Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Cayhall, někdejší člen Ku-klux-klanu, čeká v cele smrti na vykonání rozsudku za rasisticky motivovaný bombový atentát, který provedl v roce 1967 a při němž zahynuli dva židovští chlapci. O celý případ se začne zajímat mladý advokát Adam Hall, který je Cayhallovým vnukem. Ten je rozhodnut objasnit onu smutnou událost za každou cenu a žádá pro svého klienta udělení milosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Eonex 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že velmi dobře znám knižní předlohu, musím říct, že filmová verze mě naprosto zklamala. Chris O´Donnell jako Adam je naprosto nepřesvědčivý, mezi postavami ve filmu panuje čirá lhostejnost tam, kde by měly být vřelé a emotivní vztahy. Nikde žádné vyhrocené situace, nikde žádný stres, napětí a očekávání – ač jde o život. Vedle knižní předlohy je tohle slabá omáčka, kterou šéfkuchař zapomněl pořádně okořenit. Tři hvězdičky – za Gena Hackmana v roli Sama Cayhalla. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Námět sám o sobě dobrý - bývalý člen Ku-klux-klanu čeká v cele smrti a zbývají mu poslední 3 týdny života. Jeho vnuk - advokát, se snaží všemi prostředky svého dědu zachránit. Potud dobrý, ale zpracování mohlo být mnohem lepší, emotivnější a dramatičtější. Tady se vše odehrává v rovině dialogů a snad i proto působí film příliš "televizně". ()

Reklama

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je můj nejoblíbenější z řady natočených podle knižních předloh Johna Grishama . Možná to nemá úplně ten nejzajímavější děj na světě , ale takové už Grishamovky prostě jsou . Za to to má ale velmi hlubokou myšlenku , kdy člověk ať chce nebo ne na konec soucítí s člověkem s kukluxklanu a uvědomíte si , jak hrozně zaslepeni lidi dokážou být , když se do takového či jiného klanu dostanou . Umřít pro ostatní a proč vlastně . Pro mě velmi zajímavý a pěkný film , který si vždycky ráda pustím znovu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

James Foley natočil několik kousků, od kterých bychom mohli očekávat nějaká zásadnější sdělení a ambice, jenže v drtivé většině to neprodal. Neprodal ani Johna Grishama, jehož předloha se tu představuje v mnohem slabším světle, než jsme byli zvyklí. Výsledek je utahaný a nevýrazný, O´Donnell potvrzuje, že sám film neutáhne, a světě, div se, ani Hackman mě příliš neoslovil. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu probíhalo také ve skutečných plynových komorách ve vězení v Parchmanu v Mississippi. (Terva)

Reklama

Reklama