Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom je atraktivní mladý muž, který pracuje jako kuchař v restauraci Bondi, ale něco s ním není v pořádku. Nerespektuje pravidla, a ač se s ním něco děje, tak jeho činy se zdají být tolerovány všemi kolem něj. Na oslavě narozenin jeho osmiletého syna však vybuchne a ocitne se v policejní vazbě. Tom propadá do tmy a začínají se objevovat fragmenty jeho příběhu. Všechny ženy v jeho životě se mu snaží pomoci odlišnými způsoby. Burning Man je bezohledný, provokativní a dojemný příběh o otci a synovi, kteří hledají cestu zpět ke štěstí. (Kryšpín)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Kolo náhody jednoho krásného letního večera padlo na tento snímek. Už ani nevím, proč jsem ho měla označený ke zhlédnutí, každopádně jsem tomu dala šanci. Nemohu říct, že by mě, i po přečtení synopse, nějak srdcově zasáhl. Ale zároveň ani neurazil. Sledování osudu jednoho mladého otce, kterému se po počátečním nadšení a rozkvétající budoucnosti, vše hroutí pod rukama, je sice smutné, ale nijak originální a vlastně ani herci, ani načrtnutá linie nedokáže nabudit širokou škálu emocí. Chaotické přebíhání z přítomnosti do minulosti a zároveň postupné odhalování toho, proč je hlavní postava v tak hluboké životní propasti, tomu moc nepřidává a vyvolává více a více chladnější odstup od veškerého dění na obrazovce. Vcelku záhy se rozkryje zápletka, která se sice snaží oblažit lidskou duši melancholií a pocitem bezmoci, ale k tomu, aby naplno vtáhla diváka do děje, to bohužel nestačí. Přes příjemné herecké obsazení ústředního páru (Matthew Goode a nádherná Bojana Novakovic – víc takových žen ve filmech!), to je na opravdu kvalitní romantické drama málo. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela chaotické, ale postupem času se nitky rozplétají. Komedie to rozhodně není, pár vtipů, co se tu objeví občas dře, občas ne. Pár hodně zajímavých záběrů. Film většinou jakoby plyne po povrchu, aby se v některých místech zanořil a šel na až na dřeň. Obrovskou slabinou je Matthew Goode jako Tom, který se většinu filmu tváří pořád stejně. Vzhledem k tomu, že na něm celý stojí, je to hodně špatně. ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl kupodivu spíše dobře naladěn, za což může především postupně se skládající mozaika. Jakmile byl výsledný obraz dokončen, následovalo pouze variování již viděného. Přes ne příliš velkou stopáž se film začal nepříjemně vléct, přesto však dokázal vyvolat emoce. K spíše průměrnému hodnocení pak přispívá i kamera, která se až příliš snaží být originální, což skončí spíše otravnou prvoplánovostí. K dobru budiž zdařilá režie. HUDBA: Lisa jede v zaběhlé koleji posledních let, přesto patří Burning man k jejím nejlepším věcem poslední doby. Kvituji obsáhlou skrumáž nástrojů, díky níž hudba nepůsobí orchestrálně. Lisa s hudbou pracuje, plně v souladu s tím, co od soundtracku očekáváme, jako s doplněním děje a podbarvením scén. Jsem rád, že skládá pro film a nesnaží se ho nijak přehlušit, jak poslední dobou bývá zvykem. Dočkáme se mnoha klišé, ale to již spíš souvisí s důvody, proč si někdo Lisu jako skladatelku vybere (za všechny mluví užití zpěvu). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem se absolutně nechytal a jediné v čem jsem měl jasno bylo, že hlavní hrdina je kuchař. Jinak to byl sled obrazů, které mi vůbec nedávaly smysl. Nicméně odolal jsem nutkání film vypnout a nakonec se z toho všeho vyklubalo poměrně solidní, byť kýčovité, drama o vdovci, který se snaží vyrovnat se smrtí své manželky. zvolená forma vyprávění mi nakonec také sedla, i když i po překonání úvodního zmatku mi BM trošku zavařil, ale vše do sebe nakonec zapadlo. Matthew Good byl výborný a uvítal jsem i možnost studovat vnady Bojany Novakovič. A že bylo co zkoumat. Jen bych rád upozornil ty, co se chtějí zasmát, že tohle nevidělo komedii ani z rychlíku. 60% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Taká vyčačkaná blockbusterovská dramatická sračka, ktorá ku koncu už bola viacmenej duchárčinou a s tou akože he he he, chi chi chi vtipnou vložkou v nemocnici, navyše i trápna! Ale kedže sa mi na to pozeralo lepšie, ako na unavený ksicht Wilíka Smitíka, som ochotný dať o jednu hviezdičku viac, nech nežerem! ()

Zajímavosti (2)

  • Martin Connor získal dvě nejvyšší ocenění za střih filmu, a to od Film Critics Circle Australia a Australian Screen Editor. (pleva)
  • Lisa Gerrard získala v roce 2011 nejvyšší ocenění za hudbu k filmu od FCCA a také APRA. (pleva)

Reklama

Reklama