Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (959)

Kaka 

všechny recenze uživatele

After Earth má nevýhodu v podstatě jedinou. Že je v rámci žánru "post apo" relativně patetický a notně předvídatelný. To ho sráží někam k průměru. Jinak je to po všech směrech solidní podívaná, dokonce ani herecky mi to nepřišlo nijak šílené. Samozřejmě tatínek lepší synáčka, ale to se ani jinak nečekalo. Vizuálně velmi přitažlivé, výprava dost zajímavá/atypická a kupodivu to je dost často i docela strhující snímek. Shyamalan dodržel to co vždycky. Bez ohledu na kvalitu všech klíčových aspektů, originální je pokaždé. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

´ Není to špatný, není to dobrý, ale nehorázně mě to štve, co je to? Poslední dva filmy M. Night Shyamalana, za jejichž neúspěch a nedostatečnou kvalitu režisér nemůže, nejdřív ho podrazí studio a krom jiného mu vystřihne mu skoro půl hodiny z posledního Větrohybatele (a jsem si jistej, že s by pak byl výsledek mnohem snesitelnější), tady se zase do všeho procpával Will Smith a dost rád bych věděl, jak to bylo s tvůrčí "neshodou" mezi ním a režisérem. Ale výsledek pořád není špatnej, je to neurážející dobrodružnej film, u kterého by vlastně bylo jedno, jestli ztroskotal hvězdolet, nebo nějaké letadlo. Chyb je ale dost, od pitomého designu lodi a obydlí (co to je za planetu, že tam nefouká vítr a neodvane napnutý plachty, který jsou na těch nejpitomějších místech zvnějšku budovy? Nebo proč jsou bezpečností pásy nenastavitelné?), přes otravující flashbacky až po pitomou zbraň, která není ani efektní, ani efektivní. Sakra Shyamalane, zavolej Bryce Dallas Howard a běžte někam na samotu u lesa natočit nějakou pecku za deset milionů, do který ti nikdo nebude kecat... Vesnice navždy. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když vidím Jaden Smitha, přeju si, aby naši zemi napadli mimozemšťani a udělali konec mýmu utrpení. Takhle extremně nesympatickej harant snad ještě na stříbrným plátně nebyl. Jaden si trekuje z bodu A do budu B, pořád fňuká, tatínek se na něj dívá v televizi a radí mu co má dělat, pak se na chvíli mezi nima přeruší signál (což my, klienti upc známe jak svý boty ) a synáček se najednou začne chovat jak brácha Ramba, signál naskočí, synáček se zase začne chovat ženská v přechodu, bože to by se z toho jeden fakt posral. Tady se z toho mohla udělat užásná akční naháněčka, nebo atmosferická hororvka, jenže to by si soudruh Smith nesměl z filmů dělat rodinou marmeládu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

After Earth není zase tak špatný film, ale měl jsem veliké problémy takhle nesympatickým hrdinům vůbec fandit. Příběh, který si naškrábal sám pro sebe Will Smith by mě ani tolik nevadil, ostatně není zase tolik nepříjemné sledovat sbližování otce a syna, ale to by se mělo dít trošku jiným stylem než jak nám to předložil, kdysi vynikající Shyamalan. Stále umí natočit nějakou tu zajímavou scénu, bohužel se jedná o stále řídčí úkaz v jeho filmech. Will Smith mě ve filmu hodně vadil a o mladém ani nemluvím. Toho by neměli vůbec k filmu pouštět. Zcela po zásluze je After Earth propadák. PS: toho orla mě bylo moc líto:( ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Žádný velký průšvih, ale ani žádná velká sláva. Příběh se mohl odehrávat kdekoliv, klidně dejme tomu v Britské Kolumbii, odkud (nebo kam) by ústřední dvojice převážela dejme tomu medvěda grizzlyho... Sci-fi podání ho jen zamotává zbytečnými otázkami typu "Proč asi planeta na noc zamrzá a jak se s tím vypořádává příroda?". Ani jeden ze Smithů nepodává extra zajímavý výkon, režie také nepřichází s žádnými ohromnými nápady... Nadprůměrná je snad jen Newton Howardova hudba. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Will Smith (Cypher Raige) dostal nápad na tento film po tom, čo videl dokumentárny seriál Přežít! (od r. 2005), ktorý priblížil nepríjemné dobrodružstvo otca a syna, ktorým sa pokazilo auto uprostred divočiny. (Greenpeacak)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama