Reklama

Reklama

Válka gangů

  • USA The Corruptor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný poručík Nicolas Chen je prvním čínským přistěhovalcem, který slouží u newyorské policie, a protože zná dokonale prostředí i mentalitu, má na starosti oddělení dohlížející na pořádek v čínské čtvrti. Nemá to však snadné, protože Číňanovi ostatní policisté příliš nevěří, a protože slouží u policie, nevěří mu příliš ani Číňané. Vedení rozhodne, že Chenova jednotka potřebuje posílit, a převelí k okrsku idealistického nováčka Dannyho Wallace, který je podle Chena jako běloch a navíc začátečník v čínské čtvrti zcela nepoužitelný. Snaží se ho proto držet stranou, což se Dannymu nelíbí. Stejně tak se mladý policista netají nelibostí nad Chenovými poklidnými vztahy s místními vůdci Triád. Velmi brzy však jeho ideály narazí na tvrdou realitu. Toho se pokusí zneužít muž z čínské mafie a nabídne Dannymu velký úplatek. Danny, který potřebuje peníze pro otce, podlehne pokušení a je na Chenovi, aby mladého policistu přivedl zpět na správnou cestu. Sám přitom musí poněkud přehodnotit své vztahy s Triádami. Již tak komplikovanou situaci ještě zhorší FBI, která v čínské čtvrti rozjela vlastní akci, aniž by o tom kohokoli informovala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

nash. 

všechny recenze uživatele

Vzdálená ozvěna Chow Yun Fatových hongkongských filmů, která má sice vynikajícího, jako vždy osudového Chowa, po jeho boku snaživého, urputně se tvářícího Wahlberga, a kolem spoustu akce, ale přesto nedokázala vzbudit víc než pocit slušné, nicméně standardní podívané. Občas sice probleskne příjemně tísnivá atmosféra, a rozjede se akce, která vyloženě potěší, celé to však postupně začíná váznout a ztrácet na síle, kterou mají její hongkongské vzory. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

The Corruptor asi nebude český překlad Válka gangů a to je problém tohoto snímku. Čekal jsem nějakou cool záležitost, kde budou „fuckin‘ niggaz“, řetězy na krku atd. Místo toho jsem dostal rutinní policejní film o korupci. Něco málo akčních scén se zde našlo. Ovšem příběhové Válka gangů nic moc nenabídla. Role Marka Wahlberga je skvělá a překvapivá. Jeho výkon je rovněž dobrý. Yun-Fat Chow je bezpochyby kvalitní herec. Zde mi ale vadil. Např. scéna na toaletách, kdy dělá hluboký výdech a nádech, tak mi lezl neskutečně na nervy! Alespoň, že hudba je cool. Čekal jsem něco víc a bohužel za to může český překlad. Jednou za rok, nebo dva se na to rád podívám. Průměrný film. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Válka gangov sa prvú pol hodinu javí ako čistý výplachový akčný film, kde sa strieľa hlava-nehlava, pribúdajú collateral damages a nikoho to netrápi. Potom sa ukáže , že má aj scenár, hlavné postavy sú celkom solídne napísané, sú ambivalentné a nikdy nevieme, či sa im dá vôbec veriť a ako to s nimi skončí. Takže ma dosť mrzí tá akčná zložka, mohol vzniknúť kult s prepracovanou psychológiou postáv, ako neskôr v Departed. Takýto zámer tvorcovia bohužiaľ nemali, a tak nakoniec radšej ostali v bezpečných komerčných vodách, na čo im ale diváci neskočili. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný krimi film s Chow Yun-Fatom z americkej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o dvojici odlišných policajtov, z ktorých sa stanú partneri a majú slúžiť v čínskej štvrti plnej zločinu, ale ani jeden z nich nie je úplne čistý. Spracovanie ma ale veľmi sklamalo, po veľmi dobrej úvodnej dvadsaťminútovke scenár veľmi upadne, síce sa po príbehovej stránke stále niečo deje, ale je to zle podané a tak film zaujme len minimálne. Akcie je tu málo, ale tá je celkom dobrá. Nájdu sa tu hlavne prestrelky, ktoré sú dobre natočené a vo výborných prostrediach, ale väčšinou sú krátke, s malým počtom zabitých a s minimálnym počtom zaujímavých momentov. Okrem toho tu ešte padne niekoľko úderov a poteší aj automobilová naháňačka. Najviac sa mi páči práve táto naháňačka, ktorá je plná civilných obetí alebo prestrelka v nevestinci. Herecké obsadenie je veľmi dobré, výborný Chow Yun-Fat, jeho partner Mark Wahlberg, zaujímavé vedľajšie postavy a slušní záporáci. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, páči sa mi vizuálna stránka, dobre zvolené prostredie, tu nemám problém. Vojna gangov je film, z ktorého celý čas a zo všetkých stránok cítiť, že chce pôsobiť absolútne v Hong Kongskom štýle, ale vôbec mu to nevyšlo a za svojimi vzormi minimálne po stránke scenára a akcie výrazne zaostáva. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 52%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Áno, určite je chvályhodné, že hongkonská akčná legenda (HARD BOILED, KILLER), v Hollywoode podľa očakávaní nevyužitá, Chow Yun-Fat, vsadil v produkcii kamaráta Johna Woo na atmosférickú a tak akosi celkovo „poctivejšiu“ drsnú kriminálku, pričom nezaujímavý James Foley režíruje prekvapivo napínavo i neakčné scény, ktoré v snímke prevládajú. Takisto buddy dvojka s Markom Wahlbergom nečakane iskrí a funguje, ale niektoré filmy sú skrátka priemerné a toto je jeden z nich. Nič v zlom, inak solídna makačka pre ostrých chlapov, ktorý na nejakú tú otvorenú zlomeninu (a špáradlo, padnúce na zem) nehľadia. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo převážně v New Yorku, z části také v Torontu. (Terva)
  • Uskupení Fukienese Dragons, která se ve filmu objeví, je název skutečné zločinecké organizace. (Terva)

Reklama

Reklama