Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka: Legenda o Kostikradovi

(TV film)
  • USA Legend of the Boneknapper Dragon (více)

Když Tlamounův dům lehne popelem, má o pachateli hned jasno. Tvrdí, že mu dům podpálil děsivý drak Kostikrad, před nímž utíká celý život. Legenda praví, že Kostikrad vypadá jako obrovský létající kostroun a před ničím nezastaví, dokud nezíská poslední dokonalou kost do svého brnění. Tlamoun se chce drakovi pomstít, jenže nikdo z Vikingů nevěří v jeho existenci. Na výpravu za Kostikradem se proto přidává jen Škyťák se svojí bandou. Zakládají se pověsti o děsivém drakovi s brněním z kradených kostí skutečně na pravdě? (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to hříčka na už známé téma, že o dracích ve skutečnosti nic nevíme. Vtipně ozvláštněná ploškovou animací vzpomínek, kdy - sakra, teď si nevzpomenu, jak se v češtině překládá jméno toho drakobijského učitele a kováře v jednom, co si místo zubu vtlouká kámen a místo půlky těla nosí protézy - on vypráví o svém mládí, nálezu nejkrásnější věci, co kdy spatřil, drakovi, co mu ji chtěl permanentně sebrat a nečekaných spojencích - velryba, bůh, jak a jejich různé kombinace - kteří mu vždy pomohli tu vzácnou věc uchránit. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Další bonus k Jak vycvičit draka. Na rozdíl od Book of Dragons (* * *) a Gift of the Night Fury (* * * * *) mi přijde kvalitou nejpřirovnatelnější k původnímu filmu. Snaha o humor se napůl nevyplácí, ale zbylá půlka těch vtipů je výborných - což nechápu, jak se povedlo. Na jednu stranu dětinské vtípečky (o spadlých kalhotách) a na druhou velmi zdařilé ("Narazil do ledovce, čímž spustil lavinu zmrzlých vikingů!"). Dobré to bylo :) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příjemně strávená čtvrthodinka u jednohubky k úžasnému celovečernímu filmu Jak vycvičit draka, která srší jak humorem tak akcí. Nejvíce mě pobavily animačně odlišené Gobberovy historky o jednotlivých setkáních s Boneknapperem, kterým dominovaly "hammerhead-whale" a "hammhead-yak", a vedle toho též flegmaticky vyhlížející a neustále žvýkající ovce. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica z rozprávaním senilného bojovníka je výborná. Rovnako aj striedanie ručnej a 3D animácie. Finále a stretnutie zoči voči mýtickému Boneknapperovi značne predvídateľné a bez nápaditosti. Zostalo to niekde na pol cesty, ale skôr ako o doplňujúci príbeh k filmu sa jedná o pomerne chutnú jednohubku. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Příjemný kraťásek obohacující geniální celovečerák. Nedovíme se nic navíc, ale zažijeme kraťučké dobrodružství, kde je hlavním aktérem Tlamoun a jeho poklad z děctví, bohužel tenhle poklad patří draku jmének Kostilam...Pobavil jsem se, kreslené scény s Tlamounova dětství jsou perfektní a potešil mě v závěrečných titulkách husinoidní song z celovečeráku! Těším se na dvojku :) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku scény, když se Škyťák, Astrid, Snoplivec, Rafana, Ťafan a Rybinoha snáží veslovat, na lodi je stěžeň, avšak v další scéně, když Vikingové poslouchají Boneknappera, stěžeň už tam není. (griph)

Reklama

Reklama