Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé je potřeba zmínit, že Belén Rueda po Sirotčinci potvrzuje svůj MILF status, aspoň v mých ojos :) -- Klasicky španělská interiérová žánrovka dokáže po šablonovitém rozjezdu nečekaně nakopnout a překvapit množstvím lahůdkových napínavých okamžiků. Vůbec mi přišlo, že kolem půlky filmu přebral otěže jiný, schopnější režisér. Vyčítat se dá přílišné množství zbytečných"klamacích" twistů, ale Rueda to válcuje, celkový dobrý dojem převažuje a to se v té záplavě nudných hororů musí počítat. 7/10 P.S. Zdá se, že Guillem Morales má slabost pro handicapované postavy ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Další z velmi povedených španělských hororů,který si vystačí bez potoků krve,přičemž ani na moment nenudí.Je totiž postavený na hutné atmosféře,která je budována od prvních minut a ve vypjatých momentech graduje jak má.Také je podpořena kvalitní vizuální (až na přehnané používání barevných filtrů,ale to už je vlastně standard) a zvukovou stránkou.Zajímavý příběh s velmi pozvolna odhalovanou pointou a více podezřelých zase udržuje napětí.Juliin strach o ztrátu zraku působí velmi přesvědčivě a díky podání Belén Ruedy je vyvolán i v divákovi a realisticky v momentech,kdy slepotu předstírá.Ještě bych zmínil scény s bleskem (fotáku:)),které sice nejsou ve filmu poprvé,ale tady se extra povedly.Španělé mi opět kápli do noty:),silné 4* ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Skutočne napínavý thriller plný mnohých inovatívnych prvkov, ktoré len tak hocikde nevidíte (zámerne neukazovanie tvárí všetkých podozrivých bolo bezchybné). Neuveriteľne ma fascinovalo, ako sa filmári vedeli hrať s mysľou diváka. Niekedy si myslíte, že je oným páchateľom henten, potom zas ten, následne ona a niekedy dokonca zlo hľadáte aj v čomsi nadprirodzenom. Pravda je však vcelku jednoduchá, no o to viac odzbrojujúca. Snímke azda možno vyčítať len občasné nelogické kroky postáv a podľa môjho názoru zbytočné romantické prvky. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost napínavý španělský snímek. Ani bych to nenazval hororem. Julia je zasažena smrtí své sestry a postupně ztrácí zrak. Po smrti svého manžela dostane možnost jít na operaci očí. Bydlí v domě své sestry, kde se neustále dějí divné věci. Pomalu se sblíží se svým ošetřovatelem Ivanem. Pak ale náhle zjistí, že vše není tak, jak se zdá a že se její život ocitá v nebezpečí. Podaří se jí ve zdraví přežít? Film skvěle pracuje s kamerou i napětím a ukazuje nám pouze to, co máme vidět. Belén Rueda je v hlavní roli vynikající. Těším se na další podobné snímky. "Zahoďte ten nůž!" ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kam ti Španělé na to chodí? To je jedna pecka vedle druhé. Vždy ten samý vzorec - skvělý nápad, kvalitní filmařina, OBSAZENÍ a herecké výkony. Výsledkem jsou filmy, které plně atmosféry napínají jako struny (Mientras duermes, La Cara oculta, Los Cronocrímenes, El Orfanato). Zkoušeli jste si někdy byť jen představit, že jste přišli o zrak? Že nic nevidíte a máte pocit, že někdo cizí je ve vašem domě a tiše vás sleduje? Ne? Vyzkoušejte Juliiny oči! ;) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama