Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zobrazenie predstavy, že niekto unáša deti rodinám z chudobnejšej časti sveta pre ľudí, ktorí týmto deťom dokážu ponúknuť lepšiu budúcnosť na mňa pôsobí tak či tak zvrátene. Príde mi to ako chlácholujúca predstava, že unesené dieťa nemusí vždy skončiť na "predajnom pulte" pre nejakého pedofila či pri obchode s orgánmi. Tento film nemá s hororom spoločné absolútne nič a mysteriózny je akurát tak názov. Je to skôr dráma ktorá vyobrazuje myšlienku jedného muža (režiséra), ktorý zrejme po únose dieťaťa verí v lepšie, avšak spôsobom obetovania jedného človeka (J. Biel) pre dobro detí a ich budúcnosti. Nič to však nemení na fakte, že týmto "dobrým" krokom aj tak niekto trpí a bolo mu ublížené (rodina). Je to zase len polo "dobro", ktoré navyše opäť vyobrazuje, že peniaze majú neobyčajnú moc za ktoré sa dá kúpiť skoro všetko. Na mňa tento film pôsobil dosť stereotypne. Dlho sa nič nedialo a o napätí snáď nemôže byť ani reč. Prišlo mi to ako priemerná kriminálka. Myslím, že J. Biel sa síce na tento film svojou anjelskou tvárou hodí viac ako ja na kraso, no presto všetko, ako zo mňa nikdy nebude Sabovčik, ona nebude hororovou postavou. Rodinné, romantické komédie plné lásky a nehy jej sedia rozhodne viac .. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Laugier vlastně nezklamal. Viděl jsem od něj Mučedníky, ale hlavně Ghostland mě hodně dostal. The Tall Man zase jednou pěkně klame tělem a finální mozaiku si divák poskládá díky chytrému scénáři až úplně na konci. Jessica Biel určitě nic vyloženě nezkazila, navíc tady opravdu nejdůležitější roli hraje příběh. Určitě doporučuji všem, kteří se nechávají rádi překvapovat. 65% ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, které divákovi přes hodinu něco předkládají, a pak to během krátké vysvětlující chvilky překlopí úplně naruby (např. Nabít a zabít). The Tall Mann ale typ takového filmu není, dávkuje informace postupně a co je podstatné, ty dávají zpětně smysl. Během celého filmu tak může divák změnit na postavy dvakrát až třikrát názor právě podle dodaných informací skrz vyprávění. Jeden z nejlepších žánrových crossoverů, co jsem za poslední roky viděl. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zatracovat Laugiera jen proto, že nenatočil čistý horor, je stejná blbost jako nadávat na Carpentera, že natočil Starmana. Tvůrce brutálního exploiteru Martyrs tentokrát vytvořil působivé mysteriózní psychodrama, které se neopírá jen o slušné herecké výkony (osobně dávám přednost špinavé a zakrvácené Jessice Biel před tou mrtvolně bledou) a hračičkovou kameru, ale především na zajímavých twistech a ubírání se do nečekaných mezi-žánrových rovin. Pascal má tedy očividně co říct, a snaží se toho docílit i skrze negativní kritiku. Prst nahoru už jenom za tuhle odvahu. Protože zatímco ostatní remcají, já se perfektně bavil. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film je natočenej fakt dobře, kvalitně odehranej, zamotanej, takže člověk pořádně neví na čem právě je. To se mi líbilo. Atmosféra je taky více než dobrá. Tohle všechno ale zabíjí myšlenka filmu, která je prostě... nenacházím slov, no prostě na přesdržku. Jsem tím dost znechucenej, v tomto případě to prostě nejde brát jen jako na film, jako nereálnou věc. Jestli takhle tvůrci filmu uvažují, že by to třeba mohlo fungovat, tak z toho mi je fakt na nic. Filmový zpracování dobrý, obsahová stránka vzhledem k závěrečnýmu rozuzlení je pro mě odpadem! Kéž by to skončilo nějak jinak... 55% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)
  • Když se Julie (Jessica Biel) umývá na toaletách, má na bradě otevřenou ránu, ovšem po opláchnutí má rázem bradu bez šrámu. (NICOTINE)

Reklama

Reklama