Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

NoxArt

NoxArt (hodnocení, recenze)

Veliké pozitivní překvapení. Také jsem čekal zase další horror (proto jsem to vlastně pustil), toto jsem nečekal. Zvraty byly skvělé. Nemyslim, že jednostranně moralizoval, i závěrečný monolog obsahoval pochybnosti. Celkově záběry nelíčily nic úplně černobíle, když se člověk ohlédne od začátku. A cena, která se platila za tenhle konec byla nemalá ... byla přimeřená?

Kvalita i v ostatních oblastech, na chvíli jsem se nenudil, jasných pět.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Spočiatku sa film tvári ako jeden z tých milión amerických kvázi hororov o veľkom zlom vrahovi a sexi hrdinkou,ktorá bude naháňať svoje unesené decko...LENŽE.............a čo musím uznať je,že Jessica je naozaj kvalitná herečka.

SICK_BREED

SICK_BREED (hodnocení, recenze)

josefklimes: Yetti je vysokej taky. Zrovna tak jako klekánice která mimo jiné také unáší děti.

josefklimes

josefklimes (hodnocení, recenze)

SICK_BREED: Yetti ale existuje :DDD .. fakt, Tall man i Slender man jsou vysocí, oba unášejí děti .. inspirace tam je

SICK_BREED

SICK_BREED (hodnocení, recenze)

josefklimes: Ne, naprosto nic, kromě toho že se také jedná o urban legendu...to už bych rovnou mohl říct že to má něco společného s new jersey devil, yettim a čupakabrou.

josefklimes

josefklimes (hodnocení, recenze)

SICK_BREED : sorry, tk jinak... Určitě je jím aspoň inspirovanej, na to nemůžeš říct ne :))

Sell

Sell (hodnocení, recenze)

Čakala som len ďalší nudný film kde sa matka snaží získať svoje dieťa späť , záhadný muž skončí mŕtvy alebo v base a všetko skončí happyendom ... ale toto som fakt nečakala :D Skvelý film ! Rovnako aj herci a veľmi sa mi páčil aj scenár

SICK_BREED

SICK_BREED (hodnocení, recenze)

TomikZlesa: Osobně si myslim že důvodů mohlo bejt mnoho SPOILER, nebo že se spíš víc důvodů křížilo....mělo ho ráda (ostatně asi jako všechny děti který unesli), chtěla dokončit akci, nechtěla posrat celej jejich projekt a skončit v base.

TomikZlesa

TomikZlesa (hodnocení, recenze)

jakej byl důvod toho že se tak hnala za tou dodávkou ? měla toho kluka tak ráda že ho nechtěla dát, nebo byl jinej ?

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

Hudba, kamera, střih na skvělé úrovni. I retrospektivní vyprávění jedné z hrdinek filmu tomu dává větší citovost. Hereckým výkonům nelze rovněž co vytknout. Režijní zpracování scénáře až na pár neleogických či nemožných nesmyslů na vysoké úrovni. Námět filmu je zajímavý ale zpracování scénáře má největší slabiny, proto dávám 3,5 bodu.

SICK_BREED

SICK_BREED (hodnocení, recenze)

Campbell: Na imdb se taky ptaj proč se na CSFD plácá v diskuzi o tomhle filmu o Slender manovi, když tento film o něm není, nic ve filmu ho nepřipomíná? Kdybych chtěl spoilerovat, vysvětlil bych proč... a já to taky vysvětlim, ale až na konci příspěvku a viditělně to označím, takže poslední odstavec nečíst kdo neviděl.

 

Jinak se jedná o velice zábavnej thriller/drama (rozhodně ne horor a už vůbec ne strašidelnej) se zajímavými a někdy i nečekanými zvraty a trochu (spíše hodně) slabším koncem. A vlastně sem zapomněl - film jsem viděl.

 

SPOILER - SPOILER - SPOILER

VELKEJ SPOILER

Film v úplném úvodu pojednává o vesnické legendě tall manovi, který jednou za čas unese nějaké dítě a dělá to už velmi dlouhou dobu. V té části má film takový náznak hororové atmosféry, která by snesla porovnání například s Martyrs, nicméně o hodně méně strašidelné a tíživé. Velmi záhy se vše ale vysvětlí a z hlavní hrdinky jenž přijde o dítě se stává hlavní padouch který vlastně unáší a zabíjí děti (povedený zvrat) a film se přesouvá do takové akční naháněcí pasáže. Další zvrat přijde ve finále, které osvětluje některé věci, například se zjistí že hrdinka vlastně není až tak zlá (na posouzení člověka), unáší děti ze špatných rodin a zadarmo je dává lidem z rodin lepších. Dokonce se sama obětuje a označí se za vražedkyni jen aby celý proces v dobré víře kryla a její  manžel který má být mrtvý ale není, mohl v této "dobrácké" činnosti pokračovat. Tady to ztratí jakoukoli atmosféru a snaží se to o jakési moralizování - na mě to nezapůsobilo. Ale obecně hodně dobrý film.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

SICK_BREED

SICK_BREED (hodnocení, recenze)

A co má tenhle film společného se Slender manem, kromě toho že se jedná o okrajově podobné urban legendy?

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Kdyby někdo uměl dobře francouzsky, tak si může vychutnat nový hodinový rozhovor s režisérem, osobně by mě hodně zajímalo, protože asi tak dva roky neposkytl jediný pořádný rozhovor http://www.youtube.com/watch?v=6QSuSDNBqXM Ať už jeho filmy odsuzujete nebo ne, tak určitě má co říct, interview s ním publikovaná na hororových webech po uvedení  Martyrs se čtou jedním dechem, tohle je asi  to nejlepší http://www.aintitcool.com/node/39602

Kailo

Kailo (hodnocení, recenze)

Uhm, jen mě děsí, že na obrázcích má ten chlápek sice dlouhé tělo, ale krátké ruce... Měl by mít ruce dlouhé skoro až k zemi.

Kailo

Kailo (hodnocení, recenze)

Wohoo, zrovna nedávno jsem narazil na pěknou legendu - Slender man a hodně si o něm čtu a teď koukám, že slečinka J. Biel si hraje ve filmu kde dlouhej chlápek krade děti - zmiňovaný slender man

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Dlee: Tak to jo, jen že jedinej Ruskej dabing, co mi kdy přišel pod ruce bylo něco zrůdného.

Reklama

Reklama