Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gone, Laugier, Gone.. Kdesi jsem už podobné auto viděl, ale teď jsem marně čekal, až se rozjede. Ono se není co divit, když stojí na čtyřech špalkách rádoby mysteriózní atmosféry a motor příběhu visí vyndán na řetězu - to pak můžete točit volantem twistů k zbláznění. Navíc, ušlechtilá myšlenka a z ní vyplývající pointa se sice vydávají za metalízu, ale při bližším zkoumání uvidíte hnědavé zabarvení od rzi jako by to bylo Gran Torino pana Lebowského. Schopnost oslavovat vnitřní sílu ženy pouze prostřednictvím jejího psychického či fyzického týrání mi přijde jako autorský blok a potlačovaná perverze, což snad uznají i ti, jimž tortura v Martyrs dostala Juniora do neklidu.. Přítomnost Stephena "silk voice" McHattieho mi pak byla jen slabou útěchou.. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Thriller áno, mysteriózny áno, krimi áno, psychologický áno, dráma jednoznačne, horor ani omylom. Ja som síce vedel (tak ako asi všetci), že po geniálnej hororovej modle Martyrs odbočí Laugier od gore tématiky, lenže on urobil dokonca obrat o 360 stupňov kamsi do neznámych vôd. Nepochybne zaujímavý film s kritickospoločenským podtextom, ale moja šálka kávy to teda nebola. Pomalší rozbeh a zoznamovanie sa s dôležitými či menej dôležitými postavami vystriedalo pár napínavých momentov, únos, pátranie, akcia a nejaké to malé prekvapenie, no lenže v druhej polovici to už začalo byť aj trochu predvídateľné (keďže veľa možností sa tam už neponúkalo), úplne sa to zmenilo na kriminálnu drámu a záverečné minúty už boli neskutočne nudné, dokonca som mal pocit, že to sledujem už večnosť. Tak snáď sa Laugier trochu preberie a nakrúti Martyrs 2, lebo v tom je doma určite viac. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem Laugierovi u předchozích kousků spílal za ledabylý scénář, musím zde tuhle výtku proměnit v pochvalu, protože skvěle napsané postavy vtáhnou do děje, přičemž jsou natolik životné a skvěle zahrané (Jessica Biel není jen hezká tvářička), že ustojí i dějové zlomy, které nemám problém si logicky obhájit, což je jev v žánru nevídaný. Možná taky proto, že do hororu to má vlastně docela daleko. [Btw: Stephen McHattie je reinkarnace Lance Henrinsena v tom nejlepším slova smyslu. :)] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda, jsem překvapen. Film mě rozhodně zaujal. Prvních 20 minut se vleklo, ale pak se film rozjel a to na plné obrátky. Zhruba v necelé polovině filmu nastane nečekaný zvrat kdy jedna z postav filmu se stane postavou zápornou. Film má zvláštní temnou atmosféru, nepředvídatelnost. Film je trošku zamotaný, ale jde to až na konec, který jsem moc dobře nepochopil. Ale nevadí. Je to zvlášntí film, který ani nejde popsat slovy. Hodnotím ho na slušných 75% = **** ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zatracovat Laugiera jen proto, že nenatočil čistý horor, je stejná blbost jako nadávat na Carpentera, že natočil Starmana. Tvůrce brutálního exploiteru Martyrs tentokrát vytvořil působivé mysteriózní psychodrama, které se neopírá jen o slušné herecké výkony (osobně dávám přednost špinavé a zakrvácené Jessice Biel před tou mrtvolně bledou) a hračičkovou kameru, ale především na zajímavých twistech a ubírání se do nečekaných mezi-žánrových rovin. Pascal má tedy očividně co říct, a snaží se toho docílit i skrze negativní kritiku. Prst nahoru už jenom za tuhle odvahu. Protože zatímco ostatní remcají, já se perfektně bavil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • S největší pravděpodobností je film insiprován duchem jménem Slender man, který má odnášet děti a potom je jíst. (josefklimes)
  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno