Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí je uvězněna v neznámém domě. To pravé napětí se však rozpoutá až ve chvíli, kdy se spustí video a informuje všechny přítomné o tom, že jim bude umožněno uniknout, zapojí-li se do sadistických a masochistických her... Skupinka přátel se rozhodne zastavit stopařce. Ukáže se však, že to nebyl zrovna nejlepší nápad, neboť tato žena posléze všechny zúčastněné omámí plynem. Ti po následném procitnutí zjistí, že jim byly na lebky implantovány nádobky, které se samozřejmě nedají odstranit bez fatálních následků. Usměvavá a profesionálně vyhlížející žena jim poté z televizní obrazovky oznámí, že mají dvaadvacet hodin na to, aby naplnili lahvičky určeným množstvím mozkové tekutiny, kterou tělo produkuje pouze v případě extrémní bolesti. Čas kvapí a oni se společně s další skupinou nešťastníků podrobených stejnému testu rozhodnou spolupracovat a sdílet tak břemeno onoho bolestivého cíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy v štýle Saw a Kocky (parta unesených sa zobúdza na neznámom mieste, pokúša sa uniknúť a obísť všetky nástrahy v možnom podobe násilia), prečo som sa tešil aj na tento film. Začiatok vyzeral veľmi sľubne, divák sa zoznamoval s postavami a rýchlo vedel, čo od ktorej čakať číže si mohol nájsť svojho favorita. Film bol aj celkom dobre rozbehnutý, vždy sa tam niečo dialo (čo je plus - minimum zlých scén a viac dobrých robí film lepším) a mučenie je tiež celkom fajn. Bohužiaľ začne ku koncu film meniť smer - rozplietajú sa vzťahy, zápletky, záver je príliš kombinovaný a až absurdný, čo celé film hádže dolu. Cez to však spokojnosť, aj keď to nie je nič čo by mi v hlave ostalo ešte dlho. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zábavný a nápaditý torture, u kterého jednoduchost a primitivnost celkového motivu solidně vyrovnává slušné gore, obrovská dávka brutality, litry krve a decibely řevu. Zajímavý nápad, přiměřená stopáž a obstojný malý zvrat v závěřečně čtvrtině - no na béčko krásná obdoba Sawu v období žánrového sucha. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mě se to hodně líbilo ... To mučení už na mne semozřejmě moc neplatilo. Navíc nic moc vynalézavýho tam nebylo. A on o tom ten film ani není. Ono je to super z hlediska psychologie postav, jinak jako torture exploiter mne to nějak nenadchlo. Ale bylo tam fakt dost různorodejch postav, dobře zahranejch ...a téma jak se mučit "bezpečně" bylo fakt skvěle hozený ... Pro příznivce žánru a sadistická prasata co u podobných filmů dosahují tří a více vyvrcholení ... :-DD ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Odporná hra“ je určen především pro ty, kdo mají rádi násilí na lidech v hororu. Mně filmové násilí nevadí, ale nějak jsem doufal, že příběh bude celkově zajímavější, ale on se zdrcnul jenom v to násilí pro násilí, i když se dalo čekat, že se budou lidé řezat více mezi sebou. Čekal jsem, podle ostatních ohlasů, že tohle je zajímavá, drsná pecka. Zas tak zajímavé to prostě není. Tady by stálo za to si více pohrát s příběhem. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vhodné pro sadisty, masochisty a milovníky Grega Cipese. 1) Film má tři roviny. V prvním plánu nabízí přehled různých mučících technik s přiměřeně výživným zobrazením, dost explicitním, aby se vám postavil, pokud jste na takové věci, ale ne zase tak moc, abyste znechuceni či pobaveni předčasně odcházeli. Mučení jako takové patří v naší kultuře k tabuizovaným tématům, s čímž autoři očividně počítají; boření společenských tabu je lákavé._____ 2) Ve druhém plánu film předvádí morální zápas, jak se s touto, pravda, velmi nepravděpodobnou, nicméně zajímavou situací účastníci poperou. Autorský přístup je tu značně ledabylý, ale stále ještě funkční._____ 3) Spoiler. Třetí plán - thriller o přežití - tvůrci nezvládli vůbec. Zápletky jsou nesmyslné nebo přinejmenším absurdně nepřípadné, popřípadě nesrozumitelné. Scénárista i režisér působí, jakoby po tom všem mučení a psychologizování (to je rovněž tortura sui generis) byli příliš vyčerpáni na to, aby zápletky vyřešili logicky či alespoň trochu věrohodně. Například Samovo vystupování bylo podezřelé od samého začátku a přímo nabízelo pochybnosti o jeho roli. Jednání postav během závěrečných deseti minut zajetí postrádalo logiku a smysl. Rovněž druhou pointu na benzínové pumpě jsem nepochopil._____ 4) 28letý Eric Jay Beck napsal scénář, snímek produkoval a zahrál si hlavní roli (Nick), texaský herec Taylor Sheridan se ujal svého režisérského debutu s nadšením hodným lepší věci, ale hlavním důvodem, proč jsem film se zaujetím sledoval až do konce, byl zpěvák reggae, surfař, dabér a herec, od osmi let vegetarián a od devětadvaceti vegan, přitažlivý 31letý Greg Cipes (dlouhovlasý Sam). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Hormony, které se skupina snaží nasbírat, andrenalin, dopamin a oxytocin, mozek vylučuje, když je tělo ve velké bolesti, ale jak Sam navrhoval, také při sexu. Takže místo mučení se, mohli mít sex, aby ampulky naplnily. (Arrinka)

Reklama

Reklama