Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První láska může být nevinná nebo intenzivní, opojná... nebo nenasytná. Ve strhujícím napínavém thrilleru o vášnivé romanci, která se brzy stane smrtelnou posedlostí, hrají Mark Wahlberg (Planeta opic), Reese Witherspoon (Pravá blondýnka) a Alyssa Milano (Čarodějky). Nicole Walker (Witherspoon) vždy snila o tom, že ji okouzlí někdo výjimečný - někdo silný, sexy a citlivý, pro koho bude středem vesmíru. David (Wahlberg) je to všechno a ještě víc. Ale její dokonalý přítel není tím, kým se zdá. Pod jeho sladkou fasádou se skrývá divoká, temná stránka, která brzy promění sen v noční můru. (Magic Box)

(více)

Recenze (115)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

:D Thriller mé puberty, který vím, že není nijak extra dobrý, ale mám k němu určitou citovou vazbu :) A to ještě ke všemu k Markovi Wahlbergovi :D Dobrá atmosféra, kdy člověk neví, kam dokáží někteří lidé až zajít, pokud se jedná o lásku (či pomatenost) a taky skvělé obsazení :) Pro mě napětí tak akorát, aby se člověk příjemně bál :) ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Hmm, koukám, že se distributor zase vyznamenal. Přeložit titul "Fear" jako "Milenec nebo vrah", to fakt vystihl. :-)) I když, neměl bych se usmívat, český distribuční název je daleko věrnější ději "na plátně", kdopak by se taky Wahlberga bál, že? ;-) Nicméně, přesnější název by imho byl "Milenec nebo otec", neboť o to v tomhle filmu běží. Naučím vás číst, chcete? Ten film mezi řádky říká, že by Reese (respektive Nicole) ve svých šestnácti sedmnácti letech ještě neměla... ehm, jak to říct kulantně? ... dělat lásku (čumíte na drát, jak jsem se šikovně vyhnul výrazům "šu*at" a "pí*at", co?), raději by se měla - dokud může - přimknout k otci, protože ten jediný ví, co je pro ni nejlepší! Holčičko, jediný princ, kterému se zatím můžeš houpat na kolínku, je tvůj papa! Rozpuklá sexualita vede jen a jen k agresivitě! Kdyby byl "Krok za krokem" thriller, jedna z jeho z epizod by rozhodně vypadala právě takto. ___ První hodina = ukolébavka . Hádám, že bych neudělal hůř, kdybych si pustil "After". Ten film aspoň nezatajuje, komu (se) prodává. ___ Btw. některé metafory se fakt hodí pouze do parodií. Třeba spojitost orgasmu se stoupáním na horské dráze (ach, ta doslovnost). Použil toto záběrování někdo nějak jinak, než jak byl použito v Bláznivé střele? ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Milenec nebo vrah? Drátem to levého nebo pravého oka? Příběh se nesnesitelně vleče, postavy bezradně klopýtají o bludné balvany, které jim scénář chystá do cesty, a když drama konečně dospěje ke slabomyslnému závěru, logika dá definitivně vale a hry v absurdistánu započnou. Hlavní psychopat vypadá jako celer a co by mohlo v normálním světě (filmu) sladkou Nicole přimět k tomu, aby si o něj byť jen opřela kolo, si lze těžko představit. Ale vezmeme-li v úvahu, že její taťka je nesnesitelný otrava, nevlastní matka mu zdatně sekunduje, nejlepší kamarád se chová dost přitepleně a nejlepší kamarádka je t. č. smažící nymfomanka, nějaké předpoklady by tu byly. Navíc tvůrci vkládají tomuto panoptiku do úst brilantní frky typu „voko za voko – a taky zub za zub,“ nebo „ty a já a nikdo jinej“. Jak vidno, i taková veteránka jako Reese měla v kariéře slabší chvilky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pozitívom je vidieť mladučkú Reese Witherspoon. Dnes kto tvrdí, že Selena Gomez vyzerá ako dieťa, nech si pozrie ako vyzerala Reese vo svojej dvadsiatke, jak dievča zo základky. Samotný film nestojí za veľa. Otec hrá akože kladnú postavu, ale od prvého pohľadu vyzerá ako pedofil, čiže divák sa musí rozhodnúť komu bude fandiť, od pohľadu perverzákovi alebo pubertálnemu psychopatovi, ktorý ani nebol dobre zahratý. Sorry, Wahlberg si ma nikdy nezískal a mal ostať radšej pri rapovaní. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ve filmech tohoto typu obvykle fandim záporákům. Bohužel Marky Mark v roli psychopata si moje sympatie moc nezískal. Kladný postavy jsou pak vyloženě nesympatický. Reese Witherspoon je zralá na facku od první do poslední minuty a její fotr zase takovej šablonovitej dement. Snad jedině Alyssa Milano v menší roli se mi nestihla nijak zprotivit. Závěrečnej útok na dům mi pak připadal jak z nějakýho zombie-hororu ze 70. let. Útočníci tam strkaj ruce nějakejma škvírama ve dveřích jak zombíci. Na místě obyvatel domu bych jim ty ruce okamžitě amputoval sekerou (nebo nějakym jinym vhodnym nástrojem) a oni místo toho na to čuměj skrčený někde v koutě a ječej... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Terry (Jason Kristofer) má ve filmu zbraň Glock 17 ráže 9x19mm. (dc125)
  • Horská dráha, která se ve filmu objeví, se jmenuje The Coaster a jedná se o jednu z největších atrakcí vancouverského Playlandu. (zajda404)

Reklama

Reklama