Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální a zvrácené! Opravdu jsem unesena, na konci jsem měla i husí kůži. Nikdy bych nechtěla potkat takového úchyla, který je šťastný z neštěstí druhých. To co on prováděl neznalo hranic. Každou chvílí jsem se divila více a více. Oba hlavní aktéři byli vybráni naprosto bez chyb. Domovník už od pohledu v jiné dimenzi a nájemnice krásná a pořád veselá. Musím se přiznat, že mě ze začátku bavilo, to co tam předváděl onen "domovník", ale ke konci už se mi tak zhnusil, že sem v tom dítěti opravdu viděla jeho tvář a bylo mi zle. Na to, že já moc nemusím španělské filmy, tak tento překonal můj odpor k nim a naopak je nyní asi budu i více vyhledávat, ale pouze snímky tohoto žánru. Opravdu vynikající příběh a skvěle propracovaná podívaná. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Balagueró vytvoril funkčné univerzum bytovky, z ktorej sa v priebehu deja skoro ani raz nevzdiali. Občas zakopne a nepodarí sa mu dopovedať veci (spáchala istá samovraždu alebo nie?). Prípadne sa príliš spolieha na zákon schválnosti (čo ak by dievča sprchu nielenže pustilo, ale aj do nej nakuklo, ako to bežne robilo po iné dni?). Oceňujem, že odolal a neurobil z Cézara masového vraha, hoci som pôvodne myslel, že vo filme bude viac mŕtvol. Takto je to mrazivejšie. Balagueró ma tak zmanipuloval, že som pohotovému a k improvizácii naklonenému Cézarovi často držal palce a bol som zvedavý, ako sa dostane zo situácie, z ktorej sa zdanlivo nedá vyviaznuť. Čo je dosť zvrátená manipulácia, ak vezmeme do úvahy, aké monštrum to je. Plus drastické zakončenie. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Vďaka Bohu za to, že Balagueró sa vrátil po nie príliš úspešných pokusoch preraziť v hollywoodskej produkcii späť do tej španielskej a dokazuje majstrovstvo po skvostoch ako [Rec] aj naďalej. Vychcané ťahanie za nitky divákovho pohľadu na stvárnenie dobra a zla. Žiadny čistokrvný horror nečakajte, snímok sa skôr zameriava na psychológiu hlavnej postavy a prináša znepokojivý uhol pohľadu na stelesnenie zla a zvrátenej duše jedného (ne)štastníka. Herecký koncert Luisa Tosara podtrhuje kvalitu filmu, scenár sa pohráva s divákom ako hypnotizér so svojim klientom a záverečné minúty sa budete chcieť z tejto nepríjemnej ilúzie čo najskôr prebudiť. 85%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Španělé opět dokazují naplno své přednosti na poli napínavého thrilleru, tentokráte s hodně lehkou hororovou atmosférou. Film boduje hlavně chytrým scénářem, který postupem času graduje. Přiznám se že ani při sledování úvodní rozvláčné dvacetiminutovky jsem ani na moment nezapochyboval, že by mě film mohl jakkoliv zklamat. Samotná představa, zda-li se s člověkem v noci neděje nic zvláštního během spánku, je docela silně znepokojivá. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak po delší době jsem zase jednou narazil na obrovské překvapení. Od tohoto snímku jsem nečekel vůbec nic, ale to co se mi naskytlo bylo úžasné. Zhruba první čtvrthodinku jsem se dostával do děje a poté až do konce filmu jsem byl v neustálém napětí. Luis Tosar byl naprosto úžasný, a to jsem to jméno slyšel vůbec poprvé. On je však film celkově úžasný. Takový náděl napětí už jsem dlouho nezažil. S hororem ani s thrillerem film nemá společného vůbec nic. Jedná se jen a pouze o psychologické drama, ale že by mi to zážitek nějak zhoršilo, tak to se určitě říct nedá. Dávám 4* a chystám se doporučovat všude kudy budu chodit. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Počas jednej scény má hlavná hrdinka na sebe tričko so znakom futbalového tímu Juventus Turín, ktorému režisér Balagueró v minulosti fandil. (Kadas97)
  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama