Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (834)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hele, já už sem na tohle intenzívní bulení dvacet minut před koncem filmu asi už moc starej, to mi laskavě nedělejte todlecto. Takhle sprostě a brutálně mě naposledy vyždímal statečnej Frodo Pytlík na břehu Anduiny, a to už jakože bude pěknejch pár let... No nic. Damona a zviřátka budu odteď doporučovat, kudy chodím! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, když se filmaři chytnou nějakého dobrého a neotřelého příběhu ze života, který zpracují naprosto krásnou a přirozenou formou, která u mě donutí vydrápat na povrch tunu emocí a na konci filmu mi bude akorát tak hrozně krásně. Takových pozitivních filmů je v dnešní době asi jako zrní pro lesní zvěř uprostřed pouště. No, to je možná blbý přirovnání. Prostě jich je hrozně a hrozně málo. Přitom ale pořád se najdou příběhy, které mají dobré konce, a které stojí za to vidět. Tenhle ždíme, co to jde, protože je nejenom o sympatické rodince, ale i o Zoo, což je okamžitě dvojitej zápřah. Matt Damon mě svým upřímným výrazem v celém filmu udělal obrovskou radost. Víc takových překvapení, ať je stále se na co těšit a mít za ostatní radost z dobře vykonané práce. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hezký, milý příběh, který ale nic zásadního nepřináší. Zkrátka rodinný film se vším všudy. Zvířata a děti vždycky pobaví, malá Maggie Elizabeth Jones má aspoň 5 parádních dětských hlášek, Elle Fanning má talent jako její sestra; a kdo by byl řekl, že Scarlett tak věrně sedne role ošetřovatelky, ale nejen jí. Všichni jsou tak milí, zavání to patosem, ale co, kdo by taky očekával akci nebo nějak promakaný děj. Takže v rámci žánru si dovolím přestřelit na 4*. # příběh 7 | hudba 7 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 50 000 000 $ Otvárací Víkend: 9 360 434 $ (v 3 117 Kinách) Tržby USA: 75 624 550 $ Tržby SR: 6 315 $ Tržby ČR: 31 908 $ Tržby Celosvetovo: 120 081 841 $Je to až moc sladké a to uberá na kvalite o dobrú polovicu.Inak je to klasický klišovitý príbeh rodiny,ktorá sa snaží o nový život v netypickom prostredí.Mať desať tak ten film zbožňujem,teraz budem rád ak ho neuvidím znova. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když už má člověk začít nový život, tak ať to stojí za to. To si zřejmě řekl hlavní hrdina tohoto příběhu, vdovec se dvěma dětmi, a tak koupil dům, jehož součástí byla i několik let zavřená zoologická zahrada s desítkami druhů zvířat. Musím říci, že tenhle film mě opravdu dostal. Ač je mi jasné, že příběh útočí na divákovy city, ač je děj předvídatelný, ač je tenhle film přeslazeně optimistický, přesto je to film, který stálo za to vidět, a který mě dokázal nadchnout. Může za to několik faktorů, tím hlavním faktorem je zřejmě herectví Matta Damona, který úžasně pracuje s výrazy v obličeji, takže se na něj vždy stačí jen podívat a je hned poznat, co asi ta postava prožívá. Tuhle roli zkrátka Matt Damon zvládl s přehledem a musím říci, že mě velmi příjemně překvapil. Druhým, neméně důležitým faktorem stojícím za tím, že mě film dokázal nadchnout, je příběh samotný. Chtěl jsem vidět optimistický příběh bez komplikací a zádrhelů se šťastným koncem, a přesně toho se mi dostalo. A nakonec u mě film uspěl i díky zvířatům. Já miluji zvířata, a v poslední době jsem nějak čím dál více fascinován africkými zvířaty a snažím se podporovat zákaz lovu afrických zvířat, protože jejich populace se s každým rokem snižuje a může za to právě lovecká turistika. Proto jsem byl nadšený, když jsem viděl film, v němž hlavní hrdina nachází kladný vztah ke zvířatům a rozhodne se je zachránit znovuotevřením zoologické zahrady. Scény s umírajícím tygrem byly hodně silné a dojemné a celkově jsem ten příběh prožíval spolu s hlavními protagonisty. A rozhodně se nestydím za těch pár slz, které mi ke konci filmu ukáply. Tenhle film není obyčejný, je to úžasný příběh, který mě dokázal zaujmout a oslovit, a na který budu asi ještě hodně dlouho myslet. Tady není o čem přemýšlet, film si prostě těch pět hvězd zasloužil. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Datum otevíracího dne je v kalendáři zaznamenáno na sobotu 7. července 2010. Tento den byla ve skutečnosti středa. (Conspi)

Reklama

Reklama