Reklama

Reklama

Bernie Tiede byl asistentem ředitele pohřebního ústavu v malém vesnickém městečku Carthage v Texasu a jedním z nejoblíbenějších obyvatel. Vyučoval ve víkendové škole, zpíval v kostelním sboru a vždy byl ochoten nabídnout pomocnou ruku. Bernieho všichni milovali a byli mu vděčni. Takže nebylo pro nikoho překvapením, když se sblížil s Marjorie Nugentovou, bohatou vdovou, která byla známá svou protivnou povahou a patřičným bohatstvím. Bernie s Marjorie často cestoval a vedl také její bankovní účty. Marjorie se časem stala na Berniem a jeho šlechetnosti naprosto závislá a Bernie se snažil plnit její stále narůstající požadavky. Bernie stále řídil její záležitosti a obyvatelé přitom Marjorie po několik měsíců vůbec neviděli. Obyvatelé Carthage byli šokováni, když se dozvěděli, že je Marjorie Nugentová již několik měsíců mrtvá a Bernie Tiede byl obviněn z její vraždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (107)

harfuska 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých šedý priemer, no pre mňa skvele spracovaná plnotučná téma. Už dávno som sa na film nedívala s takým záujmom a chuťou. Linklaterovi sa to vskutku podarilo. Naozaj výborný výber hercov, ktorým role padli ako uliate a podla mňa si ich aj náležite užívali. Bavili ma aj autentické výpovede Bernieho známych, ktoré to celé oživili. Boli prirodzení a vyzerali presne tak, ako si správnych Texasanov predstavujem. Zanechali vo mne príjemný hrejivý pocit. Najviac ma však potešilo záverečné konštatovanie jednej staršej dámy, ktorá to celé skvele uzavrela. Ďakujem a tlieskam... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ze všech nabízených modelů rakví měl pro něj nejvyšší cenu mrazák v garáži. Nemyslím si, že pohřebníka Bernieho Tiedea hnala gerontofilie či vypočítavost, on jen chtěl životem na vysoké noze býti blíže k Pánovi.. Látka jako stvořená pro Coeny, ale protože o Texasu toho nejvíce ví Texasané, chopil se jí Linklater. Blackovy četné pěvecké vložky kompenzuje šílená estetika doplňků kanceláří, bister a obývacích pokojů a ten odvážně zvolený koncept kombinace mockumentary a černé komedie to dovede až k finále, kde postoje jdou ruku v ruce s ovlivněním úsudku. Ostatně soudím, že Kartágo musí být z rozsudku zničeno.. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Příběh dle pravdy datuje docela kupodivu zajímavý příběh lidského anděla, který je schopen vraždy v afektu. Já osobně si myslím, že to není nic extra, ale v porovnání třeba s dřívějším Bling Ring bylo toto blaho. Dokonce jsem vysloveně čekal na konečný verdikt soudu až jsem z toho byl nervózní. Jako film průměrnost sama. Na dnešní dobu, úžasné... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že je to príbeh podľa skutočnej udalosti, už sa asi nedalo moc meniť. Ale aj tak to spracovanie a celý film mi prišiel dosť monotónny, z čoho som bol dosť prekvapený, keďže filmy s takými hercami ako Jack Black a Matthew McConaughey bývajú skôr plné dynamiky a dramatizácie deju. No keď už nič iné, tak ten film mal aspoň skvelú a najmä pravdivú pointu: aj ten najdobrosrdečnejší a najempatickejší človek má svoj pohár trpezlivosti, ktorý môže skôr či neskôr pretiecť. A potom môže byť následok až tragický. Ďalšia vec, ktorá sa tu dala sledovať bolo to ako zrazu niektorým ľuďom prišlo starej pani ľúto napriek tomu, že až do osudného dňa bola pre nich nesympatickou ženskou, ktorú by najradšej zamietli pod zem! Len škoda, že ten príbeh nebol spracovaný nejako zaujímavejšie - dosť mu to takto ubralo na atraktivite. Možno by nezaškodilo ani viac čierneho humoru, ktorý takmer absentoval. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ti tvůrci podle mě už neví, kam až mají zajít, aby natočili, pokud možno, co nejdivnější film podle skutečné události. Na začátku jsem upozorněn, na konci mi pak představí skutečné postavy. Když jsem je viděl, já jim místy fakt věřil, že to všecko se stalo. Jack Black si tu svojí roli zahrál naprosto parádně. Celé to vlastně vtipné ani moc není, jenom se tam děje tuna divných věcí. A nejdivnější je právě samotný Bernie. Kopa narážek na Texasany mě ale pobavila. Dementní Angličtina a vítězství buranství nad lidskostí už o něco méně. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Většina lidí komentujících Bernieho (Jack Black) jsou skuteční obyvatelé městečka, kteří jeho a Marjorie Nugentovou (Shirley MacLaine) znali, a jedná se tedy o autentické výpovědi. (Nin)
  • Jack Black se v rámci přípravy na svou roli osobně setkal se skutečným Berniem Tiedem, kterého vyzpovídal, aby mohl postavu ztvárnit co nejlépe. (Vala)
  • Přestože se film odehrává v polovině 90. let, je možné v několika scénách zahlédnout Bernieho (Jack Black) s iPhonem nebo v jedné chvíli i s Macbookem Pro. (Spike23)

Reklama

Reklama