Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je to taková sinusovka – vystřídají se pasáže, kdy se zdá vše jasné, kdy to vypadá, že už příběh nemá co dál nabídnout a jen zbývá odpovědět na otázku „proč?“, kdy mě až začíná nudit; a pasáže, kdy mi připadal geniální, kdy se vše otáčí o 180°, a i když tuším, stejně mám pochyby, jestli se nezhoupne zpátky a mám ono známé příjemné mrazení v zádech. # Líbí se mi, jak mě film staví před morální otázku, na kterou mám jasný názor, ale při trochu jiném úhlu pohledu už nedokážu určit, co je správné a co ne. # [viděno: TV, 5.1] # příběh 7 | hudba 5 | humor 0 | akce 1 | napětí 4 | pustil bych si znovu 6 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po stopách Tajemného muže s Jessicou Biel. V zapadlém okrese Cold Rock plném labyrintu podzemních tunelů a hustých lesů se pohřešuje už 18 dětí. Mezi místními koluje legenda, že jejich únosy má na svědomí jakýsi Tajemný muž vysoké postavy, kterého však nikdo nikdy pořádně neviděl. Mladá vdova Julia Dennings (Jessica Biel) však možná ví o celé věci víc než ostatní. Když bych dál pokračoval v popisování děje, zřejmě bych se nevyhnul spoilerování, ale věřte, nebo ne, ve filmu jsem nenarazil absolutně na nic překvapivého, a ba dokonce ani na nic, co by sám na sebe film hloupým způsobem "nepráskl", dříve než to profláknu já ve své recenzi. Film se totiž po nadupané a tajemnou atmosférou protkané úvodní třicetiminutovce sám položil a ve zbytku děje se solidně shodil. Shodil se vážně míněnými a velmi stupidními replikami, které pronášeli herci se smrtelně vážným výrazem ve tváři, až jsem vyprskl několikrát smíchy. Jessica Biel po většinu času byla přesvědčivě umolousaná, ale žádná herecká přesvědčivost z ní rozhodně nešla. Dále příšerný byl také postup policie při vyšetřování, kdy poručík s výrazem Karla Hlušičky, odhalil geniálně a neomylně během několika vteřin zásadní stopy, nad kterými by se přinejmenším bádalo týden a všechny přechytračil. A to nejlepší nakonec. Film je tak mimořádně stupidní, včetně chování všech postav, až to bolelo. Nečekal jsem od toho zázraky, ale rozhodně ani takovou blamáž, jakou předvedl. S hororem to má společného max první třetinu, ale posléze se to zvrtne v thriller s mdlým a unylým výrazem bez špetky logiky, respektive popírající jakákoliv logická pravidla. Kromě úvodního rozjezdu měl ještě potenciál také námět, ale natočilo se to přesně s nesouladem s mojí představou a z toho pramení, že k téhle bohapusté nesmyslnosti tolerantní nebudu. Mé hodnocení: 20% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych to do tý holky neřekl, ale Jessica Biel mě tady neskutečně překvapila. Po tomhle filmu jsem měl tak nečekaný pocit, jako když jsem se třeba jednou náhodou podíval na Lovce stínů a šoklo mě, jak ten film je dobrej, promakanej, zajímavej a díky svému příběhu zapamatování hodnej. Stejně na tom je i Tajemný muž. Film, o kterém jsem neměl ani šajnu a najednou bum, užil jsem si ho od začátku až do konce. Naprosto skvělej a poctivej thriller se vším všudy. S dobrými místy, místy i s nelogickými místy, ale s takovou mysteriozní atmosférou, kterou bych v žádném případě nečekal. Tenhle film se tak náhle stal suprovým filmovým žážitkem, který nemá problém myšlenku příběhu přehazovat z jedné strany na druhou a neustále něčím šokovat. Za mě určitě velká spokojenost. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Laugier vlastně nezklamal. Viděl jsem od něj Mučedníky, ale hlavně Ghostland mě hodně dostal. The Tall Man zase jednou pěkně klame tělem a finální mozaiku si divák poskládá díky chytrému scénáři až úplně na konci. Jessica Biel určitě nic vyloženě nezkazila, navíc tady opravdu nejdůležitější roli hraje příběh. Určitě doporučuji všem, kteří se nechávají rádi překvapovat. 65% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem leccos, ale Laugierovi se znovu podařilo překvapit. Zhruba první třetinu působí The Tall Man přesně tak, jak napovídá synopse, pak přijde žánrový veletoč a všechno je najednou jinak. Což nasere horrorfany, toužící po čisté hororové žánrovce (kterou ale paradoxně nebyli ani Mučedníci), ale já to vnímám docela pozitivně. Na jednu stranu je to úplně jiné než Mučedníci, ale z určitého úhlu pohledu se jim to dost podobá - v tom smyslu, jak snímek pracuje s diváckými očekáváními, uhýbá do jiných žánrů a předkládá témata k zamyšlení (to zní hrozně, když se to napíše! :-D). Jessica Biel v pohodě. The Tall Man je zcela jednoznačně nadprůměrný film (technická stránka bez výhrad), ale abych s jistotou řekl, "jak moc nadprůměrně" se mi líbil, ho budu muset nechat chvíli uležet, případně si dát druhou projekci. Nejsem zklamaný, nejsem nadšený. Tedy, rozumově nadšený možná ano, protože to, jak pěkně a důmyslně je ten film vystavěný, prostě musím ocenit, ale srdíčko mi nevzplálo... :-D Prozatím 8/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď sestričku July (Jessica Biel) privezie polícia na policajnú stanicu, kde jej policajt príde neskôr oznámiť, že syna nenašli, je pri detailnom zábere na jej tvár vidno, že jej oko je mimoriadne napuchnuté, no v ďalšom zábere má oko normálne. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl dostupný ke stažení na internetu ještě před svojí premiérou. (Dlee)
  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama