Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Tommy.D 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný minimalistický film, ikdyž se místy trochu táhne. Ne, že by to asi nebylo možné, ale nějak se mi nechtělo věřit kombinaci letový dispečer psychopat, přece jen na takových místech není zaměstnán kdekdo. Každopádně si občas večer při pohledu na okna přes ulici tento film vybavím a raději ten závěs zatáhnu. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku poněkud nudný a nezáživný film. Přesto už od začátku nutí k přemýšlení o tom, co je vlastně divákovi prezentováno. Kdo vydrží a přetrpí televizní zvuky ve všech možných jazycích, může si postupně skládat mozaiku příběhu. Trojan je stavebním kamenem filmu a není dnes mnoho českých a slovenských herců, kteří by psychopata zahráli lépe. Tak určitě srovnatelně Karel Roden... Volba zaměstnání Trojana zřejmě naznačuje znepokojivý fakt, že psychopat nás může nejen kdykoliv a kdekoliv pozorovat, ale může pracovat prakticky v kterékoliv profesi. Takž si dávejme pozor také na řidiče, lékaře, politiky, učitele, novináře, pekaře, řezníky, bankéře, právníky…. Mohou mezi nimi být (a také jsou) lidé s převládající temnou stránkou duše. V posledních 20ti minutách příběh zajímavě graduje. Režisér využil neokoukané tváře slovenských hereček. Nevím, jestli D. Bajnoková byla tak namaskovaná, každopádně vypádá o 10 let starší než ve skutečnosti. ()

Reklama

Searison 

všechny recenze uživatele

Panebože proč ???? Proč se Trojan upsal tomuhle ? Je mi líto ale ani on tento film nezachrání .... spoustu věcí by muselo být jinak aby tento film fungoval... v kině jsem na tom byl jen já s přítelkyní v celým sále... před začátkem jsem nechápal proč na to nikdo nepřišel , ale po konci filmu mi to došlo. Určitě tento film nedoporučuji je to ztráta času. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten film se strašně moc chce tvářit jako psychologický thriller, ale jednotlivé postavy jsou stejně jen pouze karikatury. Nějak nechápu, proč by někdo měl vůbec milovat Trojanovu postavu, protože je prostě divná a divně se chová celou dobu. Nesnaží se na nikoho něco hrát, prostě je děsivý introvert neustále. Proč by mu měl někdo důvěřovat? Strašně mi to šustí papírem. Ale určitá atmosféra se tomu vzít nemůže. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Celé psychologické drama stojí na vratkých nohou Ivana Trojana. Kdyby nepodal tak výborný výkon, šel bych na jednu hvězdu. Drama totiž nesledujeme žádné. Pouze sledujeme sledujícího, který se sem tam zapojí do děje jedné rodiny, aby nakonec šel do akce definitivně. Zoufalost je pak vyjádřena jeho doslova zoufalými činy. Neustále se motá kolem manžela, takže je zázrak, že si ho nevšimne. Dalekohled v okně je také těžko přehlédnutelný. Zvláště, když z jednoho záběru to vypadá, že je za oknem a při pohledu zvenku zase, že je už za oknem, takže by měl jít sousedům vcelku krásně vidět. A že Oliver fotí v restauraci foťákem a ne mnohem nenápadnějším mobilem je další záhada. Kde je tedy nějaké napětí? To poněkud chybí. Autoři totiž poněkud pozapoměli například na stupňující se napětí či dramatičtější vyvrcholení. Takhle film ve více než sto minutách nabízí jinak vcelku neškodně nudnou podívanou jednoho nudícího se stalkera. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Ivan Trojan (Oliver) prijal ponuku účinkovať vo filme hlavne preto, lebo ho zaujal scenár, ktorý prirovnal k shakespearovskej či antickej dráme a lákala ho tá nesympatickosť hlavnej postavy. V Česku to divákov trochu zaskočilo, ale to je podľa neho dobre. Bola preňho zatiaľ najťažšia rola a bral ju ako výzvu a ohodnotil slovami: "Mal som pocit, akoby si niekto navliekol moju kožu a robil niečo, čo nie som ja. Som, samozrejme, herec, ale bol to asi najväčší otras medzi mnou a postavou. Fakt, že to je najnegatívnejší „podivín“, akého som kedy hral, bol aj jeden z dôvodov, prečo som tú úlohu prijal. No vo chvíli, keď som sa na to pozeral, bol som otrasený." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno