Reklama

Reklama

Odpad

  • Brazílie Trash: A Esperança Vem do Lixo (více)
Trailer 1

Hrdiny filmu Odpad jsou tři kluci, jejichž domovem je centrální skládka v brazilském Riu. Každý den ji prohledávají v naději, že najdou něco, co jim alespoň na chvíli zlepší život. Netuší, že už ten příští nález jejich životy nenávratně změní. Tím mimořádným nálezem, který Rafaela, Garda a Rata čeká, je peněženka, která obsahuje zdánlivě nesouvisející změť poznámek, výstřižků a jeden klíč. Když se o ni ale začne zajímat policie a nabídne jako nálezné značnou sumu, uvědomí si, že našli asi něco hodně důležitého. Rozhodnutím nevydat nález do rukou úřadům se vydají na vzrušující a dobrodružnou, ale nebezpečnou cestu, jejíž směr jim bude pomáhat určovat právě obsah peněženky. Ten totiž není standardním nepořádkem, který máme v peněžence všichni, ale důmyslným kódem, jehož rozlousknutí může jednoho vysoce postaveného člověka pořádně klepnout přes prsty. I proto policie rozjela tak usilovné pátrání. I proto jeden detektiv tak usilovně hledá Rafaela, Garda a Rata. Čím blíž jsou k rozluštění záhady, tím je nebezpečí větší. Ostatně, komu by chyběli tři kluci, kteří žijí na skládce? (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (166)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Než jsem film viděl, všiml jsem si v pár zdejších komentářích označení "dětský thriller". Moc jsem nevěděl, co si pod tím mám představit. Podle plakátů navíc film vypadá jako nějaká dětská veselá komedie o dobrodružství třech kluků ze skládky. No, dobrodružství to sice nakonec bylo, ale dětský thriller to byl už od začátku. Celý příběh mi přišel docela dobře vymyšlený. Nebylo tu zrovna moc situací, kdy bych si říkal jaká je to blbost. Dokonce i prostředí filmu je tu asi celkem reálně zpracované a místy je i dost drsné, ale to já sám nemůžu posoudit. A to je možná ten problém. Je mi jasné, že chování těch kluků k tomu místu patří. Taky divná hip hopová hudba (jako čistý rap mi to fakt nepřipadalo) k tomu patří, problém je v tom, že já to nedokážu ocenit. Na druhou stranu jsem snad pochopil myšlenku filmu. Chamtivý lidé jsou schopni udělat pro svou moc cokoliv, i když se proto musejí "zbavit" někoho stokrát nevinnějšího, než jsou oni sami. Někde na světě je to s politiky prostě mnohem horší, než u nás a jinde v civilizovanějších částech světa a to se film snaží říct. Myšlenka tedy dobrá, příběh taky ušel, ale zbytek... Ale ještě musím trochu pochválit kluky co tam hrají. Nebylo to sice nic moc, ale když mají hlavní role a jsou ve filmu pořád, tak to asi není jednoduché. Pokud byl tohle začátek jejich kariéry, tak mají možná slibnou budoucnost. Ještě mě ve filmu překvapila Rooney Mara, o které jsem ani nevěděl, že tam má hrát. Nebyla tam zrovna málo času, ale pořád mi přišlo, že tam její postava nemá moc prostoru. Celkově mi tedy film přišel průměrný. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale čekala jsem víc :-(. Film Odpad mě zaujal, ale nenadchnul. Trailer slibuje špičkovou podívanou ze života tří chlapců z chudé země, kteří na skládce na které pracují najdou docela důležitou peněženku a roztočí se kolotoč naprosto nečekaných událostí. To se sice stalo, ale místo opravdu špičkového dramatu mě naštvalo vytrhování z děje zpověďmi kluků. Napadlo mě, jestli je možné, že by se taková událost stala v reálném životě. I když co my víme co se děje v USA apod.. Líbil se mi závěr filmu, ale neoznačila bych film jako naprosto nejlepší co jsem kdy viděla. ()

Reklama

owwidius 

všechny recenze uživatele

Nechybalo vela a dal by som asi aj 5 hviezdiciek. Pekne natocene, cool napinavy pribeh a hlavne skvele prostredie (hlavne z bezpecia a pohodlia calunenej sedacky v Europe :D). Chalosi su sympaticki, neda sa im nefandit. Na kvalitu a prepracovanost Slumdoga sa to nechyta a trochu mi vadila lavicova agitka, ale inak super filmik a uprimne, cakal by som trochu vyssie hodnotenia.. [#2/2015] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidní jednohubka na jedno podívání,která ovšem v rámci žánru nepřináší nic nového.Největší problém Odpadu je nejen v jeho přílišné délce,ale hlavně v tom,že Daldry pořádně neví co by divákům chtěl servírovat.Ve finále tak nejde ani o syrové drama ani o svým způsobem rodinou podívanou.A možná až moc je z Odpadu cítit,že by se chtěl vyrovnat Boylovkám...60% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nové Město bohů, které se zhruba od poloviny filmu zkazí tím, že si Stephen Daldry nesebekriticky usmyslel, že může být jako Danny Boyle a díru do světa udělat filmem z třetího světa...takže po první hodně silné syrové brazilské půli najednou přijde druhá západní půle sluníčková - kterak tři brazilské děti s jednou Američankou zažehnou skrze sociální sítě ,,brazilské jaro" (obdobu arabského jara), prostě vivat Facebook, vivat Internet! Ale i přes ten naivní happyend, přespříliš jednoduchou a průhlednou zápletku a hlavně rozporuplnou druhou půlku má Daldryho snímek slušnou kvalitu - naprosto autentickou mizanscénu, výbornou kameru i hudbu, skvěle provedený casting a silné herecké (zvláště dětské) výkony ... škoda těch falešných západních ideálů ve scénáři... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Skládka byla z hygienických důvodů uměle vytvořena speciálně pro natáčení. (Terva)
  • Scénář byl napsán anglicky a poté pro štáb a herce přeložen do portugalštiny. (Terva)
  • Natáčelo se v Riu de Janeiru v Brazílii a ve městě Old San Juan v Puerto Ricu. (willy1)

Reklama

Reklama