Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

choze 

všechny recenze uživatele

"...BUDEM SA BRÁNIŤ AŽ TAM, KAM BRÁNI SA LÁSKA..." V roce 1993 vzniklo u nás i na Slovensku po jedné neblaze proslulé komerčárně přisvojující si žánrovou nálepku akčního filmu. Jak NAHOTA NA PRODEJ, tak druhá FONTÁNA nakonec dopadly stejně - akce ustoupila úplně jinému žánru a podle očekávání nestála za moc. Zatímco exploatační NAHOTA vsadila na snahu diváka šokovat, F2 se vytasila s romantickou hudební pohádkou, v níž se často úchvatným způsobem střídá odzbrojující naivita (společný silvestr kamionistů a šlapek) s béčkovou brutalitou (skvostná úvodní scéna znásilnění Zuzany ve vězeňské sprše, následovaná ještě dvěma neuspěšnými pokusy o totéž) a patetická moudra s drsnými hláškami ("MYSLÍŠ, ŽE ZA TVOJE ŠPINAVÉ PRACHY HNED ZVLHNIEM?" --- "JSOU STRAŠNĚ TVRDÍ." JA SOM TVRDŠÍ." --- "VEM SI TOHO ZKURVENÉHO MOTÝLA A PRIPNI SI HO NA PTÁKA." a má oblíbená "KAMARÁDI MI ŘÍKAJÍ PIRAŇA. JÁ NEVÍM PROČ."). Jelikož nemám nejmenší problém takový guláš strávit a ještě si na něm pochutnat, soundtrack mě nadchl a Eva Vejmělková okouzlila, dávám za tři a hvězdu navrch z nostalgie a stejně jako u NAHOTY zato, že kdyby se dnes točily podobné filmy, byl bych ochotný se na ně vydávat do kina. Díky tomuto jedinému filmu akceptuju slovní spojení slovenská kinematografie. ()

Gloory odpad!

všechny recenze uživatele

Čiré peklo!!...panebože a já sem to viděl jako malej, vůbec si to nepamatoval, teď viděl asi dvacet minut a žasnul jak strašlivej ODPAD to je, pak mrknu sem a zjistím, že u toho mám dvě hvězdy....DVĚ HVĚZDY!!...za co asi??...možná za odvahu někoho, kdo obsadí Ibrahima Maigu, Růžičkovou, Haberu a nějakou rádobyslovenštinou blekotající Vejmělkovou do filmu, a nebojí se, že ho někdo potká na ulici a minimálně zastřelí... (A ten Majga-co to je vůbec za tvora?..to tenkrát byla nějaká kvóta přikazující obsazení min. jednoho retardovanýho černýho dementa na film, nebo co?) No zkrátka nejčistší ODPAD!!!...ble...jdu se vyblít... ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

K odpadu to nemá ďaleko. Všetky sekvencie sú veľmi detinsky natočené (my to vo všeobecnosti skrátka veľmi nevieme). A takisto nechápavo krútim hlavou, ako sa podarilo Rapošovi presvedčiť naše hudobné hviezdy o produkciu širokej palety hitov, ktoré by im mohli závidieť aj ďaleko kvalitnejšie muzikály než táto chujovina. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přelom režimu zastihl pubertální Zuzanu ze sídliště v nečekaných problémech. Zatímco v polovině 80. let pouze snila o svém prvním chlapci, začátkem 90. let se musí vypořádat s pobytem v ženské věznici a s nástrahami podsvětí po návratu do života s podmínkou... První svobodný slovenský film přínáší poněkud jiná témata, než první české svobodné filmy Tankový prapor a Obecná škola. Dušan Rapoš neví, co by nabídl dříve, zda exploatační film, cosi akčního (na úrovni Nahoty na prodej) nebo novodobý muzikál. Jednotlivé figurky jsou čistě devadesátkové karikatury a otrlý divák se skutečně pobaví. ()

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Druhý díl "slavné" Fontány na mě působí díky zimnímu prostředí ještě víc chladněji, smutněji a depresivněji, než první díl. Těšila jsem se hlavně na Haberu a Helenku R. :D díky nim jsem taky film dotáhla do zdárného konce :X celkově mi nevyhovovalo prostředí - řidiči kamionů, zima, Zuzana propuštěná z vězení, gangsteři a další mafiáni.. a taky mi tady chyběl Jiří Bábek :/ ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Natáčalo sa v lokalitách Bratislava, Praha, Petrohrad a Vysoké Tatry. (Raccoon.city)
  • Hlavní protagonisti Eva Vejmělková (Zuzana) a Pavol Habera (Juraj Halama) prežili počas nakrúcania milostný románik. (Raccoon.city)
  • Na premiéru filmu v bratislavskom letnom kine sa tvorcovia dopravili vrtuľníkom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama