě moc. Nemůže být ve filmu jedinou fungující postavou. Psychologický film - to mi připadá trochu jako výsměch, protože žádnou propracovanou psychologii postav jsem nezaznamenala. Viditelný svět má rozhodně skvělý nápad, ale absolutně se nepodařilo dotáhnout ho do konce, takže spíše sledujeme, jak snímek zabředává do čím dál větší absurdity. A to je opravdu škoda... Přečtěte si celou recenzi. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh samotáře, který si koupí triedr a šmíruje protější okna v paneláku. Náboj to dostane, jakmile se zaměří na šťastnou rodinku a trošku začne "přikládat polínka do kotle" osudu. Film má velmi pozvolné tempo a není jednoduché čekat na ten konec, jelikož náš hrdina coby uzavřený člověk příliš nepobaví, ani moc nenamluví. Celkově žádný velký majstrštyk, ale 70% v klidu. ()

Reklama

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Nebýt Ivana Trojana, tak si nejspíše budu ťukat na čelo, ale nemůžu, jelikož Trojan si prostě zaslouží úctu, neboť zachrání i propadáky. Zde se stáváme voyerem voyera a sledujeme jeho cestu Stalkera, vlastně na tom celou tu dobu nic moc psychologického není, spíš si jen dokola opakujeme, proč se na to vlastně koukáme a proč si připadáme jako Stalker i my. No konec je tak nějak ubohý, uříznutý a vlastně to je přesně to, co na filmech já osobně absolutně nesnáším.  co z toho vyleze a nakonec z toho nevyleze absolutně nic? No ani to není tak strašné jako uříznutý konec...Ještě, že to zachránil Trojan, a kdo je fanouškem veškeré jeho tvorby, tak prostě ani zklamaný být nemůže.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Celé psychologické drama stojí na vratkých nohou Ivana Trojana. Kdyby nepodal tak výborný výkon, šel bych na jednu hvězdu. Drama totiž nesledujeme žádné. Pouze sledujeme sledujícího, který se sem tam zapojí do děje jedné rodiny, aby nakonec šel do akce definitivně. Zoufalost je pak vyjádřena jeho doslova zoufalými činy. Neustále se motá kolem manžela, takže je zázrak, že si ho nevšimne. Dalekohled v okně je také těžko přehlédnutelný. Zvláště, když z jednoho záběru to vypadá, že je za oknem a při pohledu zvenku zase, že je už za oknem, takže by měl jít sousedům vcelku krásně vidět. A že Oliver fotí v restauraci foťákem a ne mnohem nenápadnějším mobilem je další záhada. Kde je tedy nějaké napětí? To poněkud chybí. Autoři totiž poněkud pozapoměli například na stupňující se napětí či dramatičtější vyvrcholení. Takhle film ve více než sto minutách nabízí jinak vcelku neškodně nudnou podívanou jednoho nudícího se stalkera. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Hodinu a trištvrte pozeráte na film, kde Trojan hrá asociála, Turjanová a Mňahončák len na diaľku bľabotajú na balkóne, kde čo sa udeje, prázdna scéna strieda prázdnejšiu (predajcia ďalekohľadu), a na konci vám film aj tak dvojnásobne zlomí väz. Absolútne nepochopený, a podľa môjho názoru nevydarený koniec filmu, ktorý to mohol ako tak zachrániť na priemerné hodnotenia... Ale nestalo sa. Režisér si vzal až príliš veľké bremeno, ktoré mu rovnako ako nám na záver zlomilo väz. Ivan Trojan je vynikajúci herec, Kristína Turjanová je sympatická herečka, ale chcieť od nich majstrovský kúsok v takomto nevydarenom "psychologickom thrilleri" je ako plýtvať kýblom vody proti lesnému požiaru. 2 **, za Trojana a Turjanovú, za scénu "Tak ja jí vyřídim, že ste se stavil..." a za lokalitu natáčania, keďže tam bývam... :) PS: Žiadam vysvetlenie závernečnej scény... 45,146% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Režisér a zároveň scenárista tohoto snímku vycházel při sepisování námětu z okamžitého nápadu, který se objevil během posezení s přítelkyní na balkóně a položení otázky, co se asi děje za těmi okny okolo. [Zdroj: Cinema] (Terva)

Reklama

Reklama