Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po newyorské ulici jde stařík s dlouhým bílým vousem. Aranžéra ve výkladu upozorní na špatné pořadí sobů ve vánočním spřežení. V průvodu potká opilého Santa Clause a znepokojen jeho stavem převezme s velkým úspěchem jeho místo. Tak se Kriss Kringle z domova pro přestárlé stane reklamní atrakcí obchodu s hračkami. Jeho úspěch spočívá v tom, že je opravdovým Santou, jak to také všem bez váhání sděluje. Někdo mu rád věří, někdo ne. Neurotický psycholog jej chce nechat zavřít do ústavu a tak se tím, zda je opravdu Santou začne se vší vážností a s velkou publicitou zabývat soud. Krissi Kringlovi však jde hlavně o to, aby mu uvěřila malá Susan a její racionální maminka, která se zklamaná životem vzdala fantazie a víry v možnost splnění přání. (Qasa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemám ve zvyku zastupovat falešné Santa Clause." Od mala se u nás řešilo, jestli existuje Ježíšek nebo v Americe Santa. Já jsem to věděl už jako malej, že Santa existuje. A tady byl podanej jasnej a soudem ověřenej důkaz. Je to prostě červený na bílým. Jsem za to moc rád, že už se to nemusí řešit a člověk se může věnovat klidu a pohodě Vánoc, kterou pan Kris Kringle ze Severního pólu zařídí. Sice trošku kýčovitě, ale za mě velmi dobře. A to Vánoce fakt nemusím. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Není to ani vánoční pohádka, není to ani soudní drama, není to ani romantický film. Zdá se to být ale všechno dohromady. Čekal jsem brutálně naivně optimistický vánoční film, ve skutečnosti jsem dostal spíš tak trochu unylý příběh, který ve mně nedokázal vzbudit emoce a zajistit tak, aby mi na nějaké události či postavě výraznějším způsobem záleželo. Vše se od začátku poměrně táhne, film postrádá tempo a události za sebe skládá bez výraznějšího dynamického rozdílu. Je to samozřejmě milé, koukat se na to dá, ale výraznější zážitek to ve mně opravdu nezanechalo. 5/10 ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Vtipný a hlavně velmi milý film s vánoční tematikou. Santa Klaus u soudu prokazuje, že je skutečným Santou. Film není moc známý, ale Edmunda Gwenna si jako Santu budu pamatovat navždy. Oscar jistě právem, ale za vedlejší roli? Dobře zapamatovatelná je i maličká Natalie Wood jako holčička Susan, která na Santu moc nevěří. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,650,000Tržby Celosvetovo $-║ Rovnako pôsobivé ako remake z 1994, film má svoje čaro krútiace sa hlavne okolo slovíčka "believe - veriť" týkajúce sa uverenia v atmosféru skutočných Vianoc a samotného Santa Clausa. /80%/ ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

EDICE VÁNOČNÍCH FILMŮ, FILM 6/7. Začínám mít pocit, že to nejlepší jsem si nechal na konec. Trochu jsem měl obavy co z toho vypadne, ale nakonec musím říct, že jsem si to docela dost užil. Jako by to někdo točil přímo pro mě - sedla mi pomalejší atmosféra a pomalejší vývin děje, dost mi sedl a líbil se mi (docela povedený na svůj žánr, nutno uznat) pokus podat to své téma co nejrealističtěji včetně reakcí lidí sedl mi ten humor v tom a celkově vlastně i ten příběh. Je to takové nevtíravé, nekýčovité a bez přehnaných emocích, ale o to silnější a přesně takhle to mám rád. Určitě si to někdy s chutí pustím znova - a to jsem "kult" Santa Clause nikdy nemusel. Ale zase je mi sympatické, že tady sám Santa "bojuje" proti tomu, co se z něj obchodníci snaží udělat... Plný počet nedám jen kvůli slabší prostřední části, ale jinak za mě velká spokojenost a zatím pravděpodobný vítěz té mojí vánoční "edice". Silné 4* ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Americký filmový institut zařadil snímek mezi nejvíce inspirativní filmy všech dob na deváté místo. (SeanBean)
  • Holandská dívka mluví skutečně holandsky, ale se silným americkým přízvukem. (Kulmon)

Reklama

Reklama